EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

PĂCATUL SODOMIEI PĂTRUNDE DIN CE ÎN CE MAI MULT ÎN SOCIETATE ȘI ÎN BISERICĂ

13 comentarii


Reeditare din data de 9 martie 2011

Foc din cer peste Sodoma și Gomora

Îmi place, când am ceva timp liber să scriu. Dar cel mai mult îmi place să scriu abordând subiecte plăcute. Totuși, uneori – așa-i viața! – trebuie să iau atitudine în fața unor lucruri care nu-mi plac și pe care Dumnezeu le numește „urâciuni”. Astăzi vreau să scriu despre un astfel de lucru.

După revoluția din decembrie 1989 au pătruns în țara noastră diferite lucruri occidentale, pe diferite filiere, unele bune, cele mai multe, după părerea mea, rele. Unii spun că și sodomia face parte din categoria lucrurilor rele importate din occident, în mod special din Statele Unite. Ei bine, NU! Nu este deloc așa! Sodomia este un păcat prezent în inimile oamenilor încă din cele mai vechi timpuri. Mărturie stă textul biblic din Genesa 19: 1-11, unde se povestește despre vizita unor îngeri în casa lui Lot, nepotul lui Avraam. În text se povestește despre încercarea oamenilor din cetatea Sodomei (de unde și numele de sodomie) de a avea relații de ordin homosexual cu oaspeții din casa lui Lot și despre felul în care aceștia au fost pedepsiți. Se știe că îngerii nu au venit la voia întâmplării, ci au avut o „misiune” clară din partea lui Dumnezeu, finalizată cu pedeapsa celor două mari orașe antice: Sodoma și Gomora.

Ceea ce vreau, însă, să subliniez este faptul că, printre lucrurile pe care le-am „importat” din occident se numără și marșurile homosexualilor și lesbienelor, în cadrul cărora aceștia își „etalează” absolut ostentativ formele, hainele și machiajele, absolut dezagreabile dealtfel. Știu că prin articolul de față risc să fiu catalogat drept rasist, dar dacă este să păzesc adevărul scriptural, nu mă deranjează absolut deloc! Practic, nu am absolut nimic cu persoanele care practică sodomia sau lesbianismul, indisolubil legate prin faptul că ambele sunt combătute ferm și catalogate drept păcate de către Biblie, având în vedere că respectivele persoane sunt manipulate din umbră de însuși Satan, dar sunt și mă pronunț clar împotriva păcatului în sine! Culmea este că cei mai mulți dintre cei ce practică un astfel de „sport” se declară creștini! Ce fel de creștini? În Epistola sa către Romani, Sfântul Apostol Pavel spune că bărbații și femeile s-au aprins în poftele lor unii după alții, săvârșind parte bărbătească cu parte bărbătească și parte femeiască cu parte femeiască lucruri neîngăduite din cauza închinării la idoli (Rom. 1: 22-32). Culmea este că aceste lucruri sunt legate de închinarea la idoli, închinare care are loc și în ziua de astăzi în unele biserici (nu dăm denumiri ca să nu se creadă că suntem împotriva unor denominațiuni), dar oamenii nu mai vor să recunoască acest lucru!

Dar să nu ne îndepărtăm de la subiectul principal al articolului. Sunt unii care acuză bisericile protestante și neoprotestante cum că ar permite ca astfel de lucruri să fie săvârșite în interiorul acestora. Nu este de mirare devreme ce știm bine că în urmă cu ceva timp circula pe la noi o legendă potrivit căreia la pocăiți există obiceiul de a se stinge lumina! Legendă pe care, trebuie să recunosc, și eu am crezut-o înainte de a mă întoarce la Domnul, dar care s-a dovedit a fi doar o simplă și prostească legendă! Răutăți aruncate la derută… Același lucru îl spun cu toată responsabilitatea despre TOATE bisericile neoprotestante din România, indiferent de denominațiune, și DEZMINT CU HOTĂRÂRE acuzațiile potrivit cărora în cadrul acestor biserici s-ar putea petrece astfel de lucruri! Ar trebui ca toate bisericile neoprotestante să facă front comun în fața unor astfel de acuzații nefondate, pornite, probabil, din două motive:

1. din cauza necunoașterii suficiente a poziției fundamental opuse a cultelor creștine față de păcat (și aici este vina exclusivă a membrilor bisericilor);

2. din cauza relei intenții a persoanelor acuzatoare, care uneori este dusă până pe culmi paroxistice.

Un lucru rău este faptul că păcatul sodomiei începe, din păcate, să pătrundă și în UNELE biserici. Numai că, deocamdată, ele sunt cazuri izolate și nu trebuie generalizat! Este, însă, un semnal de alarmă foarte serios, mai ales în contextul în care, după cum am observat, Biserica Penticostală este cea mai acuzată că ar practica astfel de lucruri. Lucru total neadevărat, dealtfel!

