EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

CÂINI vs. OAMENI

10 comentarii


În seara asta a fost o discuție la Acces Direct pe acest subiect. Am văzut cum unele vedete, bolnave de prea multă dragoste pentru câini, efectiv se certau cu cei care erau de acord cu eutanasierea. Madam Carmen Hara, fostă Carmen Trandafir, fostă cântăreață în Trio Expres, plecate de ani buni de pe meleagurile mioritice, care acum se ocupă și cu ghicitul, adică cu vrăjitoria, punea doamnei Monica Tatoiu următoarea întrebare: DE CE NU S-A DAT LEGEA ASTA ACUM 10 ANI! Doamne, nu pot să cred câtă ipocrizie! Dacă aș fi fost în platou, eu personal aș fi răspuns așa: DIN CAUZA UNAR CA DUMNEAVOASTRĂ, DOAMNĂ, NU S-A DAT ACEASTĂ LEGE, CĂ AȚI FI SĂRIT ȘI ATUNCI, CA ȘI ACUM, CA VULTURII! Pe de altă parte, nu am nimic cu cei care vor să adopte maidanezi. E treaba fiecăruia ce face cu banii lui. Însă nu pot fi de acord eu, ca bugetar, să susțin construirea de adăposturi de câini câtă vreme oamenii mor de foame. Construim adăposturi și nu avem suficiente grădinițe în orașe. Plătim oameni care să se ocupe de câini și nu avem bani pentru manualele copiilor. Cumpărăm mâncare pentru câini (că trebuie hrăniți, nu?), DAR MOR OAMENII ÎN SPITALE CĂ NU AU BANI PENTRU CITOSTATICE. Avem grijă de câini, dar nu avem bani să înființăm locuri de muncă. Punem mai presus câinii decât oamenii. Îngrijim câinii, dar nu le oferim nicio șansă aurolacilor din canale. Castrăm câinii, dar sunt atâția bătrâni care mor de foame cu pensii mizere de 300-400 lei. DE CE? Și eu sunt un iubitor de animale, dar în niciun caz nu pun mai presus viața vreunuia dintre ele față de viața unui om! SOCOTESC CĂ LEGEA EUTANASIERII CÂINILOR ESTE BINEVENITĂ, ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE SUNT OAMENI CARE SOLICITĂ SĂ FIE EUTANASIAȚI DIN CAUZA BOLILOR! E DUREROS CE SPUN, DAR CRED CĂ PREFER SĂ AVEM ORAȘI MAI SIGURE CEL PUȚIN DIN PUNCTUL DE VEDERE AL CÂINILOR! CU REGRET SPUN ASTA, ÎNSĂ M-AM SĂTURAT SĂ VĂD PRIN BUCUREȘTI HOARDE DE CÂINI CARE SE ÎNCAIERĂ ȘI OAMENI CARE, DE MULTE ORI, PICĂ ÎN MIJLOCUL LOR FĂRĂ NICIO VINĂ! Dacă pentru faptul că urșii invadează anumite orașe montane în căutare de hrană îi găsesc vinovați pe oameni pentru că le-au invadat habitatul, pentru faptul că patrupedele canine au invadat toate orașele și satele nu găsesc vinovați decât, eventual, ONG-urile care iau mulți bani ca să-i castreze și să-i îngrijească, dar nu fac altceva decât să-i transbordeze dintr-un loc într-altul. Așa că, până una-alta, găsesc că legea aceasta, deși târzie, este bine venită.

P.S.: E bine de știut că nu de puține ori s-au înregistrat cazuri când câini de companie, crescuți în casă, i-au atacat pe proprietari pentru că s-a trezit în ei instinctul animalic. Așa că cine vrea să ia acasă mai danizi, poate să-i ia, poate să-i culce și cu el în pat, e treaba lui, dar e PE PROPRIA LUI RĂSPUNDERE!

