EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

SFÂRȘITUL LUMII – VA VENI? CÂND? DUPĂ CE CUNOAȘTEM?

4 comentarii


Reeditare din data de 3 decembrie 2011

Până acum am scris, în general, articole lungi și – zic eu – destul de bine argumentate. De fapt, tocmai de asta erau și așa de lungi. Probabil că de acum încolo, cel puțin pentru o vreme, voi scrie articole mult mai scurte decât am scris până acum din cel puțin două motive:

1) din lipsă de timp;

2) pentru a nu răpi prea mult timp cititorilor.

Am citit pe net diferite păreri ale oamenilor, unii mai avizați, alții mai puțin, cu privire la venirea sfârșitului. Cei mai mulți sunt de acord că acesta se va produce. Când vine, însă, vorba de timpul și modul în care va avea loc, părerile sunt extrem de împărțite. Unii spun că sfârșitul va veni mai curând decât credem. Alții spun că mai avem destul de mult de așteptat. Unii spun că sfârșitul va veni în urma unor cutremure de pământ de proporții apocaliptice care vor „înghiți” orașe întregi. Alții susțin că sfârșitul va fi ca pe vremea Sodomei și Gomorei, cu foc din cer din cauza stricăciunii oamenilor. O altă categorie crede că sfârșitul ar fi provocat, de fapt, de oameni prin diverse arme de distrugere în masă. Eu personal am văzut ieri la televizor o știre potrivit căreia China se pregătește pentru al treilea război mondial. Care este părerea dumneavoastră? Ce spune Biblia despre acest lucru? Aștept comentarii pertinente din partea dumneavoastră!

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

4 gânduri despre „SFÂRȘITUL LUMII – VA VENI? CÂND? DUPĂ CE CUNOAȘTEM?

 1. Iata ce cred eu!
  1) Sfarsitul lumi va veni,dar nu in perioada erei Bisericii,deci nu va fi inainte de rapirea Bisericii,asa ca noi trebuie sa ne concentram atentia pe asteptarea Domnului ISUS.Sfarsitul nostru,al celor credinciosi ,aici in aceasta lume culmineaza cu intalnirea noastra cu Domnul ISUS pe norii Cerului.Cu acest eveniment mult asteptat de toti crestinii Adevarati,perioada Bisericii in lumea asta ia sfarsit.
  Cat despre sfarsitul lumii,el va culmina cu judecata finala.
  Intrbarea se pune;In ce perioada a necazului cel mare va fi luata Biserica?
  Va fi luata inainte de necazul cel mare,sau in timpul lui?

  • Sunt total de acord cu dumneavoastră. Din punctul meu de vedere, eu cred că Biserica va fi răpită înainte de necazul cel mare. De aceea, noi, creștinii, trebuie să stăm foarte aproape de Domnul, cu atât mai mult cu cât știm că ziua se apropie! Domnul să vă binecuvânteze și vă mai aștept!

 2. Astfel scopul antihristilor este departarea crestinilor de Dumnezeu, fiindca oamenii si daca au cunoscut pe Hristos, „au iubit intunericul mai mult decat Lumina” (In. 3, 19).

  Profetiile scrise confirmandu-se in zilele noastre, noi tragem alarma. In zilele din urma dragostea se va raci. „lubirea multora se va raci” (Mt.24, 12), zice Sf. Scriptura. Intr-adevar, astazi ura a pus stapanire pe omenire. Omul s-a inchis in cochilia sa, nu se mai increde in nimeni, considera pe vecinul sau dusman, ca pe cineva care va uzurpa interesul sau. Dar mania nu se foloseste numai in aparare, ci mai mult in distrugerea omeniei, semanand dezastru si distrugere cu arme distrugatoare, de nimicire in masa.

  Pentru prima oara, omul a simtit amenintarea unui dezastru general, fara ca sa poata sa se opuna. Omul pregateste distrugerea sa in cadrul general al apostaziei care se pune in miscare in vremurile din urma.

  Dragostea duhovniceasca s-a racit. Si nu numai a laicilor, ci si a clericilor, a pastorilor, care povatuiesc turma . Si aceasta pentru ca aseaza sufletul si placerile lor mai presus decat al oilor, dupa cum zice dumnezeiasca Scriptura.Pastorul platit fuge cand vine lupul ,zice Sfanta Scriptura .

  Din nefericire, astazi oile sunt rupte in bucati de lupi, iar pastorii nu le vestesc primejdia. Si toate acestea au fost profetite de Sf.Parinti ai Bisericii, de Apostoli si de Insusi Hristos. Din cauza comportarii pastorilor se vor sminti multi, zice Sf. Scriptura.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.