EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

SCRISOARE CĂTRE UN CREȘTIN

79 comentarii


Reeditare din data de 18 noiembrie 2011

Iubit prieten și frate în Hristos,

De mult timp m-am gândit că ar fi bine să-ți scriu o scrisoare, însă până acum aș putea spune că nu am găsit momentul prielnic. De aceea, iată că a sosit clipa să-ți scriu, să-ți vorbesc gură către gură vorbele pe care Domnul mi le pune pe inimă. Nu vreau nicidecum să scriu vorbe de la mine, ci vreau să-ți fac cunoscute cuvintele Domnului, pentru „zidire, sfătuire și mângâiere.” (1 Corinteni 14: 3)

Nu vreau să pun nimic de la mine, așa cum spuneam, nici măcar o imagine. Știu că tu nu mă cunoști pe mine și nici eu nu te cunosc pe tine, dar vreau să-ți spun că este Unul care ne cunoaște pe amândoi: Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, cel ce S-a jertfit pentru ca eu și cu tine să fim împreună mântuiți. Mai vreau să știi că nu-i deloc ușor să te adresezi unui om pe care nu-l cunoști, pentru că nu știi cum va reacționa, dar sunt bine încredințat că Duhul lui Dumnezeu te va face să-mi înțelegi bunele intenții. Domnul să te binecuvânteze!

Mulți oameni zidesc niște ziduri imense de jur împrejurul lor. Și zidurile acestea se pot numi: lăcomie, răutate, ignoranță, nepăsare față de aproapele tău, egoism, intoleranță, răzbunare, o inimă închisă, orbire spirituală etc. Lucruri fără nicio valoare înaintea lui Dumnezeu! Și zidurile acestea se mai pot numi: penticostal, baptist, ortodox, creștin după Evanghelie, ateu, martor al lui Iehova etc. Denumiri goale de conținut dacă acolo nu se află Duhul Domnului! Ziduri reci prin care nu poate pătrunde nicio rază de lumină! Ziduri reci pe care, ici-colo, începe să se vadă mucegaiul! Dacă ești înconjurat de un astfel de zid, nicidecum nu poți vedea lumina lui Dumnezeu! Dacă ești înconjurat de astfel de ziduri, nicidecum nu poți simți căldura lui Dumnezeu! Dacă ești înconjurat de astfel de ziduri, te rog să iei târnăcopul lui Dumnezeu (Biblia) și să le spargi! În Numele lui Isus, sparge-le! În Numele lui Isus, poruncește-le să se surpe așa cum s-au surpat zidurile Ierihonului! Tu ai această putere pentru că Domnul Isus nu te-a înzestrat cu un duh de slăbiciune, ci unul de putere care te face să strigi: „Ava!”, adică „Tată!”. Dar mai sunt unele ziduri în viața noastră. Există zidul „nu pot”, există zidul „sunt prea slab” și există zidul „dacă am căzut, nu mă mai pot ridica”! Iau astăzi martor pe Dumnezeu și spun că aceste ziduri le-a pus Satan împrejurul tău! DEMOLEAZĂ-LE!

Până nu demult, eu însumi credeam că nu pot face multe lucruri pentru că sunt prea slab și prea păcătos. Dar mulțumesc Domnului că am înțeles un lucru, și anume acela că prin puterea pe care Domnul Isus a pus-o în noi putem face foarte multe lucruri. Dumnezeu a pus în mine și în tine atâtea lucruri minunate, doar trebuie să ne folosim de ele! Amin!

De atâtea ori ne place așa de mult să ne lăudăm că suntem ambasadorii lui Dumnezeu pe pământ, dar ne comportăm ca și cum nu am fi decât niște simpli cetățeni de rând! Nu, noi nu suntem obișnuiți! Pentru că noi nu suntem copii de dumnezeu străin, ci suntem copiii Domnului, Dumnezeul și Stăpânul întregului Univers! Noi suntem investiți cu puterea pe care Domnul Isus a pus-o în noi! Mărit să fie Numele Lui! Avem putere să iubim, avem putere să trecem peste orice obstacole, avem putere să ne ridicăm când am căzut, avem putere asupra bolii, avem putere asupra demonilor, avem putere asupra tuturor lucrurilor atâta vreme cât stăm lângă Domnul!

De aceea, dragul meu prieten și frate în Hristos, te rog să nu mai spui niciodată că ești slab, ci atunci când te simți așa să spui: „Pot TOTUL în Hristos care mă întărește!” (Filipeni 4: 13)

Domnul să te binecuvânteze și să te însoțească în tot ceea ce vei face! Amin!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

79 de gânduri despre „SCRISOARE CĂTRE UN CREȘTIN

 1. Frumoasa scrisoarea, dar imposibil de realizat.

  • Ba, sincer, eu cred că se poate! Nu uitați: „Pot TOTUL (nu jumătate, nu un sfert, nu 1/10 – Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al jumătăților de măsură!) în Hristos care mă întărește.” Sau cel puțin suntem datori a ne strădui și a tinde cât mai sus…

 2. ce bine ar fi sa citeasca acest mesaj ,toti care se simt singuri, si ar vedea ca ei prin cele descrise si-au pus singuri ziduri intre ei si cei din jur , devenind tot mai distanti, si sa se trezeasca fara nici un prieten/a

 3. Dumnezeu nu ne cere nimic din ceea ce nu putem face.EL,im preuna cu porunca nea dat si puterea sa implinim.Noi nu facem nimic prin propiile puteri.Cuvantul Lui D-deu este Duh si Viata,cand il credem cu adevarat,atunci se naste in noi putere de Vietuire,Cuvantul Lui D-zeu nu este doar o slova goala,El este Viata lui Dumnezeu manifestata in toti cei care cred.Deci Cuvantul care spune ,,Pot totul in Cristos nu este un slogan,si un Mare Adevar.
  Noi avem totul pe deplin in El,coloseni 2:10 .Meditati la acest cuvant,TOTUL<DEPLIN<IN EL,Eu voi scoate din aceasta deplinatate doar doua virtuti,VOINTA SI INFAPTUIREA.Falimentul nostru se datoreaza faptului ca nu Ramanem IN EL.Doar Domnul ISUS spune,ca despartiti de MINE nu puteti face NIMIC,ioan 15:5.Asa ca haideti sa ne pocaim de aceasta teologie draceasca a neputintei,si sa incetam sa ne vicimizam mereu ascunzandune mereu dupa cuvintele total mincinoase ,,nu pot*,Caci nici un Cuvant a LUI D-zeu nu este Lipsit de putere.Luca 1:37

  • Amin! Amin! Așa este! „Pot totul în Hristos care mă întărește” ar trebui să fie versetul nostru de căpătâi.

