EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

SUBIECTUL ZILEI – 02 iulie 2015. LEGALIZAREA CĂSĂTORIILOR ÎNTRE PERSOANE DE ACELAȘI SEX

9 comentarii


În ultimele zile presa, la nivel mondial, vuiește pe marginea liberalizării și legalizării drepturilor minorităților sexuale, mai ales referitor la faptul că în Statele Unite s-a legalizat în toate statele componente căsătoria între persoane de același sex. Dacă cineva se opune acestui lucru se invocă încălcarea drepturilor omului. În acest context, credeți că interzicerea acestui fel de „căsătorie” (care, în mod clar, e o urâciune înaintea Domnului) în Biserică reprezintă o încălcare a drepturilor omului? Ce ar trebui să facă pastorii din Statele Unite și din celelalte țări unde s-a legalizat această aberație atunci când în fața lor se vor prezenta cupluri de același sex pentru căsătorie, avându-se în vedere că cei care refuză aceste căsătorii încalcă legea și sunt pasibili de închisoare? Care credeți că ar fi poziția bisericilor neoprotestante din România dacă ar fi puse în fața unui astfel de aspect? Credeți că sunt sau vor fi pastori care, de dragul drepturilor omului sau de teama de a nu fi pedepsiți, fac sau vor face astfel de compromisuri? Cunoașteți astfel de exemple? Cum ar trebui să se lupte Biserica în fața acestui flagel mondial?

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

9 gânduri despre „SUBIECTUL ZILEI – 02 iulie 2015. LEGALIZAREA CĂSĂTORIILOR ÎNTRE PERSOANE DE ACELAȘI SEX

 1. Ar trebui, oare, să ne rugăm pentru homosexuali, lesbiene, transsexuali și travestiți? Dacă da, în ce fel și în ce sens? Să avem în vedere preceptele Bibliei!

 2. Eu ma indoiesc mai mult de marturiile de prin adunari. Am asistat la multe cuvinte de ura si minciuni la adresa ortodoxiei. Ei pana la urma urasca ortodoxia.
  S-e aliaza si cu dracul, numai sa ii nimiceasca.

  • Nu urăsc ortodoxia, ci păcatele și obiceiurile păgâne care se practică în ortodoxie. Nu dorim nimicirea nimănui, asta este o altă minciună a Satanei. Domnul spune că nu dorește moartea păcătosului, ci întoarcerea lui. ÎNTOARCE-TE CÂT MAI ESTE TIMP!

   • @danny: Am încercat să port cu tine un dialog decent și civilizat, dar văd că nu se poate. Devii agresiv și vulgar. De aceea nu ți-am aprobat și celelalte comentarii, din cauza vulgarității și a agresivității. De azi înainte nu îți voi mai aproba decât acele comentarii care nu au caracter vulgar și agresiv.

   • Nu stiu tu, dar vad ca dai ceva exemple dar te superi cand altii dau si ei.
    Dar chiar daca nu ii urasti tu ii urasc altii.

 3. Nu pe speria…ca nu raman eu aici sa ma intinez in blogul asta. Aici mai mult este numai scandal. Se vede in articole si comentarii.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.