EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (12)

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

12. Binecuvântat să fii Tu, Doamne! Învaţă-mă orânduirile Tale!
(Psalmi 119:12)

 

DESĂVÂRȘIREA BINECUVÂNTĂRII

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! ” (2 Corinteni 1:3-4). Așadar, de ce binecuvântăm pe Dumnezeu? Pentru că El ne-a binecuvântat întâi prin mângâierea cu care ne-a mângâiat în toate necazurile noastre. Când eram căzuți, când eram trântiți la pământ, când piciorul ni se clătina, când poate am fost bolnavi, când am fost loviți, când am fost batjocoriți, când simțeam că nu mai putem, când ni se părea că tot cerul se năruie peste noi, când am fost slabi, când credința noastră s-a clătinat, când poate am fost loviți în suflet prin pierderea celor dragi ai noștri,când simțeam că nu mai avem putere, atunci am venit înaintea Domnului în rugăciune, cu genunchii la pământ, cu ochii plini de lacrimi, iar El ne-a binecuvântat. De ce? Pentru că El a spus: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” (2 Corinteni 12: 9). Chiar atunci când noi suntem slabi, noi avem o putere nebănuită. Apostolul Pavel spunea: De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos; căci când sunt slab, atunci sunt tare.
(2 Corinteni 12:10).
Poate că sună ciudat, dar DA, este adevărat, când suntem slabi și nu mai putem, atunci avem o tărie nebănuită pentru că atunci intervine EL. Până atunci mergem pe propriile picioare, dar când picioarele noastre cedează, mergem pe picioarele Lui.

Prin aceasta Dumnezeu vrea să ne învețe un lucru foarte important, și anume că este o binecuvântare să ne încredem totalmente în El. Dar acum vine desăvârșirea binecuvântării, pentru că din momentul în care noi ne încredem în El, Dumnezeu ne învață care sunt următorii pași ai credinței noastre, adică ne arată orânduirile Sale. În orice grup există reguli. Cine nu respectă regulile este sancționat sau exclus din grup. La fel este și în poporul lui Dumnezeu, există reguli stabilite de conducătorul grupului, Dumnezeu, și care se referă în principal la o bună viețuire împreună cu El și cu membrii grupului, mântuiții Lui. Dacă într-un grup nu ar exista reguli și ar exista doar legile bunului plac, ar fi haos total. Așadar, dacă într-o lume imperfect cum este cea a noastră există reguli ca să nu fie haos, cu atât mai mult în Împărăția lui Dumnezeu, care este perfectă, trebuie să existe reguli care să guverneze. Iar noi, cei care facem parte din poporul răscumpărat al lui Dumnezeu trebuie să fim antrenați în respectarea acestori reguli, dând dovadă de adevărați copiii ai lui Dumnezeu. Să spunem deci, cu toții: „Doamne, învață-ne orânduirile Tale!”

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.