  • Atunci fiti primul care nu mai fura, de exemplu. Dati exemplu in a renunta la absolut orice ajutor social de la stat. Nu va mai trimiteti copiii la scoala pe banii altora, nu mai acceptati alocatie, nu mai acceptati ca sotia sa stea pe concediu de maternitate, nu mai luati burse la scoala, somaj si tot ce vine din banii altora. Fiti primul exemplu!

   • Stimată doamnă, vă rog din suflet: întoarceți-vă ACASĂ! Nu mai rătăciți! Doar atât am de spus! În rest – vă las să aberați în continuare.

   • Aratati-mi unde este nebiblic ceea ce am spus? Dvs trebuie sa cititi Biblia mai cu atentie!

    Sint satula sa tot aud ca trebuie sa ne pocaim, ca trebuie sa ne incredem in Dumnezeu, dar cind e ceva practic sa arate acest lucru, ne dam inapoi. Pai daca ii dati cu versetul „Pot TOTUL in Hristos”, nu inseamna ca puteti trai si fara a fura banii altora? Nu inseamna sa va incredeti in DUmnezeu ca El va v-a ajuta? Din moment ce recurgeti la furt, nu inseamna ca nu credeti ca Dumnezeu va avea grija de voi??

    Teoria ca teoria, dar practica omoara pocaitii. Si atunci sa mai avem pretentii sa se pocaiasca lumea!! Care ar fi diferenta?

    • Doamnă dragă, în primul rând nu vă permit să mă faceți hoț! Oare este biblic să faci pe cineva hoț fără să-l cunoști? În al doilea rând, să primești lucrurile astea de la stat nu este hoție. Hoție este să furi din avutul altuia! Să vă dau definiția din dicționar? Iat-o:

     FURT s. 1. furat, furătură, hoție, pungășeală, pungășie, (livr.) rapt, (pop. și fam.) hoțomănie, (pop.) tâlhărie, (reg.) robălie, (înv. și fam.) sfeteriseală, sfeterisire, (înv.) tâlhărășug, tâlhărire, tâlhărșag, tâlhușag, (grecism înv.) sfeterismos, (fam.) ciordeală, coțcărie, șterpeleală, șterpelire, (arg.) mangleală, șuteală. (A comite un ~.) 2. sustragere, (rar) sustracție, (fam.) subtilizare, șterpelire. (~ul unei sume de bani.)
     HOȚ, HOÁȚĂ, hoți, hoațe, s. m. și f. 1. Persoană care fură. ♦ (Adjectival) Care fură; (cu sens atenuat) viclean. 2. (Fam.) Om ștrengar, șiret. – Et. nec.

     Mulțumesc pentru vizita pe blog! Dar vă rog să terminați cu acuzațiile nefondate! Dacă doriți, protestați la guvern și cereți-i să ne arunce la lada de gunoi! Multă pace vă doresc!

   • Cristina,eu nu fur,iar cat despre toate celelalte lucruri la care spui sa renunt,eu nu vad motivul.Toate acestea sunt sub administratia Lui D-zeu.Toate autoritatile si formeie de guvernare,chiar si cele sociale sunt de la D-zeu si sunt sub stapanirea Lui.Omul nu poate primi decat ceea ce ii este dat de sus,totul vine de sus de la Parintele Luminilor.Dar sa si ca a primi somaj si maternitate,sau alte forme de ajutor social are si o justificare omeneasca,deoarece si noi cotizam la stat,si daca statul se foloseste de munca noastra,noi de ce sa nu beneficiem de unele foloase din partea lui?

   • Unde scrie in Biblie ca este rolul statului ca sa formeze programe sociale? Ajutorul social, de somaj si de maternitate are o justificare omeneasca, dar nu biblica. Majoritatea dintre cei care se folosesc de aceste ajutoare sociale nu platesc atit de mult in taxe ca sa acopere cheltuielile.

    Este nebiblic sa te folosesti de stat mai mult decit i-a dat Dumnezeu rolul statului. Ca statul pacatuieste impotriva lui Dumnezeu nu inseamna ca trebuie s-o facem si noi.

    De cite ori vedem in Vechiul Testament ca se ridicau imparati care faceau ce era urit inaintea Domnului si Domnului nu-i placeau aceste lucruri si pedepseau poporul? Oare de ce poporul Israel nu a avut tupeul sa-i spuna lui Dumnezeu ca imparatul respectiv a fost sub administratia Lui si deci ei trebuiau sa asculte de acel imparat? Pentru ca Dumnezeu ne cere noua sa implinim Cuvintul Sau, nu sa ne luam dupa ce zice un imparat sau altul.

    • „Unde scrie in Biblie ca este rolul statului ca sa formeze programe sociale?”

     Spuneți dumneavoastră unde NU scrie!

     „Majoritatea dintre cei care se folosesc de aceste ajutoare sociale nu platesc atit de mult in taxe ca sa acopere cheltuielile.”

     CORECT! PENTRU CĂ NU AU DE UNDE! Dar plătim noi, care încă mai muncim! Iar eu nu văd un impediment!

    • Noi nu abuzam statul cu nimic,nu-i fortam mana,tot ce face face deliberat!

     • Lăsați-o, că oricum nu va înțelege! Mai bine te înțelegi cu un turc! Am mai avut noi dispute pe această temă. Cred că cel mai înțelept ar fi să nu mai discutăm în contradictoriu. S-o lăsă să spună tot ce vrea, atâta vreme cât păstrează un ton civilizat!

   • Unde scrie in Biblie ca este rolul statului ca sa formeze programe sociale?”
    Spuneți dumneavoastră unde NU scrie!
    – Romani 13:4

    „Majoritatea dintre cei care se folosesc de aceste ajutoare sociale nu platesc atit de mult in taxe ca sa acopere cheltuielile.”
    CORECT! PENTRU CĂ NU AU DE UNDE! Dar plătim noi, care încă mai muncim! Iar eu nu văd un impediment!
    – Nici cei care platesc, nu platesc destul ca sa acopere banii de care se folosesc ei insisi de la stat.

    • Romani 13: 4 – Nu este relevant! Scrie acolo NEGRU PE ALB că statul nu trebuie să formeze programe sociale? Cred că ați greșit versetul! 😀

     „Nici cei care platesc, nu platesc destul ca sa acopere banii de care se folosesc ei insisi de la stat.” – Serios? Și atunci de unde dă statul?

