EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

ATENȚIE, PĂCĂLEALĂ!

72 comentarii


Re-publicare din data de 11 decembrie 2010.

Când oamenii nu au ce face, își fac de lucru. Și uneori le merge… alteori li se înfundă… după cum se potrivește!

Despre ce este vorba? Cu ceva timp în urmă, am primit un mesaj, chipurile din partea renumitei companii „Coca-Cola”, prin care mi se transmitea că am fost desemnat drept câștigător al unei importante sume de bani, exprimată în Euro. Ceea ce trebuia să fac eu era să cumpăr cartele Cosmote în valoare de 50 Euro, să le transmit anumite date de pe acele cartele (atenție, nu codul de reîncărcare, ci alte date, care nouă ni se pot părea mai fără importanță!) și să aștept să-mi trimită premiul câștigat (mi se pare că era vorba despre un televizor LCD și nu știu câte mii de Euro) prin firma de curierat rapid Cargo Express. Inițial, nu am vrut să le răspund, pentru că știam că este vorba despre o păcăleală. Totuși, la insistențele foarte vehemente ale soției mele, am cedat. Am făcut vreo trei drumuri la un magazin, unde vânzătoarea a refuzat să îmi elibereze cartelele, făcându-mi legătura cu dealer-ul de cartele. Acesta mi-a explicat că nu exista la acea oră niciun fel de contract între cele două firme: Cosmote și Coca-Cola în acest sens. În sfârșit, am renunțat. Și bine am făcut! Nu vă spun de câte ori mi-au amânat ora până la care trebuiau trimise datele… lucru care, bine înțeles, m-a pus pe gânduri. În final, văzând că nu au sorți de izbândă, au recurs la înjurături și la jigniri! Tipic!

Ieri am vorbit cu unul dintre cumnații mei căruia i s-au întâmplat cam aceleași lucruri. Iată de ce m-am hotărât să public acest articol, poate un pic atipic față de tema blogului! Dorința mea este de a atenționa persoanele mai credule să nu dea curs unor astfel de oferte, tentante la prima vedere! Aduceți-vă aminte de versetul care spune că Satan caută, dacă s-ar putea, să înșele chiar și pe cei aleși! Cine sunt cei aleși? Oare cine decât noi? Deci, o ofertă care pare „picată din cer”, de fapt este „venită din iad”! NU CĂDEȚI ÎN PLASA DIAVOLULUI ȘI A EMISARILOR SĂI DE PE PĂMÂNT! Ei nu sunt decât ceea ce sugerează fotografia care urmează:


Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

72 de gânduri despre „ATENȚIE, PĂCĂLEALĂ!

 1. Aici nu e vorba despre faptul că nu au ce face unii ci despre faptul că încearcă să scoată bani prin metode totalmente necinstite.
  Apropos…fotografia pe care ai postat-o e foarte haioasă…mă prăpădesc de râs când o văd

 2. Pingback: ATENȚIE, PĂCĂLEALĂ! - Ziarul toateBlogurile.ro

 3. poza e geniala:))

 4. Dumneavoastra vedeti diavoli unde sunt oameni?

  Doamne…

  Oricum, enorm de „noapte” trebuie sa fie unul ce e pacalit de dinastia.

  • Da? Și pe astfel de oameni cine-i conduce, mă rog? Probabil tot acela care vă conduce și pe dumneavoastră și care vă face să fiți orb și fără discernământ! Scuzați cuvintele dure, dar asta este realitatea!

   • Hm, ce bine ca nu sunt oameni ca dumneavoastra la conducere. Aia ar insemna sa circule criminalii liberi, si politia sa incerce sa prinda diavolii.

    Ma rog, Dumnezeu sa-i arunce pe diavoli in neant, si mie sa-mi dea viata vesnica, ca eu nu sunt de vina ca ma conduc diavolii.

    Apropo, domnul cu realitatea, ce credeti ca-i face pe oameni sa nu mai creada in mos craciun?
    Tot diavolii sunt si acolo la mijloc?

    • Of, of, of… Din ce în ce mai mult confundați marfa cu ambalajul… Domnule dragă, de ce confundați justiția pământească cu cea divină? Ele sunt DIFERITE!!! Cine a greșit împotriva legii, trebuie să fie judecat de lege. Tot așa, cine a greșit împotriva lui Dumnezeu trebuie să fie judecat de Dumnezeu! Noi nu tolerăm criminalitatea! Spuneți că nu sunteți de vină că vă conduc diavolii… Hmmm… Păi parcă aveați discernământ… Deci vă lăsați condus de diavoli de bună voie! Așa că LA ACEST MOMENT NU MERITAȚI VIAȚA VEȘNICĂ! Povestea cu Moș Crăciun? E o poveste scornită în și de mințile oamenilor și care nici măcar nu este menționată în Biblie. Așa că noi nu credem în Moș Crăciun! Este o mare minciună!