În concluzie, ne pronunțăm FERM ÎMPOTRIVA PĂCATULUI HOMOSEXUALITĂȚII ȘI LESBIANISMULUI, PE CARE ÎL CONSIDERĂM, AȘA CUM SPUNE ȘI BIBLIA, O URÂCIUNE, ÎMPOTRIVA UNOR SITE-URI CARE PROMOVEAZĂ HOMOSEXUALITATEA SAU LESBIANISMUL (DE GENUL GAYPENTECOSTAL.COM, CARE FOLOSINDU-SE DE NUMELE DE „PENTICOSTAL” VOR, PROBABIL, SĂ-ȘI FACĂ O ANUMITĂ IMAGINE), PRECUM SI ÎMPOTRIVA EDUCĂRII COPIILOR ÎN „SPIRIT” HOMO SAU LESBI, LUCRURI PE CARE EU PERSONAL LE PUN PE ACEEAȘI TREAPTĂ CU CRIMA. Numai că trebuie făcută o clară demarcație între PĂCAT și CEL CE FĂPTUIEȘTE PĂCATUL. Noi, în calitatea noastră de oameni limitați, nu putem condamna persoanele care practică astfel de lucruri pe considerentul pe care l-am enunțat puțin mai sus, și anume acela că în spatele lor, „în umbră”, se află stăpânul lor, Satana, iar ei nu sunt decât niște sclavi, mulți dintre ei alegându-se cu o astfel de „practică” în urma traumelor sexuale pe care le-au suferit încă din copilărie.

În concluzie, nu cred că sunt de condamnat atât de mult homosexualii și lesbienele, dar este de condamnat păcatul săvârșit de ei. Părerea mea personală este că decât să-i condamnăm și să-i etichetăm, mai bine ne-am ruga pentru ei, pentru mântuirea lor! În felul acesta mulți dintre aceștia s-au întors la Hristos!

DUMNEZEU SĂ-I LUMINEZE ȘI SĂ-I ADUCĂ PE CALEA SA!

P.S.: În cazul în care voi crede de cuviință sau dacă voi primi informații cu privire la subiect, îmi rezerv dreptul de a aduce unele modificări, mai mult sau mai puțin semnificative, în conținutul articolului.

Surse: http://www.crestinortodox.ro/diverse/sodoma-gomora-119728.html

http://orizonturieterne.ro/conducatorii-metodisti-solicita-sa-fie-preoti-homosexualii/

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

13 gânduri despre „PĂCATUL SODOMIEI PĂTRUNDE DIN CE ÎN CE MAI MULT ÎN SOCIETATE ȘI ÎN BISERICĂ

 1. Nu ai vazut cum americanii deja i-au imbratisat pe homosexuali. Ei primii i-au aclamat si le-au dat voie. Americanii iti duc si copii mici la paredel GAY, sa tina si ei stegul ala colorat, care reprezinta „dragostea„.

  • Da, așa este. E vai de mama lor unde au ajuns…

   • Evanghelicii au cazut primii, in America multi sunt deja atei care au fost neo-prot. Acolo li se vad roadele.
    Culmea ca in tzarile ortodoxe, oamenii sumt impotriva. in vest si in America ii aclameaza pe gay.

    • Dacă ortodocșii se opun, asta este foarte bine. Și noi, neoprotestanții, ne opunem. Însă nu putem fi de acord cu violențele. Nu mai suntem pe vremea Vechiului Testament când astfel de practici erau pedepsite prin lapidare. Noi trebuie să-i convingem, cu argumente solide (nu cu pietre), că ceea ce fac ei este împotriva bunelor moravuri, împotriva naturii și împotriva lui Dumnezeu.

 2. Dar ce sa faca ca si ei, pt ca chiar creatorul religiei penticostale a fost si el homosexual.

  Religia penticostala a fost inventata de Charles Fox Parham, un pastor homosexual care si-a recunoscut fapta si a facut si puscarie. Acesta este tatal penticostalilor. http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Fox_Parham
  “Another blow to his influence in the young Pentecostal movement were allegations of sexual misconduct in fall 1906 and his arrest in 1907 in San Antonio, Texas on charges of homosexuality“

  • Am aprobat acest comentariu din bun simț. Nu mă interesează cine este acest Parham, eu nu mă ghidez după „Evanghelia după Parham”, ci după Hristos, după Biblie. Vă rog să nu mai postați asemenea mizerii pe blogul meu, pentru că nu le voi mai aproba! Mulțumesc!

 3. Stiu, dar datorita lui esti ceea ce esti. Daca nu exista omul ala tu azi nu mai erai in biserica lui.
  Oricum eu nu cred ca a fost o lucrare a Domnului, religia asta. Pt ca in trecut oamenii se puteau mantui si fara sa fie in cultul asta.

  • Cum să fiu dacă nu-l cunosc și nu-mi pasă de el? Mișcarea protestantă, din câte știu eu, a început cu Luther și cu Calvin. Eu sunt ceea ce sunt datorită lui Dumnezeu, pentru că El a lucrat în viața mea în urmă cu ceva ani. Dacă Dumnezeu nu ar fi făcut această lucrare aș fi fost și azi ortodox. Sau, poate, ateu ori agnostic, cine știe! 🙂 În trecut oamenii nu „se mântuiau” pentru că e impropriu spus. Nimeni nu se poate mântui pe sine însuși. În trecut, ca și astăzi, oamenii ERAU MÂNTUIȚI, dar nu printr-o religie, fie ea ortodoxă sau catolică, ci prin credință și prin harul Domnului. Nu cred că vei fi de acord cu ceea ce voi spune, însă ortodoxia s-a schimbat foarte mult de-a lungul timpului…

 4. Si inainte de luther si calvin erau alte miscari, dar cei 2 au o parere diferita de voi si de acel american.
  Nu cred ca Dumnezeu a facut ceva lucrare cu tine. Tu ai mers ca asa ai crezut tu. Eu unul am iesit de unde ai intrat tu. Pt ca se pot pacali foarte tare oamenii.
  Asa cum spui o spune toti oamenii din toate cultele…ca „acolo au gasit„ acolo au vazut„.
  Deci pana la urma un efect de turma.
  Praf in ochi.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.