EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

SPIRITUL COMERCIAL AL CRĂCIUNULUI

2 comentarii


Reeditare din data de 25 decembrie 2012
Crăciunul este sărbătoarea în care fiecare creștin ar trebui să aniverseze Nașterea Domnului Isus. Știm, probabil, cu toții că Domnul Isus nu S-a născut pe 25 decembrie, dar personal cred că acest lucru are o mai mică importanță. Ceea ce este important este faptul că ziua aceasta ar trebui să fie pentru fiecare dintre noi încă un prilej de a-L primi pe Hristos în inimile noastre. Prea puțini fac, însă, lucrul acesta. Fii și tu printre ei!
Cei mai mulți, însă, dau Crăciunului un accentuat spirit comercial. Cadouri peste cadouri, brazi încărcați cu strălucitoare instalații electrice sau lumânărele arzânde, toate acestea au răpit spiritul de adevărată sărbătoare, dându-i un aspect comercial de kitsch. Pe la televizor se dau filme de comedie cu Moș Crăciun, reclame pompoase de Crăciun, DAR NICI O VORBULIȚĂ DESPRE NAȘTEREA MÂNTUITORULUI ȘI SEMNIFICAȚIA ACESTEIA PENTRU NOI, CREȘTINII. NICI MĂCAR UNA! Copiii sunt mințiți că a venit Moș Crăciun pe coș și le-a adus cadouri, în loc să li se povestească despre Nașterea Domnului. DAR SUNTEM CREȘTINI DE 2000 DE ANI, NU-I AȘA? CE FEL DE CREȘTINI?
Doamne Isuse, așteptăm să te naști și în inimile noastre și să ne luminezi viața!

Fie ca sărbătoarea Nașterii Domnului să vă aduce pace în suflet lumină în inimă și multă iubire alături de cei dragi! Fam. Puchea.

rugaciune

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

2 gânduri despre „SPIRITUL COMERCIAL AL CRĂCIUNULUI

  1. Pacea, lumina şi iubirea vin de la Cel de Sus, da, avem nevoie de ele.
    ana
    anatatarandras.com

  2. Cand lumea-i cuprinsa de-asa o miscare, Si parca se-aude cuvantul craciun ,Exista si oameni care asteapta , Cu multa nadejde Pastorul Cel Bun . An zilele-acestea cand lumea alearga , Sa dea sa primeasca cadou de craciun , Exista si oameni care asteapta , Cadoul din ceruri .Pe Mielul Divin. An lumea aceasta cuprinsa cu totul ,De vraja ascunsa a tot ce e rau ,Exista si oameni care se poarta ,Dupa cuvantul Lui Dumnezeu. Din veacuri an veacuri aceasta samanta ,Prin lupte si valuri mereu a anvins ,Si raspandita-i ca o lumina ,Ce straluceste an loc ascuns . Nu adunarile an sarbatoare ,Nu jertfele voastre Eu le doresc , Ci inima-ntoarsa la mine , Iata ce-i bine , Si ce Eu iubesc. Aceasta-i porunca din ceruri lasata ,De Cel ce-a creat universul ,Acel ce ne da-ntelepciune, Si ne-ndreapta si viata si mersul. Sa lasam obiceiuri si fapte , Sa ne-ntoarcem cu toti la Isus ,Ca nu e cadou mai scump azi an lume , Decat este FIUL a-Celui de sus.

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.