EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (9)

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

9. Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău.
(Psalmi 119:9)

O LECȚIE PENTRU VIAȚĂ – O LECȚIE PENTRU SUFLET

Versetul acesta, în sine, este o lecție de viață pentru tineri. Versetul acesta are ceva special în el, are învățături pe care nu le poți ignora sau ocoli dacă, tânăr fiind, îți dorești o viață sănătoasă din punct de vedere spiritual.

Într-o lume în care tentațiile sunt la tot pasul și sunt atât de mari este destul de greu să te păstrezi curat. Într-o lume atât de viciată de păcat este greu să te păstrezi la standarde morale ridicate. Este aproape imposibil să nu bagi în seamă mizeriile lumii într-o lume care aruncă cu noroi la tot pasul și care își expune rufele murdare în public mai ales prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă. Televiziunile, mai ales, sunt pline de „modele” care au o viață mânjită și viciată. Problema este, din păcate, că tinerii din ziua de azi își aleg drept modele astfel de antimodele care li se servesc pe tavă, dimineața, la prânz, seara și mai ales noaptea. Este destul de greu, ca tânăr, să îți păstrezi curată cărarea când pământul este plin de sex, de alergare după bani, de idolatrie și de o curvie mai mare și mai periculoasă decât pe vremea Sodomei și Gomorei. Te doare inima, pe tine ca cetățean, ca om, dar mai ales în calitate de creștin, când vezi că, la adăpostul întunericului, fizic sau spiritual, ascunși după cine știe ce colț de bloc sau prin cine știe ce ruine (ca ruinele sufletului lor) își injectează sau trag pe nas droguri, ruinându-și astfel nu numai viitorul, căsnicia, serviciul, ci ruinându-se pe ei ca oameni, ruinându-și sufletul lor, mergând în pas galopant spre propria distrugere. De multe ori mă întreb, retoric, desigur: UNDE MERGE OMENIREA?

Dacă noi nu suntem în stare să avem grijă de tinerii noștri, considerându-i viitorul nostru, atunci cine o poate face? Venim la biserică frumos îmbrăcați, stăm în băncile noastre și ascultăm ce se citește, cântăm și ne rugăm, poate chira slujim… Da, e frumos că facem lucrul acesta, pentru că astfel aducem încă o laudă Numelui Dumnezeului nostru pe care spunem că Îl iubim așa de mult! Dar copiii noștri? UNDE SUNT? DE CE NU SUNT ÎN BISERICĂ SĂ SE BUCURE ȘI EI ÎMPREUNĂ CU NOI? CINE NI-I EDUCĂ? CE EDUCAȚIE PRIMESC? EDUCAȚIA STRĂZII? Strada în sine nu este rea, dar ceea ce se petrece pe sau lângă ea este rău. În loc să fie cu tine la biserică, copilul tău merge TOCMAI DUMINICA la un fotbal, cu băieții. Ce aude acolo? Înjurături și vorbe porcoase care, apoi, intră și în vocabularul lui. Apoi ne mai mirăm de unde le știe, că doar noi suntem pocăiți, noi nu vorbim așa! Unde sunt copiii noștri în vreme ce noi suntem în biserică? Acasă, în fața calculatorului, „cetuind” cu cine știe ce străini, că doar Facebook-ul e la modă! Sau poate fetele stau cu ochii pe ecranul televizorului uitându-se la cine știe ce telenovelă în care Esmeralda suferă din dragoste pentru Antonio. Și ne trezim că sufletele lor tinere, plăpânde și uneori atât de fluturatice cad în plasa cine știe cărui escroc sentimental, iar după aia nu au decât de suferit.

Sau poate că părinții pleacă de acasă cu promisiunea copiilor că „venim și noi după voi!”. Dacă al tău copil nu s-a ținut de promisiune o dată, cum poți fi sigur că se va ține a doua, a treia sau a „n”-a oară? Uneori copiii pot fi „maeștri” în arta de a specula orice slăbiciune a părinților. Dragi părinți, nu uitați învățătura din acest verset și scrieți-o pe tăblița inimii voastre dacă țineți la viața copiilor voștri: învățați-i pe copiii voștri să-și îndrepte viața după Cuvântul Domnului! Învățați-i ASTĂZI, pentru că mâine s-ar putea să fie PREA TÂRZIU! Aduceți copiii în Casa Domnului, acolo viața lor este ghidată după poruncile și legile Domnului, nu după pulsul străzii sau al mass-media!

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.