 4. Eu va fac hot. Biblia face hot pe cel ce fura. Sa iei ceva de la cineva fara ca sa platesti pentru acel lucru se numeste furt.

  Atunci cind statul fura bani de la oameni ca sa-i dea altor oameni, cei care primesc acesti bani, primesc bani furati. Odata ce cineva primeste bani furati se face complice la furt. Aceste acuzatii sint fondate biblic.

  Nu cer ca guvernul sa arunce pe nimeni la gunoi, ci cer ca sa nu mai fure banii oamenilor.

  Apoi unde in Biblie scie ca guvernul trebuie sa fure banii unora ca sa-i dea altora?

  • Statul fura din avutul altuia ca sa dea unora. Deci si conform definitiei dvs, ceea ce se intimpla este hotie.

  • Ba chiar m-ați făcut hoț! Indirect, e-adevărat! M-aș bucura să vă văd în fața Guvernului din Piața Victoriei cerându-i să nu mai fure! Dar e ușor să critici de undeva din SUA!

   • Credeti ca e usor in SUA? Credeti ca aici nu sint oameni care statu pe banii altora? Credeti ca aici nu-si trimit crestinii la scoala pe banii altora? Credeti ca aici nu se duc oamenii la doctor pe banii altora? Credeti ca aici crestinii nu-si incurajeaza copiii sa ia burse la facultate platita din banii altora??

    Sa fim seriosi, o viata de crestin este grea, dar nu imposibila! Nu putem face mare lucru daca statul fura, dar noi putem face ceva cu noi: NOI sa nu mai furam, chiar daca ar fi sa suferim putin de pe urma acestei hotariri.

    Credeti ca mie nu mi-ar fi usor sa-mi trimit copiii la scoala, sa aplice pentru burse, in loc sa platesc $30.000 pe an? Sau sa aplic pentru ajutor medical de la guvern sau bonuri de mincare? Credeti ca nu ar fi mai usor sa stau pe ajutor social si eu sa nu fac nimic? Dar nu le fac, pentru ca nu este biblic. Daca spun ca vreau sa traiesc conform Bibliei, atunci trebuie sa fiu dispusa sa sufar daca ceva nu este corect.

    • Păi dacă-i așa de greu, de ce nu vă întoarceți în România? Ar fi mai simplu! 30 000 de dolari? Știți cam câte salarii ale mele înseamnă asta? APROXIMATIV 88 DE SALARII! Asta înseamnă peste 7 ani de muncă! Iar eu din banii ăștia trebuie să asigur cheltuielile casei și să plătesc și ratele la bancă! Dacă ar fi să calculez luând ca bază salariul unui îngrijitor dintr-o școală din mediul rural, acesta ar trebui să muncească mai bine de 347 de luni, adică aproape 29 de ani!!!!! Puțin, nu-i așa? Bani pe care dumneavoastră îi cheltuiți NUMAI pe educația copiilor dumneavoastră! Mă mir că nu vă este rușine! De fapt, nu mă mir!!!

 5. Corectare: „Eu NU va fac hot.”

  • Dar nici Biblia nu face hot pe cel ce primesteun ajutor! Daca tu ma ajuti pe mine cu o suma de bani, cu ce pacatuesc u daca ii primesc ca pe o binefacere? Eu cred ca tu esti o menonita si vrei sa rupem orice legatura cu statul.tu sti ce spune domnul Isus,adica sa dam cezarului ce este al cezarului si LUI D-zeu ce este a lui D-zeu,deci noi trebuie sa platim o gramada de taxe si impozite Statului,tot ce ne cere statul noi trebuie sa ne supunem si sa dam,dar daca statul vrea sa ne ofere si el unenele benificii eu cred ca e ok

   • Doamna Cristina (scuze că nu pot spune „sora”!) spune că este baptistă.

   • Pai eu stiu ca tu zici ca e ok sa primesti bani pe care ii fura statul de la altcineva, dar Biblia zice ca nu-i ok.

    Este o diferenta cind eu vreau sa fac o binefacere si iti dau o suma de bani. Aceasta este si indicat in Biblie.

    Ceea ce nu este corect biblic este ca statul sa imi fure banii mei ca sa ti dea tie. Odata ce accepti banii furati de stat de la mine inseamna ca te-ai facut partas statului la furt.

    Taxele sint ale cezarului, copiii sint ai lui Dumnezeu. De ce ii dam atunci cezarului timp de 30+ ore pe saptamina? Dar nu scrie nicunde ca daca statul iti ia taxe pe nedrept ai dreptul ca si tu sa furi. Furtul este furt, oricum ai intoarce-o.

 6. Ma acuzati pe mine ca va acuz de ceva, cind dvs faceti exact acelasi lucru. Asta se numeste ipocrizie!

  In primul rind, in Romania este si mai greu, pentru ca mi se incalca dreptul ca sa-mi educ copiii acasa, intr-un fel ma obliga ca sa fur, ceea ce nu-mi convine. Copiii mei nu pot fi acceptati la facultate in Romania si Europa cu diploma de liceu semnata de mine.

  In al 2-lea rind, aici am mai multe posibilitati de a alege tocmai ca sa nu fur pentru scolarizarea copiilor mei. Ori ma bag in banca si fac un imprumut pentru scoala copiilor mei, sau daca nu pot sa mai adaug o rata, ne uitam dupa o facultate mai ieftina. Deci ar trebui sa sacrificam o facultate mai buna din cauza banilor, doar ca sa nu fiu nevoita sa FUR BANII ALTORA aplicind pentru o bursa de stat!!!

  In al 3-lea rind, ma mir ca nu va este rusine sa aveti pretentia ca eu sa platesc educatia altor copii dar nu am voie s-o platesc pe cea a copiilor mei!!! De fapt, nu ma mir!! Datoria noastra ca parinti este sa ne educam copiii, nu s-o faca statul! Dar crestinii au ajuns lenesi si nu mai vor sa-si preia responsabilitatile date de Dumnezeu! In loc sa ne ingrijim de familia noastra, mai bine asteptam s-o faca statul!

  Ce sa spun, strigator la cer!!!

