EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

ISUS ÎNDURERATUL SAU ISUS BIRUITORUL?

4 comentarii


Reeditare din data de 12 aprilie 2012

Întreaga lume creștină va comemora mâine evenimentul care a avut loc acum aproape două mii de ani, când Isus a suferit cea mai mare batjocură și tortură din istoria omenirii pentru mine și pentru tine. Ziua când tot cerul a plâns. Ziua când iadul s-a zguduit în profunzime. Ziua când eu și tu trebuia să fim pe cruce în locul Lui. Ziua aceasta când timpul a stat în loc, privind la Fiul lui Dumnezeu, la fața lui brăzdată de sânge, la privirea Lui demnă. Am fost acolo și ai fost acolo. Nu mă pot dezvinovăți și nu te poți dezvinovăți. Dar ne-a dezvinovățit El prin jertfa Sa de pe cruce. În ziua aceea am fost batjocoriți puțin… și El mai mult decât noi. În ziua aceea am fost scuipați puțin… și El mai mult decât noi. Și azi suntem scuipați și batjocoriți… și El mai mult decât noi. În ziua aceea am fost răstigniți puțin… și El mai mult decât noi. În ziua aceea am murit puțin… și El mai mult decât noi.
Dar peste puțin timp, Isus a înviat. Mormântul nu-L putea ține prizonier pe Fiul lui Dumnezeu. Mulți s-au lăudat că ei sunt ceva, mulți au spus că ei fac minuni, dar minunile lor lor le-au luat cu ei în mormânt, de unde n-au mai ieșit. Și azi sunt în adâncimile pământului. Dar Isus n-a putut fi ținut captiv în mormânt, nici minunile pe care și astăzi le face, la vedere, la lumina zilei.

„Pe când noroadele se strângeau cu grămada, El a început să spună: „Neamul acesta este un neam viclean; el cere un semn; dar nu i se va da alt semn decât semnul prorocului Iona. Căci după cum Iona a fost un semn pentru niniveni, tot aşa şi Fiul omului va fi un semn pentru neamul acesta. Împărăteasa de la miazăzi se va scula, în ziua judecăţii, alături de bărbaţii acestui neam şi-i va osândi; pentru că ea a venit de la capătul pământului ca să audă înţelepciunea lui Solomon; şi iată că aici este Unul mai mare decât Solomon. Bărbaţii din Ninive se vor scula, în ziua judecăţii, alături de neamul acesta şi-l vor osândi, pentru că ei s-au pocăit la propovăduirea lui Iona; şi iată că aici este Unul mai mare decât Iona.” – Luca 11: 29-32

Isus A FOST îndurerat. Isus A FOST omorât. Isus A ÎNVIAT pentru că Isus ESTE BIRUITOR. Iar biruința o dă tuturor celor ce cred în El. Isus ESTE FIUL LUI DUMNEZEU. Crede în el și vei avea VIAȚA VEȘNICĂ PE BAZA PROMISIUNII SALE! Crede în El și NU VEI FI DEZAMĂGIT! EL NU A DEZAMĂGIT PE NIMENI NICIODATĂ.
Filosoful creștin francez spunea: „Dacă crezi și nu există, nu ai pierdut NIMIC. Dacă nu crezi și există, ai pierdut TOTUL.” Tu ce ai de pierdut dacă crezi?

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

4 gânduri despre „ISUS ÎNDURERATUL SAU ISUS BIRUITORUL?

  1. ….ISUS BIRUITORUL ALELUIA

  2. Frumos articol si foarte adevarat. Singura obiectie ar fi la faptul ca marea majoritate a lumii crestine deja a sarbatorit acest eveniment saptamana trecuta, numai ortodocsii au ramas in urma.

    cAsAndrA

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.