EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Plan de studiu biblic: „De azi înainte”, de Craig & Ami Groeschel (4)

Scrie un comentariu


640x360

„Distrați-vă”

Perioada de logodnă este foarte distractivă. Emoția așteptării și entuziasmul planează în aer și totuși este doar o scurtă fereastră în timp raportat la întreaga viață petrecută împreună. Cum puteți continua distracția din perioada de curtare, logodnă și luna de miere an după an în căsnicie? Cum să te distrezi când ai dificultăți financiare, probleme cu copiii sau pur și simplu viața se schimbă? Trebuie să alergi în continuare după partener chiar și după ce l-ai „prins”?

DA! Distracția trebuie să fie o prioritate. Poate părea un lux pe care nu ți-l poți permite, dar de fapt este un element absolut necesar într-o căsnicie de durată. Distracția este o cerință. ALEGE să te distrezi cu soțul sau soția ta.

Dar dacă un alt cuplu căsătorit se distrează mai mult decât voi? Dacă tipa de la bancă râde la glumele tale? Dacă tipul de la birou are mereu planuri mai bune pentru weekend? Dacă iarba pare mai verde în curtea altora — udați și voi gazonul din curtea voastră! Trebuie să lucrați în mod intenționat la intimitate și apropiere. Luptați pentru a deveni din nou cei mai buni prieteni: râdeți împreună, cuibăriți-vă unul lângă celălalt, căutați mângâiere și bucurie unul la celălalt. Poate părea plictisitor să planifici timp pentru distracție, dar s-ar putea să fie punctul de unde va trebui să începeți. Și oricum, așa arată relația pe care v-o doriți, nu?

Să ne rugăm împreună: Tată, ne căim pentru lucrurile pe care le-am lăsat să umple timpul petrecut împreună. Ajută-ne să găsim timp de relaxare împreună, ca și cuplu. Dă-ne înțelepciune și creativitate pentru a găsi ceea ce ne place să facem împreună. În Numele lui Isus, amin.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1239-craig-groeschels-from-this-day-forward?day=4&id=1239-craig-groeschels-from-this-day-forward

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s