EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Plan de studiu biblic: „Suferința ca valoare” (2)

Scrie un comentariu


Nicolae-Cornescian-N-ar-trebui-să-i-părăsim-pe-cei-care-ne-fac-să-suferim.-Căci-nu-fericirea-ci-suferinţa-ne-învaţă-să-iubim

Unele continente par să fie scăldate în suferință mai mult ca altele în zilele noastre. Războiul pare să fie norma în unele țări. În secolul nostru, civilizația se clatină în mod șocant acolo unde părea să fie solidă. Calamitățile sunt colosale. Printre produsele care pot fi vândute se înscriu acum și oamenii…copiii!

În lumea noastră sunt oameni care au motive legitime să se îndoiască de bunătatea lui Dumnezeu.

Un copil născut sclav ca rezultat al unui viol și care trebuie să muncească toată viața în cele mai îngrozitoare condiții este îndreptățit să întrebe unde este Dumnezeu.

Unde este Dumnezeu atunci când doare?

Isus nu a spiritualizat suferința, pentru că EL însuși a purtat-o în carnea Sa. De aceea, la înălțarea Sa la Cer nu ne-a urat succes în ceea ce avea să se întâmple, ci ne-a lăsat o promisiune bazată pe identificarea Lui cu suferința. El este Marele Preot care a îndurat tot ce îndurăm noi, cel care pune stavilă durerii care ajunge la noi, pentru ca noi să o putem purta.

Maica Tereza ținea în brațe trupul unui copil sărac ce își dădea ultima suflare pe o stradă murdară din India. Un om bogat a oprit mașina sa luxoasă lângă această scenă și a întrebat: Unde e Dumnezeul tău acum? De ce l-a lăsat pe copil să moară așa? Iar răspunsul acestei simple femei a fost pe măsura credinței ei: Dumnezeul meu a suferit și a murit cu acest copil.

Phillip Yancey răspunde la această întrebare cu o alta: Unde ești tu, urmaș al lui Hristos, atunci când doare?

Iar St. Francisc a rostit o binecuvântare „ciudată”:

„Domnul să te binecuvânteze cu tulburare față de răspunsurile ușoare, față de adevărul pe jumătate, față de relații superficiale, ca să poți trăi în profunzimea inimii tale.

Domnul să te binecuvânteze cu furie în fața nedreptății, asupririi și exploatării oamenilor, ca să poți lupta pentru dreptate, libertate și pace.

Domnul să te binecuvânteze cu lacrimi pentru cei care suferă durere, respingere, înfometare și război, ca să îți poți întinde mâna să îi alini și să le transformi durerea în bucurie.

Domnul să te binecuvânteze cu nebunia de a crede că poți face o diferență în lumea asta, ca să poți face ce alții spun că nu se poate face.”

Poți primi această binecuvântare pentru viața ta?

Poți îmbrățișa suferința altora, pentru ca alții să vadă că Dumnezeu este în tine atunci când doare?

Anunțuri

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s