EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (6)

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

6. Atunci nu voi roşi de ruşine la vederea tuturor poruncilor Tale!

(Psalmi 119:6)

ÎN RUȘINE SAU CU RUȘINE?

 

Ce înseamnă „a trăi ÎN rușine” și ce înseamnă „a trăi CU rușine”? Sunt sintagme total diferite. O persoană care trăiește ÎN rușine este o persoană care nu mai poate avea demnitate umană din cauza unor fapte reprobabile pe care le-a săvârșit. Dar o persoană care trăiește CU rușine este o persoană care evită astfel de fapte tocmai pentru că are o astfel de calitate, dar și din teama ca mai târziu să nu aibă regrete. Omul lui Dumnezeu NU trăiește ÎN rușine, ci CU rușine.

Pe vremea când eram în lume și când nu-l cunoșteam pe Dumnezeu trăiam ÎN rușine și făceam fapte de care acum nu sunt mândru și pe care acum le regret profund. Însă Îi mulțumesc Domnului pentru că, prin sângele care a curs pe Golgota, aceste fapte mi s-au „prescris” iar acum tăblița inimii mele este curată. Nu mai trăiesc ÎN rușine, ci CU rușine. În capitolul 30 din cartea a doua a Cronicilor, la versetul 15, Cuvântul Domnului spune despre preoți și leviți că „ plini de ruşine, s-au sfinţit şi au adus arderi de tot în Casa Domnului. ”. Astăzi, în Casa Domnului, NOI suntem preoți și leviți. Așadar, atunci când intrăm în Casa Domnului trebuie să ne sfințim cu rușine înaintea Domnului. Dar nu numai când intrăm în Casa Domnului, ci fiecare clipă din viața noastră trebuie să fie trăită CU rușine ca să nu fie apoi trăită ÎN rușine. Domnul să ne ajute la lucrul acesta!

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.