EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

SCRISOAREA UNUI CREȘTIN CĂTRE DUMNEZEU

Scrie un comentariu


Reeditare din data de 26 noiembrie 2011

Dumnezeu al dragostei noastre,

Nu știu cum să încep această scrisoare. Nu știu pentru că este destul de delicat să te adresezi Celui ce-ți cunoaște nu numai vorbele și faptele, ci și gândurile și dorințele nerostite. Totuși, voi vorbi. Voi vorbi Aceluia care poartă tuturor de grijă, Aceluia ce-i iubește pe toți.

Binecuvântat să fie Numele Tău, Doamne! M-am hotărât să scriu această scrisoare ca din partea unui fiu pentru tatăl său. Știu câtă durere pricinuiește un fiu tatălui său atunci când îi întoarce spatele și pleacă. Știu câtă durere este în inima unui tată când vede că fiul său umblă pe meleaguri străine și nu-l recunoaște pe părintele său. Știu, însă, că nici în inima fiului acela nelegiuit nu este fericire. Știu că inima lui se zbate, uneori, între viață și moarte. Iată ceea ce m-a făcut să Îți scriu, și anume faptul că știu întristarea și durerea cu care Tu mă priveai pe mine când rătăceam prin lume, dar cunosc și zbaterile inimii mele când eram întors cu spatele către Tine. Am fost un nesăbuit, un om care se credea creștin, dar care se purta ca un păgân, ba aș putea spune ca un nebun.

Biblia spune că m-ai cunoscut încă din pântecele maicii mele, din clipa când, într-un loc tainic, am fost țesut, mădular cu mădular, până când mi-a fost pus în piept un ceasornic care a început să bată ritmul vieții: tic-tac, tic-tac… Ai fost cu mine atunci când am ieșit la lumina zilei, un biet miez de om cu suflare de viață… Ai fost cu mine când am făcut primii mei pași… Ai fost cu mine când am spus primul meu cuvânt… Ai fost încă de la început un tată cu mine, căci am uitat să-Ți spun că eu nu am avut un tată în carne și oase… A plecat pe lumea cealaltă înainte de vreme, fără să fie voia lui… I-am dus sorul foarte mult timp pentru că nu știam că am cu mine un alt Tată, mai mare și mai scump! Și acum îmi este dor de tatăl meu pe care nu l-am cunoscut, dar faptul că știu că Tu ești cu mine și că ești Tatăl meu le întrece pe toate! Când sunt cu Tine, sunt cel mai puternic!

 Ai fost cu mine pe când n-avea cine să-mi poarte de grijă, pe când nu eram decât un boț cu ochi. Ai fost cu mine pe când făceam primii pași în școală. Ai fost cu mine în toate examenele vieții. Ai fost cu mine la bine, dar mai ales la greu. Ai fost cu mine în toate examenele pe care le-am absolvit. Ai fost cu mine la serviciu și ai fost cu mine acasă. Ai fost cu mine în călătorie. Ai fost cu mine ziua și noaptea, în veghe și în somn, ai fost cu mine mereu. Problema este că EU NU AM FOST CU TINE! Știu că poate nu sunt vrednic nici măcar să-ți scriu pentru toate lucrurile pe care le-am făcut.

Am auzit chemarea Ta de acum aproape 20 de ani. Și nu Te-am urmat atunci. Am auzit Cuvântul Tău și totuși nu Te-am urmat. Am citit din Biblie și totuși nu Te-am urmat. Am crezut că creștinii, pocăiții sunt nebuni, că dumnezeu lor este Satan, am urât pocăiții! Îmi pare rău, Doamne! Aș fi fost, poate, capabil să arunc cu pietre! Am urât pe penticostali – și acum sunt penticostal! Am urât pe adventiști – și acum am frați adventiști! Am urât pe creștinii după Evanghelie – și acum nu am nicio problemă să particip la evanghelizări împreună cu ei! Am urât baptiștii – și acum îi îmbrățișez! De ce?

A venit o vreme când Tu, Doamne, mi-ai răsturnat lumea mea și ai pus-o pe a Ta în locul ei! A venit o vreme când toate lucrurile în care îmi puneam încrederea – alcool, tutun, înjurături, vorbe vulgare și comportament semipromiscuu – au luat foc și au dispărut pentru totdeauna! A venit o vreme când am hotărât că este vremea să mă schimb. Era o vreme când locul meu de muncă era într-o clădire unde păzeam niște hârtii aproape fără valoare. Era o vreme când căsnicia mea se clătina serios. Și în mijlocul acelei vremi ai venit Tu! De fapt, Tu erai cu mine în toate aceste încercări, numai că eu nu eram capabil să Te simt, să Te văd!

Ai fost cu mine! Ai fost! Dar acum nu mai pot vorbi la timpul trecut. Pentru că Tu nu numai că AI FOST cu mine, nu numai că EȘTI cu mine, acum sunt convins că Tu ești ÎN MINE! Tu ești ÎN MINE de când m-am întors la Tine din calea mea cea rea, de când am intrat în apa botezului și de când am hotărât s-o rup definitiv cu păgânătatea! Și asta pentru că TU AI FOST, EȘTI ȘI VEI FI CU MINE, DAR MAI ALES ÎN MINE!

SLĂVIT ȘI BINECUVÂNTAT SĂ FIE NUMELE TĂU DIN VEAC ÎN VEAC! AMIN!

Sursele imaginilor: http://home.speedbit.com/r.aspx?u=http://cs.infospace.com/ClickHandler.ashx?ru=http%3a%2f%2fwww.theholidayspot.com%2ffathersday%2fwallpapers.htm&ld=20111126&ap=1&app=1&c=speedbit.2&s=speedbit2&coi=239138&cop=main-title&ep=1&euip=92.86.42.198&npp=1&p=0&pp=0&pvaid=82a4ec6621054302bd4e50f5423f8368&hash=4ED0BA8AA0F5D1AB62CC6BE9F1FB09C2

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.