EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (23)

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

23. Să tot stea voievozii şi să vorbească împotriva mea: robul Tău cugetă adânc la orânduirile Tale.
(Psalmi 119:23)

SĂ ASCULTĂM SAU NU DE AUTORITĂȚI?

 

Biblia spune că noi, ca buni creștini, trebuie să fim ascultători de autorități. Apostolul Pavel spune că trebuie să fim ascultători de autorități pentru că orice stăpânire a fost rânduită de Dumnezeu. Dar mai spune încă un lucru extrem de important, și anume că un dregător nu este de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea, iar noi trebuie să ne temem dacă facem răul. Dacă facem, însă, binele, nu avem de ce să ne temem. Tot apostolul Pavel spune că trebuie să ascultăm de autorități de frica pedepsei, dar și din îndemnul cugetului (Romani 13: 1-7). Asta înseamnă să avem frică (dacă facem rău) și să avem respectul cuvenit. Este o binecuvântare când în localitatea sau în țara unde locuiești sunt autorități ascultătoare de Dumnezeu. Dacă noi trebuie să ascultăm de aceste autorități și știm că ele sunt de la Dumnezeu, atunci și autoritățile trebuie să asculte de Cel care le-a pus acolo, în dregătorii. Iar noi avem datoria să mergem și să le vorbim despre Dumnezeu.

Ce facem, însă, dacă autoritățile nu vor să aibă nici în clin, nici în mânecă cu Dumnezeu? Mai ascultăm noi de ele? Eu cred că în acest caz noi trebuie să avem două strategii:

  1. dacă lucrurile în care trebuie să fim ascultători nu vin în contradicție cu credința noastră și dacă nu ne pun în pericol mântuirea, atunci nu văd niciun impediment în a asculta de autorități. Poate în acest fel, văzând credința noastră, câștigăm sufletele autorităților pentru Împărăția lui Dumnezeu;
  2. dacă lucrurile în care trebuie să fim ascultători vin în totală contradicție cu credința noastră, dacă mântuirea noastră este periclitată, atunci nu trebuie să ne supunem unor astfel de autorități. Iosafat a făcut un compromis cu Ahab (1 Împărați 22: 1-40) și era să-și piardă viața. Prietenii lui Daniel nu au făcut niciun compromis cu împăratul Nebucadnețar (Daniel 3: 1-30).

Așadar, Șadrac, Meșac și Abed-Nego au ales să nu asculte de cea mai înaltă autoritate a Babilonului, împăratul Nebucadnețar pentru că au văzut că ceea ce făcea el nu corespundea cu credința lor în Dumnezeul Cel Sfânt. Au făcut rău? Nu, pentru că au ales corect, au ales să asculte de Dumnezeu, nu de un împărat păgân și idolatru.

Astăzi ți se pune întrebarea: de cine alegi să asculți? De autoritățile care vedem bine cât de „creștine” sunt, sau de Dumnezeu? Cui urmezi: autorităților din ce în ce mai ateizate și secularizate (chiar dacă nu fățiș, căci aproape toate persoanele de la conducere spun că sunt creștine), sau Dumnezeului care ne-a dat tuturor mântuirea prin Domnul Isus? Orice alegere ai face, te îndemn: FĂ ALEGEREA CORECTĂ, CĂCI DE ACEASTA DEPINDE VIITORUL TĂU VEȘNIC!

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.