  • Da, da, da… Acum sunt și fățarnic! Halal creștinism! Ce să zic… V-ați gândit, oare, că acea facultate mai ieftină este mai ieftină pentru că – probabil – este subvenționată de stat? Sau de altcineva? Și ce vă face să credeți că patronii facultăților particulare nu „fură”, altfel riscând să ridice taxele??? V-ați întrebat vreodată?
   Mie să-mi fie rușine? De ce? Pentru că muncesc 12 ore zilnic pentru un salariu așa cum este el (puțin peste 1100 lei noi – calculați și vedeți câți dolari „fur” eu de la stat!)?
   Unde scrie în Biblie că este păcat să îți educi copiii în școlile de stat? Sau că este păcat ca statul să ajute pe cineva, mai ales că eu plătesc pentru asta? NU, NU-MI ESTE RUȘINE! CRED CĂ DUMNEAVOASTRĂ NU VEDEȚI MIEZUL CREȘTINISMULUI DIN CAUZA COJII! DOMNUL SĂ VĂ FACĂ SĂ VEDEȚI!

   • Daca o facultate este privata nu inseamna ca este subventionata de stat. Sint mai multe aspecte care pot face scolarizarea mai ieftina.

    Daca eu platesc scolarizarea copiilor mei, inseamna ca eu nu fur, ca o fac altii nu o pot controla, pe mine ma va intreba Dumnezeu de ce am furat eu, nu altii.

    Sa va fie rusine ca vreti ca din taxele cuiva sinteti de acord sa fie platita scolarizarea altor copii, dar comentati cind parintii vor sa plateasca scolarizarea copiilor lor. De ce?

    Scolile de stat sint scoli pagine! Dumnezeu nu a trimis niciodata copiii evreilor sa fie invatati la scolile filistenilor, dimpotriva, Bbilia este plina de versete care arata ca parintii au datoria sa-si educe copiii.

    Dumnezeu a infiintat 3 institutii: familia, biserica si guvernul. Fiecareia dintre acestea 3 i-a dat roluri bine definite. Acela de ajutor social nu i l-a dat guvernului.

    „Sa nu furi” este cea de-a 8-a porunca. Nu este coaja crestinismului, ci chiar miezul.

    „Sa nu poftesti bunul altuia” este cea de a 10-a porunca. Sa doresti banii altora ca sa iei bursa, alocatie, somaj, maternitate, inmormintare, este incalcarea legii, nu doar o coaja a crestinismului.

    • Doamne, tare rătăciți mai pot fi unii! „Daca o facultate este privata nu inseamna ca este subventionata de stat.” Aveți siguranța că cei care patronează facultățile private sunt oameni cinstiți? Dacă sunt niște mafioți? E o presupunere, firește!
     „Daca eu platesc scolarizarea copiilor mei, inseamna ca eu nu fur, ca o fac altii nu o pot controla, pe mine ma va intreba Dumnezeu de ce am furat eu, nu altii.” Biblia spune că dacă te unești cu un hoț te numești hoț. PUNCT!
     „Sa va fie rusine ca vreti ca din taxele cuiva sinteti de acord sa fie platita scolarizarea altor copii, dar comentati cind parintii vor sa plateasca scolarizarea copiilor lor. De ce?” Nu, nu are de ce să-mi fie rușine dacă muncesc 12 ore pe zi (5-6 ore la școală și alte 5-6 ore acasă)! Ce vreți dumneavoastră să faceți cu copiii dumneavoastră este strict problema dumneavoastră! Dacă n-ați avea bani, vă asigur că ați prefera să-i dați la școlile de stat decât să crească needucați! Veți spune că îi creșteți în familie. Corect, dar de unde vă vor veni banii dacă nu veți munci???

     „Scolile de stat sint scoli pagine! Dumnezeu nu a trimis niciodata copiii evreilor sa fie invatati la scolile filistenilor, dimpotriva, Bbilia este plina de versete care arata ca parintii au datoria sa-si educe copiii.” Unde scrie că școlile de stat sunt păgâne??? Cât despre evrei și filisteni, nu uitați că la început evreii erau un popor nomad! Vă dau o veste bună: poporul român nu este unul nomad!

     „Dumnezeu a infiintat 3 institutii: familia, biserica si guvernul.”
     Scuze, eu nu am văzut nicăieri în Biblie cuvântul „guvern”! De unde ați scos asta???
     În rest, nu vă doresc decât să rămâneți în neprihănirea dumneavoastră! Și mai lăsați-ne pe noi aștia păcătoși și „hoți”!

 7. Doamne, tare rătăciți mai pot fi unii! „Daca o facultate este privata nu inseamna ca este subventionata de stat.” Aveți siguranța că cei care patronează facultățile private sunt oameni cinstiți? Dacă sunt niște mafioți? E o presupunere, firește! – aici vorbim de subventionare, nu daca patronii sint mafioti. Incurcati lucrurile.

  „Daca eu platesc scolarizarea copiilor mei, inseamna ca eu nu fur, ca o fac altii nu o pot controla, pe mine ma va intreba Dumnezeu de ce am furat eu, nu altii.” Biblia spune că dacă te unești cu un hoț te numești hoț. PUNCT! – deci sinteti de acord cu mine ca daca va uniti cu statul la a va folosi de bani furati de la alti oameni sinteti hot? Eu daca platesc ceva cu banii mei si nu iau de la altii nu ma numesc hot.

  „Sa va fie rusine ca vreti ca din taxele cuiva sinteti de acord sa fie platita scolarizarea altor copii, dar comentati cind parintii vor sa plateasca scolarizarea copiilor lor. De ce?” Nu, nu are de ce să-mi fie rușine dacă muncesc 12 ore pe zi (5-6 ore la școală și alte 5-6 ore acasă)! Ce vreți dumneavoastră să faceți cu copiii dumneavoastră este strict problema dumneavoastră! Dacă n-ați avea bani, vă asigur că ați prefera să-i dați la școlile de stat decât să crească needucați! Veți spune că îi creșteți în familie. Corect, dar de unde vă vor veni banii dacă nu veți munci??? – Nu, nu trebuie sa fur banii altora pentru scolarizarea copiilor mei, si nici sa-i trimit la scolile paginilor ca sa-mi educ copiii. Tatal munceste, iar mama se ocupa de copii. Parca asa este in Biblie, nu?

  Unde scrie că școlile de stat sunt păgâne??? Cât despre evrei și filisteni, nu uitați că la început evreii erau un popor nomad! Vă dau o veste bună: poporul român nu este unul nomad! Ps 14:1 – Nebunul zice in inima lui: Nu este Dumnezeu. Scolile de stat sint prin definitie laice, care invata ca nu exista Dumnezeu. Evreii nu au fost tot timpul un popor nomad. In Noul Testament nu scrie niciunde ca evreii isi dadeau copiii la scolile romanilor. Niciunde in Biblie nu scrie ca datoria guvernului este sa ofere educatie. Atunci cind Dumnezeu vorbeste despre imparatii, stapiniri omenesti, dregatorii, vorbeste despre cineva care guverneaza.

