EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (1)

2 comentarii


cropped-bible-1.jpg

1. Ferice de cei fără prihană în calea lor, care umblă întotdeauna după Legea Domnului!
(Psalmi 119:1)

FERICIREA NEPRIHĂNITULUI

 

Există două moduri în care oamenii înțeleg fericirea. Prima este fericirea oferită de „ofertele” lumii. Bărbații își găsesc „fericirea” în alcool, relații pre sau extraconjugale, jocuri de noroc, tutun, droguri, pornografie sau – dimpotrivă – în lucruri mai „casnice”: grădinărit, bucătărit, petreceri în familie sau cu prietenii de familie, petrecerea de timp în sânul familiei etc. Femeile își găsesc „fericirea” în „hai, vecină, la o cafea!”, în bârfă, în croșetat, în bucătărie, în creșterea și îngrijirea copiilor, în „hai să ieșim la un suc!”, în dragostea și afecțiunea pe care le-o oferă soțul și copiii etc. În lumea modernă mulți își găsesc plăcerea în cluburi, pe stadioane, în mall-uri, la cumpărături (în limita a ceea ce avem în portofel), în droguri, în urâciuni, în lucruri care nu fac cinste unor oameni civilizați.

Dar noi, noi în ce ne găsim plăcerea? Suntem noi fără prihană în căile noastre? În limba română, cuvântul „prihană” înseamnă: „Faptă care încalcă morala; vină morală, necinste; păcat, iar  fără (de) prihană” are înțelesul de: curat, pur, nevinovat; cast”. Câți dintre noi suntem fără prihană? Nouă, celor care ne numim pocăiți, ne place cel mai mult să privim în jurul nostru, dar câți dintre noi privim în interiorul nostru? Domnul Isus a spus: „3. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? 4. Sau, cum poţi zice fratelui tău: „Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău”, şi, când colo, tu ai o bârnă în al tău?… 5. Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. ”
(Matei 7:3-5)

Dumnezeu să ne ajute să ne scoatem mai întâi bârna din ochiul nostru ca să putem vedea mai bine și să scoatem și paiul din ochiul aproapelui nostru! În fiecare zi să spunem: „Doamne, ajută-mă să mă călăuzesc totdeauna după Legea Ta!”

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

2 gânduri despre „MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (1)

  1. Cugetand la Legea Domnului !

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.