EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

… ȘI NE IARTĂ NOUĂ ILUZIILE NOASTRE …

7 comentarii


Reeditare din data de 8 mai 2011

De multe ori îmi pun întrebarea dacă ceea ce trăiesc nu este cumva o iluzie. Dacă nu cumva toată realitatea din jurul meu este, de fapt, un vis, o părere. Ideile mi se amestecă într-un amalgam foarte neomogen. De câte ori ascult cântecul Virginiei, „Eram copil”, sunt copleșit de gândurile care îmi străpung uneori inima și mă gândesc cât de iluzorie este, practic, existența noastră pe acest pământ. Viața noastră nu este altceva decât o lacrimă într-un ocean al cărui stăpân este minunatul nostru Dumnezeu. Viața noastră nu este decât o corabie mânată încoace și încolo pe mare, cu pânzele umflate de vântul Duhului Sfânt, cu suișuri și coborâșuri, în cazul unora cu naufragii iar al altora cu ajungerea la limanul dorit… Oridecâte ori ascult melodia aceasta îmi aduc aminte de vremea când o ascultam la Radio Micul Samaritean București și când plângeam așa cum plânge un prunc în brațele Tatălui… Pe vremea aceea aveam un amărât de radiocasetofon marca „Internațional” cu care efectiv mă chinuiam să prind frecvențele radioului meu de suflet de atunci, Micul Samaritean. Am rămas cu un gust extrem de amar când am aflat că, din cauza problemelor financiare, acesta a fost vândut. O vreme nu am mai putut asculta niciun post de radio creștin, iar pentru mine acea vreme a fost o perioadă de secetă sufletească. Dar Domnul a pregătit altă cale, cea a internetului, prin intermediul căruia pot asculta emisiunile mele preferate, în mod special predicile de pe Radio Armonia din fiecare seară de la ora 21,00. Ascult, însă, cu mare plăcere Radio Filadelfia, Radio Vocea Evangheliei București și Suceava etc. În felul acesta încerc să-mi umplu viața asta efemeră cu lucruri utile sufletului meu.

Revenind la subiectul propus, totul este o iluzie în comparație cu Veșnicia lui Dumnezeu! Bani? Averi? Ranguri? Ce să mai pot face cu toate acestea în prezența lui Dumnezeu? Și la ce mi-ar mai folosi devreme ce Biblia spune că nici măcar de Soare sau de Lună nu vom mai avea nevoie? De aceea spun doar atât: Slăvit să fie Cel ce schimbă viețile oamenilor! Slăvit să fie Cel ce mi-a schimbat viața mea! Consider totul un gunoi în comparație cu darul cel fără plată primit de la Dumnezeu!

Pentru că pe mine personal m-a mângâiat de atâtea ori melodia aceasta a Virginiei, v-o ofer în dar cu toată dragostea și vă invit să meditați la versurile sale minunate: 

VIRGINIA: „ERAM COPIL”

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

7 gânduri despre „… ȘI NE IARTĂ NOUĂ ILUZIILE NOASTRE …

  1. Şi ne iartă nouă iluziile noastre…interesantă abordare…

  2. Interesant! Felicitări pt abordare

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.