EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (4)

Scrie un comentariu


Capitolul 3 din 2 Împărați conține o istorisire fascinantă în care îi vedem pe cei trei împărați din Israel, Iuda și Edom unindu-și forțele pentru a lupta într-un război pe care au crezut că îl pot câștiga cu ușurință, dar lucrurile nu au decurs după planul lor. Împărații îi cer apoi ajutor în luptă lui Elisei. Răspunsul pe care li-l dă Elisei este altul decât cel așteptat. Elisei le spune să meargă și să sape gropi și Dumnezeu va umple aceste gropi cu apă, care va sătura soldații și animalele lor. Dacă vor face aceasta, Elisei le promite împăraților că Dumnezeu va da Moabul în mâinile lor. Împărații probabil au găsit cererea lui Elisei puțin ridicolă, dar au crezut promisiunea lui Dumnezeu și au făcut întocmai.

Aceasta este o istorisire întru totul despre credință. Doar Dumnezeu poate furniza apa, dar El vrea ca tu să sapi gropile. Dacă vrei să vezi apă în viața ta, atunci sapă o groapă. Credința adevărată lucrează și crede în lucruri mari, dar trebuie să începi cu lucruri mici. Mărimea viziunii tale nu Îl intimidează pe Dumnezeu. Mulți oameni nu au o viziune suficient de mare, dar și mai mulți nu sunt dispuși să înceapă de jos. Cum sapi o groapă? Ia-ți „cazmaua” și lovește pământul, o „cazma” după alta. Nu te poți aștepta ca Dumnezeu să-ți dea lucruri mari dacă nu începi de jos. Așteaptă-te la lucruri mari. Începe de jos. Pune-ți credința în acțiune săpând câteva gropi. Ce viziune mare ai tu în care ai nevoie de ajutorul lui Dumnezeu pentru a o duce la îndeplinire? Ce gropi mici ar fi nevoie să sapi pentru a demara procesul transformării acestei viziuni în realitate?

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith?day=4&id=661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s