  De ce nu recunoasteti ca este mai usor sa furi decit sa stai drept pe principiile biblice? De ce vreti sa va folositi de banii altora? Macar atunci nu mai spuneti „POT TOTUL IN HRISTOS”, ca se vede ca nu puteti trai fara sa furati de la altii.

  • „aici vorbim de subventionare, nu daca patronii sint mafioti. Incurcati lucrurile.” – Nu încurc nimic! Cine susține facultățile private? Și dacă patronii acestor facultăți sunt niște hoți? Puteți să controlați aceste lucruri?

   „deci sinteti de acord cu mine ca daca va uniti cu statul la a va folosi de bani furati de la alti oameni sinteti hot? Eu daca platesc ceva cu banii mei si nu iau de la altii nu ma numesc hot.” – Nu, eu mă refeream la patronii de facultăți pe care pun pariu că nu-i cunoașteți!

   „Nu, nu trebuie sa fur banii altora pentru scolarizarea copiilor mei, si nici sa-i trimit la scolile paginilor ca sa-mi educ copiii. Tatal munceste, iar mama se ocupa de copii. Parca asa este in Biblie, nu?” – Școlile „paginilor” sau ale „păgânilor”??? Și dacă tata nu câștigă suficient ce te faci? Vă spun eu: MORI DE FOAME!!!

   „Scolile de stat sint prin definitie laice, care invata ca nu exista Dumnezeu.” – Sunteți în urmă cu mai bine de 20 de ani! Acum se predă religia în școli, există parteneriate între școli și Biserică etc. Mai mult decât atât, cei care sunt de altă religie decât cea majoritară (ortodoxă) au libertatea de a nu participa la orele de religie predate de preoți sau profesori ortodocși deoarece participă la cursurile de la școala duminicală (respectiv de sabat pentru adventiști). Deci, după cum vedeți, școala dă libertate de alegere!

   „De ce nu recunoasteti ca este mai usor sa furi decit sa stai drept pe principiile biblice? De ce vreti sa va folositi de banii altora?” – Să recunosc o minciună? Nu există așa ceva!

   • Nu încurc nimic! Cine susține facultățile private? Și dacă patronii acestor facultăți sunt niște hoți? Puteți să controlați aceste lucruri? Facultatile sint obligate ca sa dezvaluie public daca sint finantate de stat sau nu. Daca eu doresc ca sa nu fur banii celor care platesc taxe, ma interesez daca facultatea respectiva o face sau nu. Deci este posibil.

    Școlile „paginilor” sau ale „păgânilor”??? Am invatat la scoala cu î nu cu â, deci asa scriu.

    Și dacă tata nu câștigă suficient ce te faci? Vă spun eu: MORI DE FOAME!!! – daca tatal isi face datoria, Dumnezeu are grija. Nu ati spus „pot totul in Hristos”?? Deci se poate, nu?

    Acum se predă religia în școli – da, o ora pe saptamina. Dar absolut toate celelalte materii vin din perspectiva umanisa/ateista. Chiar si constitutia spune ca este un stat laic. Un stat laic promoveaza o ideologie laica, fara Dumnezeu.

    Dovediti cu numere ca nu se fura banii nimanui atunci cind se accepta maternitate, alocatie, scolarizare, etc.

    Haideti sa verificam si sa vedem din salariul mediu al unui om, ce procent se duce la educatie, la concediul de maternitate, la alocatie, la burse, etc. Abia atunci se vede clar ca dreptate. Pina nu va uitati la aceste numere credeti o minciuna.

    • „Facultatile sint obligate ca sa dezvaluie public daca sint finantate de stat sau nu. Daca eu doresc ca sa nu fur banii celor care platesc taxe, ma interesez daca facultatea respectiva o face sau nu. Deci este posibil.” – Știți ce am citit dimineață în ultimul număr din „Tribuna învățământului”? Ceva ce m-a făcut să cad pe gânduri și să mă gândesc la conversația cu dumneavoastră. Mircea Malița, în editorialul apărut în acest număr, spune ceva de genul: „statul umflă bugetele facultățile”. Adică le dă bani, chiar și pe criza asta! Și – credeți-mă! – Mircea Malița nu este orișicine, este fos ministru al educației și vorbește de undeva de la vârful sistemului. Ce spuneți de asta? Vă mai dați copiii la facultățile private care fură banii de la stat?

     „daca tatal isi face datoria, Dumnezeu are grija. Nu ati spus “pot totul in Hristos”?? Deci se poate, nu?” – Este foarte ușor să vorbești când ai bani! Când nu ai e mai greu! Unii, din păcate, au cam uitat de unde au plecat! Când erați în România de unde luați banii? Și cum de v-ați „iluminat” așa deodată de cum ați ajuns în SUA?

     „Dar absolut toate celelalte materii vin din perspectiva umanisa/ateista.” – Ei, uite că la limba română la clasele primare nu-i chiar așa! La matematică – idem! Nici măcar la cunoașterea mediului/științe ale naturii! Nici la istorie!

     „Chiar si constitutia spune ca este un stat laic. Un stat laic promoveaza o ideologie laica, fara Dumnezeu.” – Unde scrie lucru acesta? Care este articolul?

     „Haideti sa verificam si sa vedem din salariul mediu al unui om, ce procent se duce la educatie, la concediul de maternitate, la alocatie, la burse, etc. Abia atunci se vede clar ca dreptate. Pina nu va uitati la aceste numere credeti o minciuna.” – Corect! Mă uit pe fluturașul meu de salariu și acolo scrie așa: șomaj (0,5%), CAS (5,5%), CIASOC (nu știu ce este) (10,5% – ăsta este cel mai mare procent), impozit (194 lei). Cam asta este! Mult, nu?

   • Eu am vorbit despre facultatile private care nu iau bani de la stat. Sint facultati care iau bani, sint facultati care nu iau bani. Noi putem verifica si vedea acest lucru. Eu nu pot controla ce face toata lumea, dar ma pot controla pe mine. Adica eu aleg sa nu fur si nu voi accepta banii altora ca sa-mi plateasca scolarizarea copiilor mei.

    Ei, uite că la limba română la clasele primare nu-i chiar așa! La matematică – idem! Nici măcar la cunoașterea mediului/științe ale naturii

    Citez din Geografia de clasa V-a – „In urma cu sute de milioane de ani exista un singur continent gigant – Pangeea – si un singur ocean – Panthalassa.” – sute de milioane cind pamintul e de aprox 6000 de ani? Din a cui perspectiva este prezentata aparitia lumii?

