EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (20)

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

20. Totdeauna mi se topeşte sufletul de dor după legile Tale.
(Psalmi 119:20)

 

CÂT DE LUNGĂ ESTE O ZI?…

„A te topi de dor după ceva/cineva” înseamnă să-ți „ardă” inima după acel lucru/acea persoană. Înseamnă acea nerăbdare care te face să fii ca pe arcuri atunci când faci ceva, din dorința de a termina cât mai repede, sau care te face să stai ca pe ace și să nu mai ai astâmpăr. Înseamnă să fii îndrăgostit de persoana sau lucrul după care inima ta arde. Înseamnă să nu simți durere, nici întristare. Înseamnă să te lași purtat pe aripile visării. Pentru un astfel de om celelalte lucruri nu mai au aproape niciun preț.

Când te topești de dor după Cuvântul Lui înseamnă că ești iremediabil îndrăgostit de acesta și de Cel ce l-a rostit. Înseamnă să citești cu nesaț cuvintele Domnului așezate de veacuri în Sfintele Scripturi special pentru tine. Biblia este scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru tine și pentru mine. De aceea cred că este de înțeles faptul că un creștin real este nerăbdător să se apropie cu dragoste de Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu și să se aplece cu multă atenție asupra lui întru cercetare amănunțită.

Dumnezeu este disponibil în fiecare zi să ne vorbească, dar suntem noi gata să-L ascultăm? Ne facem noi timp să studiem Biblia în fiecare zi? O zi are 24 de ore. Asta înseamnă 1440 de minute. Timp pe care Dumnezeu ni-l pune nouă la dispoziție. Ce-ar fi ca, din tot acest timp, să dedicăm o zecime ca să stăm de vorbă cu Dumnezeu? Asta ar însemna 144 de minute pe zi, adică ceva mai mult de 2 ore pe zi. Să ne oprim din treburile noastre zilnice și să ne apropiem de Dumnezeu: să stăm de vorbă cu El citind Biblia și rugându-ne și să-L lăudăm prin câteva cântări. E prea greu să stăm 2 ore pe zi în prezența Domnului? Eu cred că se merită!

O zi poate fi (făcută) scurtă sau lungă, depinde cum ți-o petreci. O zi e așa de scurtă dacă nu stai decât 5-10 minute în prezența Domnului!… E așa de scurtă dacă ți-o petreci doar în treburile tale zilnice uitând de Dumnezeu, încât nici nu știi când a trecut!… Dar e așa de lungă dacă abia aștepți tânjind să te reîntâlnești cu Creatorul și Mântuitorul tău în rugăciune și în meditație la legile Sale!…

Fă ca timpul să-ți aducă bucuria și satisfacția întâlnirii zilnice cu Domnul tău!

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.