EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (11)

2 comentarii


cropped-bible-1

11. Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
(Psalmi 119:11)

 

COMOARA DIN ADÂNCUL INIMII

O comoară nu poate fi cu adevărat comoară decât dacă are o anumită valoare. Poate fi o comoară o mulțime de bani adunați în decursul vieții, bijuterii din metale prețioase, conturi în bănci, dar la fel de bine poate fi o comoară un lucru cu valoare sentimentală: o fotografie a părinților sau bunicilor care nu mai sunt, un bănuț (vezi Luca 15: 8, 9), un gologan (vezi Marcu 12: 42-44) sau alte lucruri care pentru unii nu au niciun preț, pentru că le prisosesc, dar care pentru alții sunt la mare cinste. Ce fac oamenii cu comorile lor? Unii le ascund (vezi Matei 13: 44) sau le păstrează în seifuri ori le duc la bancă pentru a fi, chipurile, mai bine păstrate. Dar s-ar putea ca, într-o bună zi, hoții să sape exact în locul în care este ascunsă comoara sau să spargă seiful ori banca unde sunt păstrate iar proprietarii lor să rămână cu buza umflată. Alții – puțini, ce-i drept – aleg să împartă cu alții din ele cu gândul deșart că astfel își pot cumpăra un loc în Împărăția Cerurilor. Împărăția lui Dumnezeu NU poate fi cumpărată.

Noi, creștinii, avem o comoară neprețuită, un nestemat care face cât toate comorile de pe acest pământ laolaltă, și chiar mai mult. Comoara noastră este Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia. CE FACEM NOI CU ACEASTĂ COMOARĂ? Este o comoară care nu aduce un profit fizic sau în numerar, nu aduce un profit bănesc, dar aduce un mare profit spiritual prin faptul că face trezire în inimile oamenilor și îi aduce pe Calea Veșniciei. Comoara asta nu poate fi ținută prin seifuri sau prin bănci, pentru că degeaba o ținem așa, nu vom avea niciun profit. Noi nu urmărim vreun profit material de pe urma Bibliei, pentru că ea spune foarte clar: Care este atunci răsplata mea? Este să vestesc fără plată Evanghelia pe care o vestesc, şi să nu mă folosesc de dreptul meu în Evanghelie. ” (1 Corinteni 9:18). Dacă nu împlinesc acest lucru, atunci nu fac voia lui Dumnezeu, Cel care mi-a încredințat această comoară. Căci El mă îndeamnă să nu ascund această comoară, ci să o fac cunoscută oamenilor, așa cum și alții mi-au făcut-o cunoscută mie.

CARE ESTE DEPOZITARUL ACESTEI COMORI ALE NOASTRE? Mai înainte am dat trei exemple de „depozite” pentru comori: țarina (când punem banii într-un vas și îi îngropăm), seiful personal sau seiful unei bănci. În cazul nostru, însă, acest depozitar este inima noastră. Acolo putem depozita multe lucruri (vezi Matei 15: 16-19). Însă dacă hotărâm ca inima noastră să devină depozitara Cuvântului lui Dumnezeu trebuie ca tot ceea ce este rău în ea să dispară. Trebuie să ne golim inima înaintea Domnului, apoi să-I cerem Lui să o curățească și să o umple. Cuvântul lui Dumnezeu, care este sfânt, nu poate aduce roade într-un mediu viciat.

DE CE SĂ STRÂNGEM CUVÂNTUL DOMNULUI ÎN INIMĂ? Ca să nu păcătuim împotriva Domnului. Păcatele pot fi făcute fără voie, adică din neștiință, iar atunci ele sunt iertate dacă ne cerem iertare imediat după ce ne-am dat seama și ne pocăim de ele (vezi Psalmi 19: 12 și Fapte 17: 30) sau cu voie, adică cu bună știință, iar atunci nu mai există iertare, pentru că în felul acesta ne batem joc de Dumnezeu prin faptul că ignorăm în mod voluntar poruncile Domnului. Domnul să ne dea înțelepciune ca să nu păcătuim împotriva Lui!

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

2 gânduri despre „MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (11)

  1. Biserica lui Hristos este biserica Dumnezeului celui viu,si este zidita pe descoperire.Cine este El-Hristos! El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica.Dumnezeu este Duh ,si cine se inchina Lui,trebuie sa I se inchine in Duh si adevar.Duhul lui Hristos era in prooroci,conf 1Ptr cap 1,ptrca Duhul lui Hristos este Duhul Sfant.Biserica Dumnezeului celui viu face botezul in Numele lui Isus Hristos,ptrca Isus Hristos este Numele nou de Legamant in Noul Testament(sangele Sfant.Viata din sange este viata Duhului Sfant,si atunci cand ea vine asupra crestinului credincios,, prin botezul cu Duhul Sfant,acelui crestin i se schimba intreg caracterul,si gandul lui Hristos inlocuieste gandirea lui proprie pe care o avea,si astfel intelege Cuvantul adevarului,si Il traieste.

    • Prin botezul în Numele Domnului Isus să înțeleg că dumneavoastră nu recunoașteți botezul în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt, conform Matei 28: 19?

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.