EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

MEDITAȚII ZILNICE PE MARGINEA PSALMULUI 119 (27) – „O CONDIȚIE IMPORTANTĂ”

Scrie un comentariu


cropped-bible-1

27. Fă-mă să pricep calea poruncilor Tale, şi voi cugeta la lucrurile Tale cele minunate.
(Psalmi 119:27)

 

Versetul de azi este compus din două părți care vin în completare una celeilalte. „Fă-mă să pricep calea poruncilor Tale…”. În orice domeniu, nu putem face un lucru despre care nu știm nimic, pe care nu-l cunoaștem. Dacă cineva ar pune un profesor universitar să piloteze un avion, acel avion s-ar prăbuși cu siguranță. Sau dacă un pilot ar fi pus să facă o operație chirurgicală, fie ea și una simplă, cel mai probabil ar fi un eșec. Fiecare trebuie să facă lucrul la care se pricepe cel mai bine. În felul acesta succesul este garantat.

În plan creștin, dumnezeu ne ajută, dacă vrem, să cunoaștem poruncile Sale ca să nu rătăcim PE CALE sau DE PE CALE. Putem să ne rătăcim PE CALE crezând că lucrurile pe care le facem sunt corecte, fără să fie așa. Găsim destule persoane pierdute în biserică, persoane pe care noi le numim, de regulă, creștini nominali. Alte persoane sunt rătăcite DE PE CALE, adică au fost odată pe Cale, dar s-au rătăcit și au început să creadă alte lucruri (erezii) sau să nu mai creadă nimic. Alte persoane sunt rătăcite ÎN AFARĂ CĂII. Aici este vorba despre cei care nu L-au cunoscut niciodată pe Hristos ca Mântuitor personal. Domnul Isus a spus despre ei: Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor. ” (Ioan 10:16). Pentru toți aceștia am o veste bună: ÎNCĂ MAI ESTE LOC LA CRUCE! E LOC PENTRU TOȚI, ÎN ORICÂT DE MARE NUMĂR VOR VENI!

Iar noi trebuie să ne gândim în fiecare zi la lucrurile lui Dumnezeu, să medităm la Cuvântul Lui ca să nu ne rătăcim!

 

AMIN!

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.