EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

BIRUINȚA ASUPRA ÎNTUNERICULUI – „HRISTOS A ÎNVIAT!”

Scrie un comentariu


Reeditare din data de 23 aprilie 2011

Evanghelia după Sfântul Apostol Matei, cap. 28: 1-10

„La sfârșitul zilei Sabatului, când începea să se lumineze înspre cea dintâi zi a săptămânii, Maria Magdalina și cealaltă Marie au venit să vadă mormântul. Și iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ; căci un înger al Domnului s-a pogorât din cer, a venit și a prăvălit piatra de la ușa mormântului și a șezut pe ea. Înfățișarea lui era ca fulgerul și îmbrăcămintea lui albă ca zăpada. Străjerii au tremurat de frica lui și au rămas ca niște morți. Dar îngerul a luat cuvântul și a zis femeilor: „Nu vă temeți; căci știu că voi căutați pe Isus, care a fost răstignit. Nu este aici; a înviat, după cum zisese. Veniți de vedeți locul unde zăcea Domnul; și duceți-vă repede de spuneți ucenicilor Lui că a înviat dintre cei morți. Iată că El merge înaintea voastră în Galileea; acolo Îl veți vedea. Iată că v-am spus lucrul acesta.” Ele au plecat repede de la mormânt, cu frică și cu mare bucurie, și au alergat să dea de veste ucenicilor Lui. Dar iată că le-a întâmpinat Isus și le-a zis: „Bucurați-vă!” Ele s-a apropiat să-I cuprindă picioarele și I s-au închinat. Atunci Isus le-a zis: „Nu vă temeți; duceți-vă de spuneți fraților Mei să meargă în Galileea: acolo Mă vor vedea.” Amin!

IUBIȚI CREȘTINI,

Iată că ne apropiem din nou de clipele de înălțătoare sărbătoare a sufletului și a luminii. Ne apropiem cu smerenie și sfială de cea mai mare dintre toate sărbătorile creștinilor, sărbătoarea când lumina sfântă a Învierii lui Hristos ne pătrunde în inimi, ne luminează calea și ne conduce către Cer, către Împărăția lui Dumnezeu. Întristați pentru jertfa Domnului Isus Hristos din cauza păcatelor noastre, inimile ni se umplu de bucurie acum, în ziua cea mai luminoasă a anului, știind că prin Învierea Domnului în inimile noastre putem primi Mântuirea, salvarea noastră din păcate și inclusiv viața veșnică. În sensul acesta, putem spune fără să greșim că în ziua aceasta cerurile „ni se deschid”, iar inima noastră se deschide întocmai ca cerul. Problema noastră este că această bucurie durează doar atât cât durează sărbătoarea, adică trei zile, apoi fiecare dintre noi ne reluăm activitățile cotidiene, uitând aproape cu desăvârșire de bucuria Învierii Domnului. Dar Dumnezeu nu ne vrea așa!

Iată de ce vă îndemn pe toți – și îndemnul acesta este valabil inclusiv pentru mine – ca Bucuria Învierii Domnului să căutați să o păstrați în inima dumneavoastră în fiecare zi din viață, în fiecare ceas, în fiecare clipă. Nu uitați ca în fiecare dimineață să mulțumiți Domnului pentru că v-a dat onoarea de a mai trăi încă o zi și vă garantez că în felul acesta veți reuși să treceți mai ușor peste toate greutățile și vicisitudinile vieții!

În încheiere, cu prilejul sărbătorii pascale a Învierii Domnului vă doresc să aveți parte de lumină în viețile dumneavoastră, dragostea Domnului Isus să vă mângâie inimile și Duhul Sfânt al lui Dumnezeu să vă dea putere să treceți peste orice obstacol și să vă amintească în permanență că Domnul Isus a înviat pentru ca și noi să avem Viață Veșnică! Amin!

CU DRAGOSTE CREȘTINEASCĂ,

DOREL PUCHEA

ÎN CONTINUARE, POSTEZ AICI CÂNTĂRI DESPRE ÎNVIEREA DOMNULUI

„E VIU, E VIU, MORMÂNTUL LUI E GOL”

„HRISTOS A ÎNVIAT DIN MORȚI” – THE MESSENGERS (o interpretare extraordinară și un videoclip pe măsură)

„MĂRIRE ȚIE, TU CEL ÎNVIAT”

„RABUNI, TU DIN MORȚI AI ÎNVIAT”

„REGELE VIEȚII, DOMNUL MEU”

„ZACE-N RECE MORMÂNT MÂNTUITORUL”

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.