EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (25) – „SĂ POȚI ZBURA CĂTRE CER”

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

25. Sufletul meu este lipit de ţărână: înviorează-mă, după făgăduinţa Ta!
(Psalmi 119:25)

 

Dacă întristarea și supărarea de multe ori te lipește de pământ, roagă-te Domnului să te dezlipească pentru a putea zbura către cer când va veni Domnul. De multe ori ai sufletul întristat și apăsat. De multe ori te simți ca o pasăre cu aripile frânte. Atunci ești cel mai vulnerabil. Satan caută orice slăbiciune, cât de mică, pentru a profita. Să nu-i dai voie!

Atunci când ești la pământ, roagă-te Domnului și El va interveni. Spune și tu cum a spus psalmistul David: Te înalţ, Doamne, căci m-ai ridicat şi n-ai lăsat pe vrăjmaşii mei să se bucure de mine. Doamne Dumnezeule, eu am strigat către Tine, şi Tu m-ai vindecat. Doamne, Tu mi-ai ridicat sufletul din Locuinţa morţilor, Tu m-ai adus la viaţă din mijlocul celor ce se coboară în groapă. ” (Psalmi 30:1-3). Când inima noastră este întristată, lucrul acesta nu este pe placul lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea ca noi să fim niște creștini biruitori, nu biruiți.

O pasăre cu aripile frânte nu se mai poate înălța la cer. Întocmai ca și o pasăre, un creștin care are întristare în suflet nu poate zbura către cer. Un suflet întristat este ca și cum ai avea niște greutăți mari de plumb legate de picioare. Te simți greu, te simți împietrit, te simți rănit și lovit. Poate o pasăre lovită sau rănită să zboare? Nicidecum! De aceea Dumnezeu te vrea liber. O zicătoare spune: „liber ca pasărea cerului”. De aceea, dacă azi ești întristat, roagă-te! Știu că e greu. Știu că uneori parcă nici să te rogi nu mai poți. Știu că tocmai atunci se mai găsesc și alții care să-ți pună pe inimă sarcini suplimentare sau să te lovească. Satan vrea să te doboare la pământ. Asta a vrut să facă și cu Isus. Dar la cruce Satan a fost biruit pentru totdeauna. Atunci când ai gânduri negre și te simți doborât, să ai în inima ta acest gând: „Satan, tu nu ai nicio putere asupra mea! ÎȚI PORUNCESC SĂ PLECI! Isus este DOMNUL MEU, tu nu ai loc!”. Dar atunci când te rogi și spui aceste lucruri, SĂ ȘI CREZI CE SPUI!

DOMNUL SĂ FIE CU TINE ÎN ORICE ÎMPREJURARE!

 

AMIN!

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.