EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Plan de studiu biblic: „Suferința ca valoare” (3)

Scrie un comentariu


Nicolae-Cornescian-N-ar-trebui-să-i-părăsim-pe-cei-care-ne-fac-să-suferim.-Căci-nu-fericirea-ci-suferinţa-ne-învaţă-să-iubim

Dumnezeu caută dreptatea.

Dumnezeu caută justiția.

Dumnezeu urăște asuprirea.

Știm aceste lucruri, în calitate de urmași ai lui Hristos, dar lovindu-ne de lumea reală în care oamenii sunt abuzați de oameni, această teologie frumoasă riscă să rămână doar o teorie goală.

Nu e nici o îndoială că Dumnezeu vrea dreptate iar Isus spune: “Vă spun că le va face dreptate curând”. Dar va găsi El credința pe pământ? Își va găsi instrumentele de dragoste și de justiție, poporul Său, gata să-L slujească?

Cum îi apără El pe asupriți, cum este el Tatăl orfanului și apărătorul văduvei?

Cum anume face El dreptate?

Toate acestea sunt întrebări valide și convingerea mea este că Dumnezeu nu se simte ofensat când i le adresăm, când ne „luptăm” cu El pentru a înțelege.

Problema lumii în care trăim, lume în care se vând trupuri, se cumpără demnitatea și se asupresc cei slabi, problema nu e că Dumnezeu ar fi departe, ci ca oamenii Lui Dumnezeu sunt departe.

Biblia ne spune că nu vom cuceri lumea, dimpotrivă, păcatul se va înmulți încă mai mult. Convingerea lui Edmund Burke este că “pentru ca Răul să triumfe nu e nevoie decât de un singur lucru: ca oamenii buni să nu facă nimic.”

După Înviere, Isus ar fi putut să-și restabilească aici Împărăția printr-un miracol, aducând puterile îngerilor Lui să curețe nedreptatea, zdrobind puterile răului într-un mod spectaculos. Totuși El alege să folosească un miracol și mai mare: să ne folosească pe noi, poporul Lui, să ne folosească pe noi, oameni frânți și imperfecți.

Noi suntem mâinile pline de dragoste și milă ale Lui Dumnezeu. Noi suntem glasul care poate alina.. Noi suntem pâine, pături, medicamente, apă și dragoste.

C.S. Lewis spune „Durerea este megafonul prin care Dumnezeu trezește o lume surdă.”

Ascultă astăzi megafonul lui Dumnezeu! Fii mâna Lui în durerea cuiva! Fii pâine și dragoste pentru cel care plânge.

Iar dacă pretinzi că auzi, înseamnă că știi deja că trebuie să fim zdrobiţi ca să ajungem să înţelegem, pentru că aceasta e singura cale prin care putem ajunge la speranţă.

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 45 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s