   • Si daca un crestin e pacalit de astia, inseamna ca el(care e condus de Dumnezeu) a fost pacalit de cei condusi de satana? Adica in ceva idee, Dumnezeu a fost pacalit de Satana..
    Interesant

    • Iarăși confundați marfa cu ambalajul… Domnule, nu mai confundați pe creștini, care până la urmă sunt și ei oameni, cu Dumnezeu, care nu e un om! Creștinii care se lasă călăuziți de Domnul nu cad în plasă pentru că Domnul le dă înțelepciune. Cei care cad în plasă nu sunt călăuziți de Domnul. Clar?

   • La fel cum povetea cu mos craciun e o poveste, la fel e si biblia o poveste, doar ca nu puteti percepe asta.

    • Of, iar, domnule? Repet: Nu mai confundați marfa cu ambalajul! Biblia NU este o simplă poveste DIN CEL PUȚIN DOUĂ MOTIVE, pe care știu că nu veți vrea să le luați în considerare, dar pe care totuși vi le voi expune:
     1) O bună parte a Vechiului Testament este parte din istoria Israelului.
     2) TOT ce este scris în Biblie s-a împlinit și se împlinește până în zilele noastre. Numai că nu vreți să pricepeți și bună pace! Tot așa eram și eu odată!

  • Daaaa… Și dumneavoastră sunteți în lumina… astrelor… A, apropo, ce este această dinastie?

 5. In loc sa vedeti lucrurile, vedeti diavoli si chestii palpabile.
  Nu mai asumati atatea iluzii ale dumneavoastra ca fiind adevar.

 6. Defapt confundam ambalajul cu marfa.

 7. Dumneavoastra confundati ceea ce vreti sa credeti ca e adevarat cu ceea ce e adevarat.

  Nustiu ce confuzie mai mare ca aceasta poate fi produsa.

  • Tocmai că nu fac nicio confuzie, ci fac o demarcație clară între ce este bine și ce este rău, între adevăr și păcat. Dar, oricum, știu că-mi „răcesc” tastatura degeaba… că tot nu pricepeți, adică nu VREȚI să pricepeți!

   • „Numai că nu vreți să pricepeți și bună pace! Tot așa eram și eu odată!”

    Imi pare rau dar nu aceasta e situatia.

    Toate impliniriile profetiilor din biblie sunt defapt impliniriile interpretarii profetiei.
    Oricum din atatea evenimente cate se intampla sigur se afla implinirea interpretarii, ca sa nu mai vorbim ca si evenimentele care sunt vazute ca implinire a profetiei sunt tot interpretare.

    Deci defapt nu se intampla nici o profetie din Biblie.

    Doar interpretarea profetiei corespunde cu interpretarea evenimentului.

    De remarcat ca interpretarea este o informatie modificata, nu informatia exacta, deci nu e adevar.

    Nu puteti sa realizati ca toate lucrurile ce vi le spuneti sunt interpretari, pentru ca nu puteti. Nu va pot eu deschide ochii si nu va pot face sa vedeti, numai dumneavoastra puteti.
    Acesta e un fapt – nu poate nimeni sa vada in locul tau, numai tu poti.

    Apropo, tot asa eram si eu odata. Imi spuneam lucruri, imi spuneam ca sunt adevarate si le credeam adevarate.
    La fel imi spuneau altii lucruri, imi spuneau ca erau adevarate si le credeam adevarate.

    Apropo, toata argumentarea dumneavoastra e bazata pe non-argumente.
    Am inceput si eu sa dau pe dinastea, cand am realizat ca n-am cu cine sa argumentez cu adevarat.

    Pacea lui Isus(sau pacea iubitoare a lui Buddha) sa fie si in dumneavoastra, aceasta e mai presus de toate.

    • Credeți ce vreți! Eu nu primesc decât pacea lui Isus. Pacea lui Buddha nu-mi spune nimic și nu-mi aduce nimic. Apropo, Ce credeți despre vindecările miraculoase? Poate că nici în astea nu credeți și le considerați niște șarlatanii…

   • Nu stiti ce pierdeti, pierdeti adevarata lumina.

    Pacea iubitoare a lui Buddha imi ofera posibilitatea sa nu va privesc prin prisma gandurilor dumneavoastra, sa nu spun ca sunteti un nebun, sa nu spun ca sunteti orb, sa nu spun ca sunteti rau, sa nu spun ca sunteti iluzionat, sa nu spun ca sunteti ceea ce cred eu ca sunteti.
    O sa intelegeti toate astea inainte sa muriti, daca o sa aveti putin timp, daca nu va fi prea rapid procesul.
    Unii oameni au ocazia sa realizeze mult mai rapid.

    • Nu am nevoie de o astfel de „pace” falsă! Eu una știu: că nu pot spune păcatului păcățel! Păcatul e păcat și gata! Și dacă omului nu i-o spui verde-n față, trăiește în iluzia că el e bun, că nu are nevoie de Dumnezeu și că nu are nevoie de schimbare. Punct!

   • Domnule ovitrif (cred că numele vine de la Ovidiu Trifan, nu?), nu mi-ați răspuns la întrebarea despre vindecările miraculoase.

