EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

CEEA CE SE CREDE A FI CEL MAI VECHI PORTRET AL LUI ISUS

2 comentarii


Reeditare din data de 3 aprilie 2011

Uitându-mă la știri în această după-amiază, ca orice român care vrea să fie bine informat cu tot ceea ce se petrece, am aflat o știre care m-a uimit, dar care în același timp m-a fascinat într-o oarecare măsură. Informația spunea că în Iordania s-ar fi descoperit cel mai vechi portret al lui Isus. Ca un om care dorește să afle adevărul, am căutat informații suplimentare și pe internet.

Așadar, în Iordania s-au găsit 70 de cărți cu coperți de plumb, vechi de 2000 de ani, legate cu bucăți metalice. Dintre acestea, una a suscitat interes suplimentar din partea cercetătorilor, și anume aceea pe care se pare că se găsește portretul lui Isus. Acum, o idee încolțește în mintea mea. Pentru a afirma că un lucru este autentic trebuie ca el să fie comparat cu alt obiect similar. Așadar, cu ce au comparat acești oameni presupusul portret al lui Isus pentru a afirma fără putință de tăgadă că este autentic? Apoi, în articolul pe care eu l-am găsit se spune că portretul acestui Isus – portretul unui tânăr cu barbă și plete, cu o coroană de spini pe cap – se vede clar numai într-o anumită lumină. De ce? Sunt lucruri care mie personal îmi suscită interesul. La prima vedere, acest portret poate fi al oricui altcuiva. Numai că pe filele acestor cărți sunt scrise texte în ebraica veche care încă nu au putut fi descifrate. Mă gândesc că în momentul în care aceste texte vor fi descifrate vom putea afla lămuriri suplimentare. Singura formulă care se poate distinge se află sub portret și este: „Salvatorul Israelului”. Se pare că metalul din care sunt confecționate cărțile datează din perioada antică romană și că provine din Mediterana, iar coroziunea nu este modernă. Se mai pare că beduinul la care s-au găsit aceste cărți le-ar fi cumpărat de la un negustor, fiind convins că sunt sfinte, apoi le-a mânjit cu ulei de măsline cu scopul de a le conserva mai bine.

Mai multe informații găsiți pe http://www.adevarul.ro/societate/viata/Portretul_lui_Isus_vechi_de_2000_de_ani-ascuns_intr-o_pestera_din_Iordania_0_455954656.html

Ceea ce vreau să vă întreb este: Ce părere aveți: portretul este original sau este un fals? Vă invit să discutăm pe marginea acestui subiect.

Sursa informațiilor: http://www.adevarul.ro

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

2 gânduri despre „CEEA CE SE CREDE A FI CEL MAI VECHI PORTRET AL LUI ISUS

  1. E foarte posibil ca portretul să fie unul real, veritabil dar nu ştiu dacă se poate spune pe cine reprezintă. Denumirea de Salvatorul Israelului e oarecum vagă. De-a lungul istoriei statului Israel s-au ridicat sau s-au pretins mulţi salvatori…aşadar e o chestiune delicată.
    S-ar putea să fie un subiect care să inflameze mai mult decât să fie folositor. Eu cred că cercetătorii trebuiesc lăsaţi să-şi facă treaba şi să-şi spună punctele de vedere şi consideraţiile. După aceea vom vedea…

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.