EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (3)

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

„3. (Ferice de cei) care nu săvârşesc nicio nelegiuire, şi umblă în căile Lui! ”
(Psalmi 119:3)

 

DAR DACĂ…?

Biblia, Cuvântul Domnului, spune că cei care nu săvârșesc nicio nelegiuire și care umblă în căile Lui sunt fericiți. Biblia este 100% adevărată și nu se înșeală niciodată pentru că este Cuvântul Domnului infailibil și încercat de-a lungul a mii de ani. Și totuși există două posibilități care ar putea arunca o umbră de îndoială asupra infailibilității Bibliei.

Dar dacă…? Dar dacă ar exista pe lumea aceasta oameni care săvârșesc fărădelegea și care nu umblă în căile Domnului și totuși sunt fericiți? Dacă sunt oameni care fac lucruri contrare Cuvântului lui Dumnezeu – și totuși sunt fericiți? Da, se poate să fie, dar doar în aparență! Când privești, însă, în substratul inimii lor vezi că sunt agitați totdeauna să-și înmulțuească averile și se gândesc tot mereu cum să ocolească legea. De asemenea, multora dintre ei le tremură inima ca unui iepure când este vânat. Psalmul 73 vorbește extrem de limpede despre astfel de oameni. În prima parte (versetele 1-14) Asaf examinează foarte atent tipul omului rău și avar, care caută cu orice preț să adune comori și căruia nu-i scade deloc osânza. Un astfel de om este aparent netulburat de nimic (v. 4, 5), mândru și asupritor (v. 6), zgârcit (v. 7), îngâmfat (v. 8), rău (v. 8), hulitor și bârfitor (v. 9) etc. Privind la el și comparând situația lui cu a ta, ai putea crede că el este cel binecuvântat de Domnul, iar tu ești cel pedepsit (v. 13). Dar fericirea lor este doar aparentă, pentru că, la o analiză amănunțită, luând seama la soarta lor de la urmă (v. 15-28), vedem că bogăția lor este efemeră și trece „ca un vis la deșteptare” (v. 20). Ne putem întreba, însă, având în vedere răutatea lor, cum de îi mai suportă Domnul? Avem, însă, răspunsul în 2 Petru 3: 9: „Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. ”
(2 Petru 3:9)

Dar dacă…? Dar dacă ar exista pe lumea aceasta oameni care, deși nu săvârșesc nicio fărădelege și care umblă în toate căile Domnului, totuși nu au parte de fericire? Vă spun cu toată răspunderea și foarte hotărât că astfel de persoane există. Dar pentru aceasta nu este vinovat Dumnezeu. Lui Dumnezeu îi place ca ai Săi copii să fie fericiți și să arate această fericire. Dumnezeu nu ne vrea niște creștini triști și învinși, ci dimpotrivă: veseli și biruitori. „11. Iată, noi numim fericiţi pe cei ce au răbdat. Aţi auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov şi aţi văzut ce sfârşit i-a dat Domnul şi cum Domnul este plin de milă şi de îndurare. ” (Iacov 5:11) Fericiți sunt, deci, cei ce au răbdat. Poate părea un paradox, dar cu cât suntem noi mai slabi, cu atât Dumnezeu își arată puterea și slava în slăbiciunile noastre. Când cerem pe genunchi cu lacrimi ajutorul Lui în necazurile noastre simțim eliberare și fericire. Am experimentat de multe ori lucrul aceasta, iar când m-am ridicat de pe genunchi mă simțeam ca un fulg. Noi nu am trecut prin ce a trecut Iov, și totuși de atâtea ori cârtim… Doamne, ai milă de noi și iartă-ne! 6. Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte n-are nicio putere; ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El o mie de ani.
(Apocalipsa 20:6)

Ajută-ne, Doamne, să putem răbda ca să avem și noi parte de întâia înviere, să fim preoți ai Tăi și să împărățim împreună cu Tine!

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.