 8. Eu ma intreb ce veti face cand veti vedea ca puteti striga de 1000 de ori dupa Dumnezeu si tot nu vine nimeni sa va salveze…

 9. Apropo, habar nu aveti cu cine vorbiti, dar vorbiti de parca ati stii tot.

  • Ba știu foarte bine! Comunic cu un om simplu ca și mine, dar care săvârșește greșeli gramaticale majore. Dumneavoastră știți cu cine „stați de vorbă”?

   • Multumesc. Daca asta sunt eu, un om simplu care savarseste greseli gramaticale majore atunci dumneavoastra sunteti un irational care se minte singur.

    • Stimate domnul, când eu am spus că faceți greșeli majore, am spus adevărul. Nu v-am jignit! Vreți să vă dau exemple? Când dumneavoastră ați spus că sunt un irațional m-ați jignit. Expresia UN irațional este o expresia jignitoare. Totuși, Domnul să vă binecuvânteze, să aibă milă de dumneavoastră și să vă lumineze!

   • Si sincer, daca spuneam cu cine stati de vorba, intreaga mea idee ce vroiam sa o transmit se duce de rapa. Nu ma laud cu statutul social, deci nu am cu asa ceva de treaba.
    Am de treaba cu faptul ca spuneti o mie de lucruri despre mine, desi in fapt nu stiti nimic.

    Dar oh, asta e. Am intalnit la toti crestinii, si defapt nu doar eu, alte mii de atei sau oameni culti, o multitudine de atacuri personale.

    Vechea problema cu gramatica.. credeam ca sunteti un profesor, nu un copil ce sta pe internet si se oftica la greselile gramaticale a altora. E asa de mult sa va cer sa evoluati? 😆

    • Nu cred că am inițiat vreun atac personal! Dacă greșesc, dovediți-mi! Tot ceea ce am făcut a fost să îmi apăr ideile! Poate uneori cam dur, cum dealtfel ați procedat și dumneavoastră… Și chiar sunt profesor, un profesor care ține foarte mult la limba română și la respectarea regulilor ei gramaticale. Chiar dacă nu suntem la școală, asta nu ne împiedică să ne exprimăm corect, nu-i așa?

   • A da, si mai e si vechea problema dintre o minte ingusta si o minte complexa.

   • Nu exista nimic mai jignitor decat sa zici ca un om e cum iti pare tie si sa crezi ca ala e adevarul.

    Eu vroiam sa va demonstrez aia, si se pare ca am facut-o in ceva masura.

   • Sa nu credeti ca aceea e opinia mea 😆

   • Scriu pe acest blog doar ca sa ma aflu in vorba, daca nu a-ti observat. O fac cu simplu motiv de a testa conditia „primara” a omului credincios.
    Din pacate suntem oameni, si ne pierdem in rolurile in care jucam, de aceea mi se mai intampla si mie sa uit de ce fac unele lucruri, dar din fericire imi aduc aminte.
    Acesta e motivul pentru care in exprimare ma intereseaza doar sa transmit un mesaj, pentru ca testez cum e receptionat.

    Nu sunteti primul crestin cu care [virgula] comunic, stiati, nu !?

    Stiu foarte bine de ce am scris aceste comentarii, si daca cateodata uit, ideea ramane in subconstient si guverneaza actiunile.

   • „Dar a cui? A lui Buddha?”
    Nu, a lui Lucifer.

   • „Scrieți „doar ca să vă aflați în vorbă”?”
    Nu știați? Defapt mai mult de atât, sa ma distrez.
    Pai e seara… de obicei înainte de somn ma uit la ceva distractiv, acuma am zis sa-mi creez propriul divertisment.

    Va rog frumos sa nu va simtiti jignit, de altfel de ce v-ati simtii jignit stiind ca a-ti facut un om sa se simta bine fara sa faceti nici o greseala in fata lui Dumnezeu?!
    Sigur si Domnul Isus ar fi de acord cu acest lucru.

   • @ovitrif:
    „Nu, a lui Lucifer.”

    Aha, sunteți și exponentul ideilor lui Lucifer… Bun de știut!

 10. „Corect!!! Mintea îngustă nu poate înțelege lucrurile duhovnicești!”

  Motiv pentru care nu ma intelegeti cand va zic ca toate acestea sunt idei nu?

 11. „Tot ceea ce am făcut a fost să îmi apăr ideile!”
  Sa le aparati de mine?
  Imi pare rau dar aici e intreaga diferenta adevarata in argumentare, eu apar o idee impotriva altei idei, de aia spun ca toata Biblia e o poveste si o iluzie.
  Dumneavoastra cand vedeti asa ceva, o luati personal, pentru ca, considerati Biblia parte din voi.
  Nu ar trebui sa faceti asta, nu sunteti obligat, si o sa descoperiti o mult mai profunda fericire daca nu faceti asta.

  Noapte buna.

 12. Dar situatia ar fi diferita daca am vorbi fata in fata, pentru ca nu as putea sa uit ca sunteti un om, nu un set de idei.

 13. @ovitrif:
  „Multumesc. Daca asta sunt eu, un om simplu care savarseste greseli gramaticale majore atunci dumneavoastra sunteti un irational care se minte singur.”

  Ce să înțeleg că nu acceptați? „Om simplu” sau „care săvârșește greșeli gramaticale majore”?

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s