imagini-socante-oameni-muscati-de-caini-maidanezi-224346

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

10 gânduri despre „CÂINI vs. OAMENI

 1. Va multumesc din suflet pentru Opinia D-stra, atat de Reala,Adevarata, Pertinenta, si in acelasi timp pentru Consideratiile pe care le-ati prezentat cu privire ,la faptul ,ca acesti”asa zisi iubitori de animale” isterizati,plini de rautate,de egoism de Indiferenta,Nepasare ,vis-a-vis de atatea Drame,care se intampla zi de zi ,asa cum bine ati spus,mor copiii in spitale,datorita,Nepasarii Crase a Personalului,medical iresponsabil si lacomi,dand din umeri ca nu au, una ,ca nu au alta,numai de viata celor in suferinta ,nu le pasa ,lor doar de ei le pasa,buzunarele cat mai doldora de bani ,si in rest Potopul.Doamnelor,care erau invitate la emisiunea Acces Direct ,si erau ca niste mahalagoaice isterizate, lipsite de mila ,de empatie cu cei insuferinta,deasemenea isi exprimau Ura,Rautatea,Iresponsabilitatea,si lipsa de Bunatate,Mila ,fata de cei maltratati de haitele de caini turbati.De fapt ele ,nu aveau nici o justificare intemeiata ,plauzibila,pentru care rageau si vai Doamne isi aratau indignarea fata de animale ,nicidecum ,de Tragedia petrecuta ,recent cu, moartea cumplita in,chinuri de neimaginat a suportatat acel ingeras.Le pasa acestor femei inumane(iertati-ma) nu le mai pot numi doamne,nici macar mame ,nucred ca ar tebui sa fie.Un munte de rautate,de imoralitate,de cruzime,pot fi unii semeni de-ai nostri,tocmai pentru ca asa au trait,asa sunt in natura lor,fara Dumnezeu,ipocrizie,maxima,rautate,indolenta,si inumani.Crudul Adevar,O Societate Dezbinata,un Popor fara Dumnezeu,Un Neam,care nu-si mai gaseste CALEA,DIRECTIA.HAOS GENERALIZAT,OMUL Dezumanizat,fara Disponibilitatea,de a se Cai,de a-i pare rau,de a-si cere Iertate,de a veni pe Calea cea Dreapta.Tot mai Incrancenati,mai Impietriti,mai Anesteziati in NEPASARE. NEPASAREA UCIDE; NEPASAREA naste VIOLENTA; NEPASAREA naste MONSTRI in jurul nostru ,langa noi.Si cei mai grav acesti Monstri ,poate,sa conduca,un popor,o tara.Oare ,Vremurile Apocaliptice ,au inceput ?

  • Nici măcar nu mă pot gândi la chinurile prin care un copil, o fărâmă de om a putut să treacă la doar 4 ani! O mamă care își pierde copilul este un om care își pierde țelul în viață. Indiferent câți copii ai avea, te doare. Păcat că se pune prea mult preț pe viața câinilor (eu sunt unul dintre cei care iubesc animalele) și prea puțin pe viața oamenilor. Păcat, mare păcat!

 2. e drept eu cred ca toti iubim animalele dar pina acolo ca sa mora copi si sa fie atacati oameni care domnu isus sia dat viata pentru om nu pentru ciinii.omeni sa nu se omore unu pe alt5ul de si se intimpla asta da este pacat

 3. cand iubesti, pur si simplu iubesti…si pe om si pe animal…nu sunt oportune comparatiile

 4. Mă contrariază atitudinea societăţii româneşti cu precădere prin care pune pe o treaptă de egalitatea sau chiar inferioară calitatea vieţii umane în favoarea calităţii vieţii animale. Am văzut domniţe frustrate de uciderea unor câini dar aceleaşi domniţe nu sunt frustrate de uciderea puilor, porcilor, vitelor, peştilor şi altor vietăţi pe care le servesc din farfuriile domniilor lor.
  Să le fie ruşine!

  • Și care nu sunt la fel de frustrate de avorturile, foarte multe dealtfel, care se petrec în România, mai ales în rândurile acelorași domnițe. Chiar s-a întors lumea invers din moment ce viața unui om = viața unui animal!

 5. Da…avortul aş zice că e un subiect tangenţial acestei discuţii şi tu ştii care e opinia mea cu referire la acest subiect…

 6. ”Non-violenta duce la cea mai inalta forma de etica,adica scopul evolutiei.Pana cand nu vom inceta sa ranim alte vietuitoare,tot primitivi suntem”(Thomas Edison) Atata timp cat animalul va fi abandonat,nimeni nu va scapa de singuratate.Atata timp cat un animal este abuzat,nimeni nu va fi la adapost de violenta.Cainii abandonati pe strada reflecta mizeria sufleteasca si morala a romanilor.Cand nu se vor mai ucide cainii,cand vor plati cei ce maltrateaza sau abandoneaza animalee,cand toti romanii isi vor steriliza cainii,cand vom invata sa ne aruncam gunoiul la cos,cand in loc sa ne abuzam copiii,le vom oferi afectiune,de-abia atunci vom putea sa privim cu superioritate alte specii si sa ne credem evoluati.Desi,un om evoluat trateaza cu respect toate fiintele.Sa-ti amintesti mereu aceste cuvinte cand vei privi un maidanez.Daca iti doresti sa ucizi un maidanez,este pentru ca ai vazut in ochii lui reflexia mizeriei din sufletul tau schimonosit si sa stii ca asa cum ti-e sufletul,asa iti este chipul.UN OM FRUMOS RESPECTA ORICE FIINTA SI LUCRU CREAT DE DUMNEZEU.”RELIGIA MEA E FOARTE SIMPLA,RELIGIA MEA ESTE BUNATATEA”(DALAI LAMA)

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.