    In manualul de Limba Romana clasa II-a citesc „Povestea unui om lenes” de Creanga. Au spinzurat un om lenes. Este biblica aceasta actiune?

    Alta poveste este prezentata „Vrajitorul din Oz”. Este aceasta din perspectiva biblica?

    Sa fim seriosi, scoala promoveaza religia ateista/umanista, nu pe cea crestina.

    Atit cit am gasit pe net, scrie ca 0.7% din salariu este alocat educatiei. Adica un om care cistiga 2000 de lei va plati 14 lei pentru educatie. In medie, ministerul educatiei cheltuie 2000 lei pe copil, pe an. Deci parintele plateste 14×12=168 lei pe an dar scoala costa 2000. Calculind cit ar trebui sa cistige un om ca sa acopere cheltuiala scolarizarii ar fi 23.800 lei. Doar aceia pot spune ca nu fura de la altii ca sa plateasca scolarizarea copiilor sai.

    Asa ca, pina un om nu cistiga cel putin 23.800 lei nu poate spune ca nu fura de la altii pentru a plati scoala copiilor sai. Ca sa nu mai punem alocatia, concediul de maternitate, etc.

    • „Citez din Geografia de clasa V-a ” – Se pare că nu ați citi ce am scris eu, așa că repet: „Ei, uite că la limba română LA CLASELE PRIMARE nu-i chiar așa! La matematică – idem! Nici măcar la cunoașterea mediului/științe ale naturii”.

     „Povestea unui om leneș” este o poveste și este tratată ca atare, nu ca pe o realitate! Basmele nu le studiază nimeni din perspectivă biblică, ci mai mult din perspectivă lingvistică. În tot cazul, dacă ar fi avut toată lumea mentalitatea dumneavoastră păguboasă, lumea ar fi rămas cu cel puțin 1000 de ani în urmă! Pe urmă, Dumnezeu ne-a dat înțelepciunea și puterea de a discerne. Nu trebuie decât să ne-o folosim!

   • Nu am manual de geografie de clase primare, dar daca se abordeaza acest subiect, se abordeaza din aceeasi perspectiva. De la clasele 1-12 absolut toate materialele sint din perspectiva umanista/ateista.

    Fiecare nuvela, poezie, roman, povestire promoveaza o anumita ideologie. Absolut fiecare dintre ele trebuie studiata din perspectiva biblica. Nu am stiut ca daca analizezi o opera din perspectiva biblica esti inapoiat cu cel putin 1000 de ani. Din cite am inteles eu, Biblia este Cuvintul lui DUmnezeu si este valabil pina la venirea Sa.

    Aici este problema asa zisilor pocaiti. Ei cred ca pocainta este numai de duminica la biserica, in rest trebuie sa traim ca cei din lume. De aceea nu se pocaiesc oamenii, pentru ca sint satui de ipocrizie.

    • Mă mănâncă limba, dar mai bine mă abțin! Deși aș avea destule argumente, nu are rost să-mi consum timpul pe dispute deșarte… Mai bine pun mâna pe Biblia pe care mi-a dat-o Domnul și citesc un text sau două… Cu bine!

 8. Noi nu abuzam statul cu nimic,nu-i fortam mana,tot ce face face deliberat!

  Cum sa nu abuzati? Imediat ies oamenii in strada daca li s-ar taia alocatia, sau ajutorul de maternitate si somajul sau daca nu s-ar mai plati scolarizarea copiilor.

  • Păi ca să nu mai abuzeze nimeni statul, ce-ar fi să scăpăm și de pensionari (care au plătit zeci de ani la fondul de pensii), și de șomeri (care au plătit ani de zile la fondul de șomaj) și chiar și de amărâții ăștia care lucrează în sistemul bugetar? Dar pentru asta de ce dumneavoastră și toți cei care dumneavoastră preferați să stați în occident strigând și lamentându-vă că cei de aici fură banii de la stat și nu veniți să vă investiți banii în industrie, în agricultură sau pur și simplu ajutându-i pe creștinii muncitori, dar săraci? Dacă tot susțineți că sarcina asta revine Bisericii, haideți, fiți dumneavoastră primii, dați-ne o pildă! Chiar vă provoc la acest lucru!

   • Iar imi dati cu „sa scapam de…” Nimeni nu zice sa scapam de nimeni, ci doar fiecare sa-si vada de datoria sa. Statul sa nu mai ia taxe pentru programe sociale si fiecare sa-si indeplineasca responsabilitatile.

    Sa nu credeti ca doar in Romania se fura. Acesta este un pacat de care crestinii ar trebui sa se fereasca, oriunde s-ar afla ei. Eu dau o pilda prin faptul ca nu fur bani de la stat. Eu imi educ copiii acasa, nu primesc nici un ajutor social si voi plati facultatea copiilor din banii nostri, ori cistigati ori luati de la banca cu imprumut.

    Cit despre ajutatul sarailor, o fac, dar asta este intre mine si Dumnezeu, nu trebuie sa stie stinga ce face dreapta. Si eu va provoc sa nu mai spuneti ca a fura de la unii si datul la altii este datoria statului. Sa nu mai spuneti ca e ok sa furi daca esti sarac. Biblic nu aveti nici o acoperire.

    • „Si eu va provoc sa nu mai spuneti ca a fura de la unii si datul la altii este datoria statului. Sa nu mai spuneti ca e ok sa furi daca esti sarac.” – Nici nu am spus vreodată așa ceva! Îmi puneți în gură vorbe pe care nu le-am rostit!

     „Biblic nu aveti nici o acoperire.” – Păi vă las, atunci, pe dumneavoastră să aveți toate acoperirile.

    • Auzi Cristina,Dumnezeu I-A de la cine vrea si da la cine vrea,D-zeu nu fura si face lucrul acesta prin oameni.Eclesiastul 2:26

   • Auzi nicolaedavid, Dumnezeu ia de la cine vrea pentru ca El da, statul nu are voie sa ia de la cine vrea pentru ca statul nu da nimic.

   • Statul are DATORIA ca sa apere cetatenii, iar ca s-o poata face trebuie sa plateasca salariile celor care o fac. Armata, politia, pompierii ii apara pe fiecare cetatean, nu cred ca pompierii verifica daca cineva isi plateste taxele inainte de a le stinge focul din casa.

    Taxe pentru functiile legitime ale statului nu sint furt. Acele taxe care nu sint pentru functiile legitime ale statului se numesc furt.

