EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

DIFERENȚA DINTRE A FI CREȘTIN ȘI A PRETINDE CĂ EȘTI CREȘTIN – un mesaj pentru cei care vor să urmeze Calea Domnului

6 comentarii


Reeditare din data de 14 mai 2011CAPITOLUL 10, VERSETELE 1 – 21

Păstorul cel bun

1. „Adevărat, adevărat, vă spun că, cine nu intră pe ușă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoț și un tâlhar.

2. Dar cine intră pe ușa, este păstorul oilor.

3. Portarul îi deschide, și oile aud glasul lui; el își cheamă oile pe nume, și le scoate afară din staul.

4. Dupa ce si-a scos toate oile, merge înaintea lor; si oile merg dupa el, pentru ca ii cunosc glasul.

5. Nu merg deloc dupa un strain; ci fug de el, pentru ca nu cunosc glasul strainilor.”

6. Isus le-a spus aceasta pilda, dar ei n-au înțeles despre ce le vorbea.

Isus, ușa 0il0r

7. Isus le-a mai zis: „Adevarat, adevarat, va spun ca Eu sunt usa oilor.

8. Toți cei ce au venit inainte de Mine, sunt hoti si tâlhari; dar oile n—au ascultat de ei.

9. Eu sunt usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra si va iesi, si va găsi pasune.

10. Hotul nu vine decat sa fure, sa junghie si sa prapadeasca; Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aibă din belșug.

11. Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi da viata pentru oi.

12. Dar cel platit, care nu este pastor, si ale carui oi nu sunt ale lui, cand vede lupul venind, lasă oile și fuge; și lupul le rapeste si le împrăștie.

13. Cel plătit fuge, pentru ca este platit, si nu-i pasa de oi.

14. Eu sunt Pastorul cel bun. Eu îmi cunosc oile Mele, si ele Ma cunosc pe Mine,

15. asa cum Ma cunoaște pe Mine Tatăl, și cum cunosc Eu pe Tatăl; și Eu îmi dau viata pentru oile Mele.

16. Mai am și alte oi, cari nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta glasul Meu, și va fi 0 turma si un Pastor.

17. Tatăl Ma iubește, pentru ca îmi dau viata, ca iarăși s-o iau.

18. Nimeni nu Mi—o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s—o dau, și am putere s-o iau iarăși: aceasta este porunca, pe care am primit—o de la Tatăl Meu.”

19. Din pricina acestor cuvinte, iarăși s-a făcut dezbinare intre iudei.

20. Multi dintre ei ziceau: „Are drac, este nebun; de ce—L ascultați?”

21. Alții ziceau: „Cuvintele acestea nu sunt cuvinte de îndrăcit; poate un drac sa deschidă ochii orbilor?”

SUBIECTE DE MEDITAȚIE:

Fiecare dintre noi pretindem că suntem creștini. Unii chiar suntem, alții doar pretindem. Dar 0are care este adevărul adevărat? Gândiți-vă la următoarele lucruri:

1. Cuvântul Domnului (Biblia) ne învață să nu blestemăm, ci să binecuvântăm. Se poate considera, de aceea, creștin un 0m care înjură, drăcuie sau blestemă?

2. Cuvântul Domnului ne poruncește să ne iubim nu numai prietenii, ci și dușmanii. Suntem noi creștini atunci când ne certăm cu vecinul nostru, când umblăm prin tribunale ori când nu vorbim unii cu ceilalți ani de zile?

3. Cuvântul Domnului spune despre trupul nostru că este Templul Duhului Sfânt. Respectăm noi sfințenia Duhului lui Dumnezeu când fumăm (tutunul mai este numit și”iarba diavolului”), bem sau chiar ne drogăm?

4. Cuvântul Domnului ne învață să păzim poruncile (Cele Zece Porunci sunt cuprinse în două mari porunci lăsate de domnul Isus: „«Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu t0ată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.» Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: «Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.» În aceste două porunci se cuprinde toată Legea și Proorocii.”- Matei 22:37-40). De aceea, suntem noi creștini când mințim? Ori când furăm? Sau când jurăm strâmb?

