EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

CRĂCIUNUL – ARGUMENTE PRO ȘI CONTRA

Scrie un comentariu


Reeditare din data de 25 decembrie 2011

Părerile referitoare la serbarea sau nu a Crăciunului sunt extrem de împărțite. Unii cred că această sărbătoare trebuie ținută, alții cred că ea trebuie ignorată pentru că nu există în Biblie o poruncă expresă care să ne spună s-o ținem. Unii țin această sărbătoare așa cum trebuie, ea fiind încă un prilej de a se apropia mai mult de Domnul Isus. Alții o „împopoțonează” cu fel de fel de obiceiuri și tradiții, care mai de care mai „excentrice”, pornind de la colindele adresate imaginarului personaj Moș Crăciun, până la Moș Crăciun care nu mai sosește cu sania, ci pe apă făcând schi nautic! Alții sărbătoresc și nici măcar nu știu ce! Aaaaaaa…………. ăăăăăăăăăăăăă…………. Sărbătorimmmmmmm……………. (și urmează răspunsuri de genul: porcul, băutura, caltaboșul, sarmalele și lista este deschisă, din păcate!). Doar 44% dintre copiii britanici știu că de Crăciun se sărbătorește Nașterea Domnului. Detalii aici. Mă întreb câți dintre românii maturi știu ce sărbătoresc de Crăciun! Și – mai ales! – câți merg pe la biserică! Asta îmi amintește de o întâmplare pe care am auzit-o într-o predică. Se spune că într-o familie s-a născut un copilaș. La împlinirea vârstei de un an părinții s-au gândit să-l aniverseze organizând o petrecere mare. Pe când făceau pregătirile au început să sosească musafirii. Din grabă, mama l-a pus pe copilaș pe o canapea care se afla în camera de la intrare și a uitat de el. Musafirii, fără să bage de seamă că pe canapea era micuțul, își aruncau hainele  peste el, maldăr, apoi mergeau în odaia unde se organiza ospățul. La un moment dat, unul dintre invitați a spus: „Bine, bine, noi am venit să sărbătorim, dar nu am văzut sărbătoritul!”. Înmărmurită, mama și-a adus aminte că îl lăsase pe copilaș pe canapea. S-a dus repede și a început să arunce cât colo hainele de deasupra lui. Numai că, între timp, copilul MURISE SUFOCAT! Tot astfel se întâmplă și în cazul celor care nu-L văd pe Sărbătorit din cauza sărbătorii!

Întrebare de final: tu în ce categorie te afli? Sincer, sunt tare curios să aflu! Eu mă străduiesc să fiu printre cei care folosesc prilejurile de sărbătoare ca să se apropie mai mult de Dumnezeu. Recunosc că uneori nu-mi iese! Totuși, mă străduiesc!

Scenă din Filmul „The Nativity Story (Povestea Nașterii Domnului)”

Sursa imaginii: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=wallpaper%20the%20nativity&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CCkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.moviewallpaper.net%2Fwallpaper%2F2006_The_Nativity_Story.html&ei=8Iz3TvSvD8rIsgbfw-XbDw&usg=AFQjCNHnqNTRL-OFL1u1EzcLwcM5j_1K4w&sig2=1V4jcAX5F9r-BdsTTCkm4w

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.