   • Cu constitutia prezenta? Nici nu ma gindesc!!! 🙂

   • Nu cred ca constitutia poate fi schimbata doar de presedinte. Cu oamenii din Romania, nimeni nu ar vota pentru o constitutie care ar opri statul sa mai ofere programe sociale. Majoritatea vor ceva pentru care nu au lucrat. 🙂

   • Nu pot schimba inima oamenilor, numai Duhul Sfint o poate face. Nu v-am convins pe dvs ca statul nu are voie sa ofere programe sociale, ce credeti ca ma face sa cred ca pot schimba inima celorlalte milioane de oameni?? Eu pot sa ofer ideea, restul depinde de inima fiecaruia cum il lasa pe Duhul sa lucreze.

    • Ce mă face să cred? Chiar versetul pe care l-am citat! Mi se pare mie sau acum dați înapoi?

     • Cristina…Pot totul intru-n anumit cadru,IN CRISTOS!,si in Voia LUI!.Sanu incurcam lucrurile!
      D-zeu are planul lui cu viata noastra,In CRISTOS,si D-zeu are planul LUI cu Biserica in Lume,si D-zeu are un plan chiar si cu lumea asta.Aceste sunt planuri pe care nu le putem amesteca,dar in toate D-zeu este suveran.Este diferentaintre,cum conduce D-zeu guvernele lumii si cum conduce Biserica.Asa ca presedintia Romaniei e in mana Domnului.
      Asa ca daca noi spunem ca putem totul in Cristos,asta nu inseamna ca putem fi si Presedinte,asta se poate numai daca planul LUI D_zeu pt viata noastra ar include acest lucru.Cati crestini din tara noastra cred sincer ca pot totul in Cristos? Multi printre care si eu.Si chiar daca toti pot totul in Cristos,Presedinte va fi doar unul singur,anume acela pe care il va pune D-zeu in Suveranitatea SA.

   • Nu dau inapoi de la faptul ca nu este de datoria statului sa ofere programe sociale, educatia aflindu-se printre acestea. Scriptura scrie ca doar Duhul poate schimba inima oamenilor.

    Sint multe lucruri pe care nu le pot face, daca as putea face TOTUL, as fi Dumnezeu, ceea ce ar fi gresit sa afirm. Cred ca acest verset inseamna altceva.

    Nu pot sa zbor de una singura, nu pot sa ma fac invizibila, nu ma pot mintui singura. Puterile mele sint limitate, nu incercati sa aplicati versetul mai mult decit este intentionat.

  • Poi statul este acela care sa implicat in mediul nostru de viata,el promoveaza politicile de orice natura.Trebuia sa ne lase sa traim ca in Evul Mediu,fiecare cu capul lui cu fortele lui,si atunci fiecare era pe propie raspundere.Oameni se revolta pt ca nu sunt lasati sa traiasca cum vor ei,ca daca ar fi lasati oameni si-ar asuma raspunderea pt viata pe care o traesc.Eu zic ca nimeni nu neindreptateste pe nimeni si statul neindreptateste pe toti.Asa a fost pevremea comunistilor, si vad ca nici in capitalismul asta nu s-a schimbat mare lucru.Statul sa-si asume rspunderea pentru tiparul in care ia pus pe toti oamenii.Totusi face si multe lucruri bune!

 9. Romani 13: 4 – Nu este relevant! Scrie acolo NEGRU PE ALB că statul nu trebuie să formeze programe sociale? Cred că ați greșit versetul!
  „Nici cei care platesc, nu platesc destul ca sa acopere banii de care se folosesc ei insisi de la stat.” – Serios? Și atunci de unde dă statul?

  Romani 13:4 – {Stapinirea} este slujitorul lui DUmnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia, El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel cef ace rau.

  Acesta este rolul guvernului, stapinirii: sa faca legi pentru binele omului, sa pedepseasca pe cel rau si sa-l apere pe cel bun.

  Atunci cind guvernul da o lege care imi fura banii ca sa plateasca maternitatea, alocatia, sau scolarizarea altora, nu este pentru binele meu, ci pentru binele lor. Si binele meu conteaza, nu? Daca cineva face rau si incalca legile date de Dumnezeu, guvernul trebuie sa-l pedepseasca. Acesta este rolul guvernului. Nu scrie niciunde ca trebuie sa se ocupe de programe sociale, ci scrie de ce trebuie sa se ocupe. Nimic altceva.

  Statul fura de la cei care nu se folosesc de aceste servicii sociale. Un barbat necasatorit si fara copii plateste pentru alocatia si maternitatea altcuiva. Oamenii in virsta, care au copiii adulti si nici de concediu de maternitate nu se mai folosesc, inca trebuie sa plateasca pentru aceia care se complac in a nu munci ci traiesc pe spinarea altora.

  • „Romani 13:4 – {Stapinirea} este slujitorul lui DUmnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia, El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel cef ace rau.” – Păi nu mai este păgână stăpânirea? Acum este în slujba lui Dumnezeu? Poate fi un păgân în slujba lui Dumnezeu? Vă cam încurcați în vorbe!

   • Stapinirea este pusa ca sa se asigure ca drepturile omului date de Dumnezeu nu sint incalcate. Cei de la stapinire pot alege sa asculte de Dumnezeu sau pot sa nu asculte, exact asa cum s-a intimplat pe vremea poporului evreu in timpul Vechiului Testament.

    In cazul Romaniei, ca despre asta vorbim aici, cei de la conducerea Romaniei au ales sa incalce rolul dat de Dumnezeu statului. Pe linga a face ceea ce este dator a face (de a acorda justitie si aparare), statul s-a bagat si peste rolul bisericii si peste rolul familiei.

    Noi ca si crestini trebuie sa vedem aceste lucruri si sa nu le acceptam. Eu nu ma incurc in vorbe, dvs nu stiti care este rolul statului dat de Dumnezeu.

  • Nu te mai tot plange,pt ca este mai ferice de cel ce da deca cel ce primeste.Dar vei spune:Eu nu dau de buna voie,statul imi ia cu forta si asta nu-i darnicie.Daca este asa esti o zgarcita.Sti ca este de datoria ta sa ajuti pe cei nevoiasi,daca nu vrei statul te ajuta ).Iar daca nu iti place sa fi pe postura de a da ,treci pe postura de a primi.marita-te fa copii multi,stai pe maternitate etc.Eu zic ca este de datoria noastra sa avem in grija familiile si persoanele vulnerabile,iar daca unii nu inteleg macar ca sunt crestini ca tine,foarte bine ca ii determina statul.Daca ai un loc de munca si un salariu bun ferice de tine ca poti sa ajuti pe altii,iar daca nu iti place fericirea asta,mai este una,aceea de a primi de a depinde de altii.Ce iti doresti tu cu adevarat?