5. Gândiți—vă la toate aceste lucruri și considerați—le păcate de care Dumnezeu ne poruncește să ne lepădăm!

Dumnezeu este răbdător și așteaptă pe toată lumea să vină la pocăință! Dar va veni 0 vreme când răbdarea Lui va lua sfârșit si când Domnul Isus va reveni pe pământ să-Și ia poporul Său și să judece pe cei păcătoși, nemântuiți. Dar nu uita ce spune Biblia: „[Domnul] dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.”(2 Petru 3:9) N—ai vrea să te numeri și tu printre cei mântuiți care se vor bucura împreună cu Domnul Isus? N-ai vrea să fii salvat înainte ca lumea să treacă prin necazul cel mare?

Dacă da, nu ai de făcut decât un singur pas: crede in Cuvântul Domnului Isus, care spune: „Pocăiti—vă, căci împărăția cerurilor este aproape!” (Matei 4: 17).

DOMNUL SĂ ÎȚI AJUTE LA LUCRUL ACESTA!

DACĂ ACEST MESAJ, INSPIRAT DIN CUVÂNTUL SFÂNT AL LUI DUMNEZEU V-A IMPRESIONAT, MERGEȚI LA CEA MAI APROPIATA BISERICA EVANGHELICA, ACOLO UNDE BIBLIA ESTE PREDICATA CU CLARITATE, SAU LA CEL MAI APROPIAT GRUP DE RUGĂCIUNE. VEȚI VEDEA CA

ACOLO VEȚI FI PRIMIȚI CU DRAGOSTE DE CĂTRE OAMENI CARE NU CAUTA LA FAȚA OMULUI ȘI CARE SE VOR RUGA PENTRU DUMNEAVOASTRĂ. NE PUTEȚI CONTACTA LA ADRESA: BISERICA „HARUL” LEHLIU-GARĂ, STRADA COMPETROLULUI, NR. 25 SAU PE ADRESA DE E-MAIL puchea_dorel@yahoo.ro. NU RĂSPUNDEM LA PROVOCĂRI SAU LA MESAJE OFENSATOARE!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

6 gânduri despre „DIFERENȚA DINTRE A FI CREȘTIN ȘI A PRETINDE CĂ EȘTI CREȘTIN – un mesaj pentru cei care vor să urmeze Calea Domnului

 1. Superb…un articol foarte bun…

  • Mulțumesc! Acest mesaj l-am scris cu vreo câțiva ani în urmă pe un calculator vechi, l-am pus pe dischetă și l-am scos la imprimanta de la școală, fără ca directorul să știe, în mai multe exemplare pe care le-am distribuit împreună cu reviste cum ar fi „Sămânța adevărului”, „Lumina Evangheliei” etc. Zilele acestea mi-am amintit de el și de articolul „Cine a creat lumea?” și mi-am zis: „Ce-ar fi să le pun eu pe blog?”. Zis și făcut! Slăvit să fie Domnul!

   • Mai am și niște extrase din cartea „Abecedarul mântuirii”, scrisă de fratele Viorel Ungureanu, pe care mi le-a înmânat personal cu câțiva ani în urmă, pe când era în viață, și pe care intenționez să le public în serial (pentru că sunt mai voluminoase) în memoria acestuia. Ele se referă la fumat și la cultul icoanelor.

 2. Bine spus, si sunt subiecte la care trebuie sa meditam…
  Ma gandesc la cele spuse la punctul 3, oare de ce ne otravim Templul Duhului sfant cu alimente necomestibile… cum ar fi carnea de porc?
  Este la fel de daunatoare pentru trup ca si tutunul sau alcoolul. Ca si oamenii, ne deformeaza, ne face urati, ne face inbolnaveste. Si totusi, ca si crestini, nu ne pasa

 3. Am o singura problema: nu vad ce scrii! Fa te rog ceva ca sa pot vedea si eu! Multumesc!

 4. Nu înțeleg de ce vi se întâmplă acest lucru! Articolul este aici, este vizibil…

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.