EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Plan de studiu biblic: „De azi înainte”, de Craig & Ami Groeschel (3)

Scrie un comentariu


640x360

„Certați-vă cu folos”

Toate cuplurile se ceartă. Dar CUM te cerți poate face diferența între o neînțelegere minoră și o daună majoră. Cuplurile sănătoase luptă pentru rezolvare, nu pentru victorie. Conflictul nu este singurul care distruge relația. Iată cele patru semne de avertizare care arată că nu gestionezi conflictul într-un mod constructiv:

1. Critica

Folosești neînțelegerile sau conflictele ca pe o ocazie de a-ți critica partenerul? Sau îl critici în fața celorlalți? Critica este un semn de avertizare că luptați unul împotriva celuilalt și nu pentru relație.

2. Disprețul.

Disprețul este unul dintre indicatorii cei mai clari ai căsniciei care se îndreaptă pe un drum greșit. Chiar și fără cuvinte, privirile dezgustate, ochi dați peste cap a exasperare sau remarcile acide sunt totuși un mare cartonaș roșu.

3. Defensiva

Acum, când nu ești în toiul unui conflict, trebuie să recunoști că nu îți dai seama ce atitudine defensivă ai te scoate cineva din pepeni. Va trebui să alegi să asculți când ți se atrage atenția asupra unei astfel de atitudini.

4. Lipsa de cooperare

Dacă partenerul nu îl caută pe Dumnezeu împreună cu tine, nu te lăsa împiedicat. Nu partenerul este dușmanul tău. Unul singur este dușmanul nostru. Un hoț și un mincinos care niciodată nu luptă corect. Nu luptați unul împotriva celălalt. În echipă, atacați problemele spirituale precum mândria și inima împietrită care vă sabotează relația.

Să ne rugăm împreună: Isuse, Te rugăm ajută-ne să nu lăsăm conflictele să ne dezbine. Ajută-ne să renunțăm la mândrie și să rezolvăm problemele pe care le avem cu critica, disprețul, atitudinea defensivă și lipsa de cooperare. Ajută-ne ca fiecare conflict pe care îl avem să se termine cu restaurare și rezolvare. În Numele lui Isus, amin.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1239-craig-groeschels-from-this-day-forward?day=3&id=1239-craig-groeschels-from-this-day-forward

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s