EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (1)

Scrie un comentariu


Povestea lui Elisei începe în 1 Împărați 19:14-21 atunci când Dumnezeu îi spune lui Ilie să îl ungă pe Elisei ca profet în locul său. În acest pasaj aflăm că Ilie îl găsește pe Elisei arând pe câmp cu o pereche de boi și imediat își aruncă mantaua peste Elisei ca o invitație de a-l urma. Elisei se supune imediat și își dă foc la plug, gătește boii și le dă de mâncare prietenilor săi. Elisei a dat dovadă de o dedicare ridicolă față de Ilie. În supunerea sa nu a irosit nici o clipă. Nu s-a dus deoparte pentru a-și lua timp de gândire. Nu a întocmit o listă cu argumente pro și contra. Nu s-a comportat prudent. El a spus „da” imediat la chemarea lui Dumnezeu prin Ilie.

Dedicarea ridicolă a lui Elisei arată că prețul urmării lui Dumnezeu este mare, dar costul neurmării Lui este și mai mare. Mai departe, dedicarea lui Elisei a fost completă. El și-a ars plugurile, și-a sacrificat boii și a lăsat în urmă moștenirea familiei sale. A lăsat în urmă tot ce cunoștea și iubea. Elisei ne arată că pentru a păși spre destinul tău, trebuie să lași la o parte propria siguranță. Este dedicarea ta față de Dumnezeu imediată și completă așa ca a lui Elisei? De care din lucrurile sigure ar trebui să te depărtezi tu pentru a păși spre destinul tău?

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s