   • Sunt multe biserici care au contracte de parteneriat cu statul. Mă întreb ce ar face doamna Cristina dacă ar fi membră într-o astfel de biserică! Oare ar părăsi-o???

   • Ferice de cine da, nu de caruia i se ia cu forta. M-am maritat si am facut copii, dar nu iau un ban de la stat pentru asta pentru ca nu vreau sa fur ca altii. Niciunde in Biblie nu este scris ca e ok sa se fure ca sa dai la saraci.

    Stiu cum functioneaza statul si nu este corect biblic. Dar se vede ca lacomia dupa banii altora a dat „pocaitilor” ochelari de cal.

   • Ceea ce fac nu este pentru premiu. Dar este o ipocrizie imensa sa spui ca „POT TOTUL” iar cind e vorba ca sa ne indeplinim responsabilitatile incepem sa ne plingem ca nu putem, ba pentru ca salariul e prea mic, ba statul are dreptul sa fure de la bogati si sa dea la saraci, ba ca una sau alta.

   • Nu este intentia mea sa va jignesc. Si eu am crescut in ROmania si am fost indoctrinata cu aceeasi ideologie comunista. Dar vreau sa fiu deschisa si sa invat unde gresesc si sa ma corectez. SI eu am crezut ca statul are datoria sa oblige copiii sa mearga la scoala. Si eu am crezut ca e normal ca statul sa ia de la bogati si sa dea la saraci. Dar daca citim in Scriptura, nu gasim aceste lucruri. Trebuie sa invatam unii de la altii si sa ne corectam unii pe altii. Daca unul cade, trebuie ca sa il ajutam sa se ridice.

    Cu scoala si cu statul vad ce spune Biblia despre asta. Si eu am invatat de la altii si vreau sa spun si eu altora. Poate dvs aveti lumina asupra altor lucruri din Scriptura. Scrieti despre aceste lucruri ca sa invatati pe altii care nu stiu. Asa ne ajutam sa crestem maturi in credinta.

    Domnul sa va binecuvinteze si pe dvs! 🙂

    • Amin! Chiar dacă nu este în intenția dumneavoastră, ați făcut-o făcându-mă fățarnic (ipocrit). Domnul să nu vă țină în seamă lucrul acesta! Deocamdată nu ați fost suficient de convingătoare! Poate mai târziu… 🙂

    • Cristina,sa sti ca statul nu e Dumnezeu pe pamant.D-zeu conduce lumea asta,Statul se misca in limitele puse de D-zeu!.Sti ce spune Domnul Isus…Nu va impotriviti celui ce va face rau,Daca te loveste cineva peste obrazul drept intoarcel si pe celalalt.Daca vrea cineva sa-ti ia haina,lasa-i si camasa.Daca te sileste cineva sa mergi o mila cu el ,tu dute doua…Intelegi ce vrea sa spuna Domnul aici?Aici merge vorba despre neindreptatirea noastra,si isus spune sa o suferim,ba mai mult ecat atata,pe langa haina care nea fost luata cu forta,dam si camasa.Pe langa mila pe care am parcurso fortati,mai mergem una de bunavoie,si tot asa…Deci daca statul te neindreptateste (te fura) nu te plange si gaseste ceva in plus de facut de la tine.Intelegi?Eu nu ma plang ca statul ma neindreptateste,luand de la mine si dand la altul,si nici nu-l consider hot pe cel care primeste de la mine prin mana statului.Noi nu trebuie sa credem ca asa ne uram unii pe altii,ci trebuie sa acceptam faptul ca facem un bine! Tu ce crezi despre asta?

    • Revin cu ultima idee din comentariu…Noi nu trebuie sa credem ca ne furam unii pe altii…..

 10. IUBITI OAMENI!CE ESTE OARE MAI PLACUT LUI DUMNEZEU?CA IL IUBIM PE EL SAU CA SUNTEM ORTODOX,CATOLIC,MARTOR E.T.C?OAMENI BUNI ASA NE IUBIM APROAPELE?EU SUNT ORTODOX,DAR NU RESPING UN OM DIN ALTA RELIGIE!OARE ASA A FACUT APOSTOLUL IOAN CAND A INVATAT SI ROMANII SI ALTE NATII SA CREADA IN DUMNEZEU?OARE ASA SA FI FACUT?CE LUCRARE A DOMNULUI SI RASCUMPARARE A DOMNULUI IISUS AS FI EU DACA INTRE MINE SI ALTUL AS CONSTRUI UN BARAJ?OAMENI BUNI…IUBITI PE ORICINE…IUBITI PE CEL ORTODOX…..IUBITI PE CEL CATOLIC…IUBITI PE CEL CU ALTA RELIGIE IN DUMNEZEU,NU JUDECATI CACI ASTA NE SPUNE SI BIBLIA SA NU JUDECAM….HAI SA INDRUMAM SI SA LASAM PE TATAL CERESC SA PUNA IN BALANTA…PANA ATUNCI DACA RELIGILE SUNT DUSMANI ATUNCI IUBITI-VA DUSMANII DACA VA SUNT PRIETENI ATUNCI IUBITI-VA PRIETENIII!VA ROG…….LASATI DIFERENTELE SI JUDECATILE NU PUNETI IN BALANTA RAUL NIMANUI PT CA SUNT ORTODOXI CARE AU O PAINE SI O IMPART CU SARACUL DAR LA FEL SUNT SI ALTI OAMENI DIN ALTE RELIGI CARE O FAC!!!!OARE NU AVEM NOI CATE O INIMA?OARE NU IUBIM NOI PE DOMNUL IISUS?OARE NU IUBIM NOI PE DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU?OARE NU AVEM TOTI CATE UN INGER PAZITOR?
  OARE NU ESTE PACAT DACA VAD UN FRATE CARE ESTE CAZUT SI ESTE BOTEZAT IN CATOLICISM SA NU II INTIND MANA SI SA IL AJUT?OARE ESTE PACATUL MEU MAI GRAV DACA OMOR UN ANIMAL CARE NU MI-A FACUT NICI UN RAU DECAT DACA IL OMOARA UN OM DIN ALTA RELIGIE CARE IL ARE PE DUMNEZEU SI PE FIUL?DE CE ATATA URA?OAMENI BUNI IUBITI-VA SI AJUTATI-VA INDIFERENT CE SUNTETI!!!!

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.