EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (7)

2 comentarii


cropped-bible-1

7. Te voi lăuda cu inimă neprihănită, când voi învăţa legile dreptăţii Tale.
(Psalmi 119:7)

 

CE? CUM? CÂND?

Pe marginea acestui verset m-am gândit ca astăzi să căutăm să răspundem, după înțelepciunea pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu, la cele trei întrebări din titlu.

Pentru început, CE? CE voi face? CE am putea noi face pentru Dumnezeu? El a făcut totul pentru noi, dar noi ce putem face pentru El? „Te voi lăuda (…)”. În vremuri îndepărtate, în antichitate, oamenii lui Dumnezeu Îi aduceau jertfe. Noi ce jertfă Îi putem aduce? Profetul Osea spune: Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă şi întoarceţi-vă la Domnul. Spuneţi-I: „Iartă toate nelegiuirile, primeşte-ne cu bunăvoinţă, şi Îţi vom aduce în loc de tauri, lauda buzelor noastre. ” (Osea 14:2). Ce laudă poate fi mai mare decât pocăința sinceră? Vă chem, dragii mei, să medităm împreună astăzi la aceste cuvinte și să ne pocăim cu toții într-un gând, lăudând astfel pe Dumnezeu prin viața noastră!

Apoi, CUM? Mai precis, CUM să-L lăudăm pe Dumnezeu? Îl putem lăuda pe Dumnezeu oricum? Poate, de exemplu, un bețiv sau un adulterin sau un desfrânat să-L laude pe Dumnezeu? Ar putea Dumnezeu să primească laude din gura a astfel de oameni? Nu, nicidecum! Dumnezeu, în sfințenia Lui nu poate primi laude decât din gura unor sfinți. Iată ce spune Dumnezeu: Să vă aduceţi astfel aminte de poruncile Mele, să le împliniţi şi să fiţi sfinţi pentru Dumnezeul vostru. ” (Numeri 15:40). Așadar, ca să-L putem lăuda pe Dumnezeu și ca lauda noastră să ajungă pe altarul Său ca o jertfă de bun miros, trebuie să ne sfințim. Dumnezeu nu primește laude de la nesfinți, așa cum nu a primit jertfa lui Cain, care nu și-a sfințit viața. Suntem chemați, așadar, la o continuă sfințire a vieții nastre. Altfel, dragii mei, putem noi să strigăm la Dumnezeu până ni se duce gura la urechi, Dumnezeu nu va primi lauda noastră!

În sfârșit, CÂND? CÂND Îl putem lăuda pe Dumnezeu? Îl putem lăuda în orice împrejurare, cu orice preț? Cum trebuie să fie viața noastră atunci când Îl lăudăm pe Dumnezeu? Prin psalmistul Asaf, Dumnezeu ne spune: „(…) Ce tot înşiri tu legile Mele şi ai în gură legământul Meu, când tu urăşti mustrările şi arunci cuvintele Mele înapoia ta? (…) Dar te voi mustra şi îţi voi pune totul sub ochi! (…) Cine aduce mulţumiri ca jertfă, acela Mă proslăveşte, şi celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu.” (Psalmi 50:16, 17, 21b, 23). Cuvântul Domnului ne învață că nu-L putem lăuda pe Dumnezeu dacă nu cunoaștem și nu aplicăm în viața noastră legile dreptății Sale.

În concluzie, laudă-L pe Dumnezeu ca o jertfă de bun miros, sfințindu-ți încontinuu viața și aplicând legile dreptății Sale în viața ta și, dacă se poate, în familia ta!

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

2 gânduri despre „MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (7)

  1. Observ ca totul porneste de la ;;o inima neprihanita”, cand inima ti-e neprihanita ( fara ura, mandrie, fara resentimente, neiertare , ipocrizie si asa), atunci si viata ti-e neprihanita, dar o ”inima rea si necredincioasa” oricat s-ar stradui sa-l laude pe D-l, facand acte de caritate de ochii lumii ,dar traind o viata impotriva legilor lui D-zeu, aceea nu-i va fi considerata ca ”jertfa de bun miros” Apoi eu cred ca a-l lauda inseamna a i te inchina, sa te inchini Lui cu inima ta, cu viata ta, cu banii tai, cu tot ce ai si tot ce esti, si aceasta in flux continuu, nu doar din cand in cand.

    • Dumnezeu să ne ajute să ne păstrăm inima neprihănită, pentru că, după cum vedem, în zilele noastre, care sunt zilele din urmă, avem multe tentații în care chiar și cei mai bine pregătiți ar putea cădea. Dar noi știm că Dumnezeu este locul nostru de adăpost în care ne putem ascunde, așa că depinde de noi. El ne oferă adăpost la umbra aripilor Sale, doar că noi trebuie să ne dorim din toată inima acest lucru.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.