EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

CE SĂRBĂTORESC CREȘTINII? CRĂCIUNUL, NAȘTEREA DOMNULUI SAU… NIMIC?

5 comentarii


MOTTO: Colind

Coborât-a, coborât,
Domnul sfânt pe-acest pământ
În mijlocul satului,
La casa bogatului.

– Bună seara, om bogat,
Gata-i cina de cinat?
– Gata-i cina de cinat,
E gata, dar nu-i de dat!

Dumnezeu s-a supărat
Şi din casă a plecat
La marginea satului,
La casa săracului.

– Bună seara, om sărac,
Gata-i cina de cinat?
– Gata-i cina de cinat,
E puţin, dar e de dat!

Dumnezeu s-a aşezat
Şi la masă a cinat,
La marginea satului,
Domnul cu săracii lui.

Câte vedem sus pe cer
Şi aici jos, pe pământ,
Din iubire le-a făcut
Dumnezeul bun şi sfânt.

Dumnezeu, prin grija sa,
Pretutindeni şi oricând,
Ne doreşte fericiţi
Pe pământul ce-l vrea sfânt.

Vă rog să urmăriți cu atenție videoclipul despre ce se sărbătorește de Crăciun căutând pe Youtube „Ce se sărbătorește de Crăciun” (din păcate nu l-am putut posta direct pe blog, iar link-ul pe care am vrut să-l pun nu este bun, nu știu de ce), să vedem dacă românii, creștini în proporție de cca. 99%, ortodocși în proporție de 86,7%, știu ce se sărbătorește pe 25 decembrie sau dacă sunt conștienți de importanța acestei sărbători!

Mai este o zi până pe 25 decembrie, zi în care noi, creștinii vom sărbători. Ce vom sărbători atunci? Sărbătorim Crăciunul? Sărbătorim Nașterea Domnului? Unii spun că nu sărbătoresc Crăciunul decât în mod laic, alții că nu ar trebui sărbătorit deloc! Alții nici măcar nu știu ce sărbătoresc! Iar alții, prin această sărbătoare, înțeleg un nou motiv de îmbuibare cu mâncare și băutură, alții un prilej de destrăbălare prin cluburi și discoteci… Mi se pare mie sau chiar s-a pierdut sensul inițial al acestei sărbători? Unii sărbătoresc în felul acesta, pe când alții nu au ce pune pe masă, poate nici măcar o bucată de pâine! Credeți că Domnul Isus ar fi dorit ca noi să serbăm această zi? Spun asta pentru că sunt unii care susțin că în Biblie nu scrie nicăieri că ar trebui să serbăm în această zi. Dacă da, credeți că lui Isus i-ar fi plăcut MODUL în care serbăm noi (adică toți creștinii, indiferent de denominațiune) în zilele noastre? Dacă nu, atunci care este motivul pentru care, totuși, noi serbăm această zi? Și cum ar trebui să serbăm noi această zi? Sunt foarte curios ce răspunsuri veți da!

În sfârșit, cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului doresc din toată inima tuturor fraților și surorilor în Domnul Isus Hristos, tuturor creștinilor multă sănătate, să aibă dragoste agape de aproapele lor și de Domnul, cu toții să fim mai buni (și nu numai de sărbători, ci întotdeauna) și să cerem împreună lumină și înțelepciune de la Domnul ca să putem să stăm mereu aproape de El, să ne lipim tare de El! AMIN!

Fotografia a fost preluată de pe http://foto.cere.ro/album-Sarbatori-Nasterea+Domnului+Iisus+-+25+decembrie+(Craciunul)-1102.html

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

5 gânduri despre „CE SĂRBĂTORESC CREȘTINII? CRĂCIUNUL, NAȘTEREA DOMNULUI SAU… NIMIC?

 1. Pingback: CE SĂRBĂTORESC CREȘTINII? CRĂCIUNUL, NAȘTEREA DOMNULUI SAU… NIMIC? - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Dorele,
  Ar fi cinstit să-mi spui dacă ţi-am greşit cu ceva!
  A fost ceva ce eu nu aş fi putut susţine cu Biblia?
  Dacă spui da, eşti sigur că nu te-nşeli?
  Preferi înjurăturile continue pe blogul lui Andrei?
  Dacă vrei să nu mai stai tot timpul invizibil, spune-mi
  şi te şterg de pe messenger-ul meu!
  Dar crede-mă că nu ştiu cu ce-am greşit!

  • Nu, nu mi-ați greșit cu nimic. Am considerat că este mai bine așa. Au fost lucruri cu care nu am fost de acord în discuția purtată pe messenger (cum ar fi, de exemplu, faptul că principalul scop al Bibliei nu ar fi, în opinia dumneavoastră, mântuirea) și am considerat că oricât aș încerca eu să vă conving nu aș reuși. Dumneavoastră, la rândul dumneavoastră, nu ați reuși să mă convingeți că Biblia are un scop juridic. Așa că, decât să discutăm în contradictoriu, am preferat să vă șterg numele din messengerul meu și să vă ignor. Dacă am greșit, îmi cer scuze, dar am considerat că o discuție în contradictoriu nu-și are rostul! Mai bine să discutăm pe marginea punctelor comune pe care le avem, dacă vreți!

   • Dorele,
    Mă bucur de răspunsul sincer dat. Nici eu nu vreau să discutăm în contradictoriu. Dar eu am crezut sincer că o să te entuziasmezi şi tu din cauza a ceea ce am descoperit eu în Biblie! Dacă vrei să continuăm dicuţiile atunci, propune tu teme şi eu promit că nu mă voi abate de la ele! Şi dacă vei continua, oricând, dacă nu-ţi convine, întrerupi conversaţia! Merci anticipat pentru înţelegere!
    Pe blogul lui Andrei nu mai intru! Cred că e evident de ce.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.