EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

SERIA „FILME CREȘTINE”: „EVENIMENTELE FINALE” – 4

6 comentarii


Reeditare din data de 27 februarie 2011

Preluate de pe http://www.youtube.com/

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

6 gânduri despre „SERIA „FILME CREȘTINE”: „EVENIMENTELE FINALE” – 4

 1. Referitor la comentariul dvs de pe blogul d-lui Narcis Virgiliu
  Dvs v-ati exprimat cam asa: „Înțeleg cazurile clinice când este pusă în pericol viața mamei…”
  Apreciez ca dvs considerati ca este imoral sau pacat sa iei viata unui fat (a unui om in proces de formare) dar de ce atunci mama are mai mult drept la viata decat fetusul sau embrionul? Deci daca viata mamei este pusa in pericol este corect in fata lui Dumnezeu ca ea sa renunte la viata propriului ei prunc?

  Iertati-ma dar nu stiu exact ce anume intelegeti dvs. Ati putea macar sa enumerati cateva cazuri clinice?

  In cele mai multe cazuri femeile isi pun in pericol viata tocmai avortand si de FOARTE multe ori cu toate ca doctorii au recomandat avortul in favoarea salvarii vietii mamei, s-a dovedit ca pana la urma au scapat amandoi. Eu personal,prin sarcina, m-am vindecat de o boala nenorocita cu care am renuntat sa mai lupt si am acceptat sa traiesc cu ea pt ca am incercat tot ce s-a putut. Prin sarcina, femeia renaste si ea nu doar da nastere unei noi vieti ci si corpul ei se regenereaza. Cand iubesti cu adevarat fiinta ce o porti in tine nu mai poti spune ca ai o scuza ca tu sa traiesti si puiul sa moara. Ai puterea sa decizi asupra vietii lui (cu scuze sau fara)dar cine iti da dreptul acesta?

  Numai bine va doresc!

  • @Violeta:
   În primul rând, bun venit pe blogul meu!
   Sunt 100% de acord cu dumneavoastră și chiar mi-a plăcut foarte mult comentariul și sinceritatea de care dați dovadă! Chiar apreciez acest lucru! Domnul să vă binecuvânteze!
   Desigur, ca bărbat nu pot vorbi de pe poziția cuiva care a purtat în pântece timp de 9 luni de zile acea mogâldeață nobilă numită copil. De aceea pot spune că sunt neutru, fără a face, însă, din aceasta, vreun titlu de onoare. Am făcut acea afirmație în ideea de a alege răul cel mai mic. Adică decât să moară ambii și să se piardă două vieți fără nicio vină, mai bine să se piardă numai una… deși știu că este foarte greu de înțeles din punct de vedere uman! Mulțumesc Domnului că nu m-a făcut femeie ca să trebuiască să aleg între viața mea și cea a fătului și Îi mai mulțumesc că nu m-a făcut medic ca să trebuiască să aleg între viața și moartea unui sau altuia!Dar vreau să vă asigur că atunci când am scris acest lucru m-am gândit la extrema în cazul căreia ar fi trebuit aleasă o singură viață sau moartea ambelor ființe! Recunosc, foarte grea alegere! Sunt cazuri (nu cunosc unu concret unul acum, dar am mai auzit mai ales prin presă) când doctorii spun: „Ori salvăm mama, ori mor amândoi!”. La un astfel de caz m-am referit! Dar în final alegerea cred că ar trebui să aparțină mamei!
   Numai bine și vă mai aștept!

   • Ce spui frate Dorel, de circumstanţa în care, mama nu poate decide cine să trăiască…ea sau copilul ce îl poartă în pântec. Ce ar trebui să aleagă bărbatul?

    • Da, foarte interesantă întrebare! Personal, cred că bărbatul ar trebui să pună înaintea Domnului, dar dacă nu mai are timp cred că ar trebui să se consulte cu medicul și să evalueze împreună șansele de supraviețuire și să aleagă varianta cea mai potrivită.

   • Nu aş vrea să fiu în postura unui astfel de bărbat…m-am gândit la o situaţie ca cea prezentată. Nu ştiu ce aş alege…

    • Sincer? Nici eu! Vorbeam doar pur teoretic! Alegerea este foarte dificilă. Și totuși sunt bărbați puși în astfel de situații… Unii iau decizia corectă, alții…

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.