EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

„ORICINE CREDE ÎN EL NU VA FI DAT DE RUȘINE”, SPUNE BIBLIA

2 comentarii


MOTTO: „Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.” (Romani 10: 9)


În ultimul timp mărturisesc că nu am avut prea multe motive de bucurie în ceea ce privește viața spirituală. Și asta din mai multe motive. Unul dintre ele este starea Bisericii din zilele noastre. Dar slăvit să fie Domnul că atunci când ești mai întristat El pregătește și prilejuri de bucurie. Astăzi am avut parte de unul dintre ele.

De ceva timp mă bătea gândul să fac unele demersuri în scopul realizării unei evanghelizări în orașul Lehliu-Gară. Ceea ce ne împiedica era lipsa resurselor financiare. Am fost la primărie pentru obținerea aprobărilor necesare și ni se aprobase stadionul de fotbal din localitate. Însă această lipsă a resurselor financiare despre care vorbeam a împiedicat pentru moment realizarea acestui vis. Acum câteva săptămâni a venit din partea păstorului Bisericii baptiste din localitate, fratele Aurel Cojoc, propunerea de a realiza o astfel de acțiune în colaborare, adică în unitate, după voia Domnului. Desigur că am primit această propunere cu bucurie, deoarece nu a fost nicio clipă în intenția noastră direcționarea oamenilor către o anumită biserică sau doctrină. Au fost făcute din nou demersurile necesare (mărturisesc că nu știu cine s-a ocupat de acest lucru) și ne-a fost pus la dispoziție stadionul. Intenția noastră este să avem o astfel de întâlnire pe săptămână, dar pentru asta trebuie să ne rugăm pentru ca Dumnezeu să pregătească resursele materiale necesare.

Cu ceva timp în urmă Dumnezeu a promis că va lucra în cetatea Lehliului dacă va găsi unitate. Cred că este timpul când Dumnezeu începe să lucreze. Astăzi a fost o zi. Vor mai fi și altele. Dar să vă povestesc despre ziua de astăzi. Îmi pare rău că nu am fost inspirat să surprind imagini de la întâlnirea de astăzi. Nu au fost prea multe persoane, din păcate. Dar eu un lucru știu: că Dumnezeu binecuvântează chiar și începuturile slabe. S-au întâmplat câteva lucruri foarte bune. Păstorii Aurel Cojoc, Daniel Anton și Iulică de la Roseți au chemat sufletele la ascultare de Dumnezeu, la iubirea lui Dumnezeu. Au argumentat de ce este mai bine lângă Dumnezeu decât fără Dumnezeu. Au explicat ce înseamnă să fii cu adevărat creștin, nu unul doar cu numele. A fost rostită o poezie care a avut menirea să cheme oamenii la Isus. Fratele Iulică de la Roseți a avut o mărturie extraordinară despre vindecarea soției sale de cancer la ficat cu metastază. Aceasta a trecut prin mâinile multor doctori și toți au spus că are cancer fără putință de a mai scăpa cu viață. Înainte de a afla această veste fratele Iulică hotărâse să facă o noapte de veghe la Roseți, iar acum această hotărâre era pusă în pericol de această veste. Disperat, fratele l-a sunat pe păstorul nostru, Daniel Anton, care l-a sfătuit ca în niciun caz să nu renunțe la noaptea de veghe pentru că Dumnezeu poate să-i vorbească chiar și printr-un singur  sau simplu om. Așa a fost. Printr-un vas de lucru Dumnezeu l-a înștiințat că soția lui va fi vindecată, iar ca semn că așa va fi ea vă rămâne însărcinată. Vreau să vă spun că acest lucru s-a întâmplat: soția sa a fost vindecată în așa fel încât toți doctorii au rămas uimiți, iar acum familia sa este mai bogată cu al unsprezecelea copil! Slăvit să fie Domnul! De asemenea, o altă mărturie minunată a fost despre învierea literalmente a unui copil în Spitalul Județean Călărași, spre marea uimire a medicilor! Incredibil după standardele lumii! Dar noi știm că ceea ce omul nu poate face, Domnul poate, pentru că El poate totul!

Un alt lucru minunat a fost predarea a două suflete, femei, una de aproximativ 50 de ani, cealaltă poate puțin peste 20. Ultima avea cu ea și un copil mic. Ambele au hotărât să Îl urmeze pe Hristos până la capăt. Domnul să le ajute, mai ales că cea mai în vârstă a mărturisit că cei din familie nu prea sunt de acord cu hotărârea ei! Eu sunt convins că astăzi a fost bucurie în ceruri. Dar acest lucru nu este suficient. Acest lucru trebuie să ne motiveze să lucrăm mai mult în ogorul Domnului. Sufletele acestea au nevoie de îndrumare așa cum și noi am avut nevoie la început. Facă Domnul ca ele să vină la Biserică, iar dacă nu, în măsura posibilităților, să se mute Biserica în casa lor.

Astăzi a fost o zi plină de putere divină. Și de lumină. Și de iubire agape.

Fotografia a fost preluată de pe http://stiricrestine.wordpress.com/ .

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

2 gânduri despre „„ORICINE CREDE ÎN EL NU VA FI DAT DE RUȘINE”, SPUNE BIBLIA

  1. Frumos…Domnul Dumnezeu să văfie sprijin ca să mai aveţi astfel de întâlniri.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.