EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (5)

Scrie un comentariu


Te simți copleșit(ă) de prea multe responsabilități și provocări cu care te confrunți la orice pas? Simți că nu mai ai nici o scăpare și trăiești cu rezervorul gol? Probabil așa s-a simțit și soția profetului care murise în 2 Împărați 4:1-7. După moartea soțului ei, ea a ajuns în necazuri financiare disperate și se temea că va pierde tot ce avea – inclusiv pe fiii ei – în favoarea creditorilor. Ea a cerut ajutorul lui Elisei. Când el a întrebat-o ce avea la dispoziție, ea i-a răspuns că nu mai avea nimic altceva decât un mic vas cu untdelemn. Poate că te poți identifica și tu cu această văduvă atunci când nu crezi că ai suficient, te simți disperat(ă) și privești doar la limitările tale. Dumnezeu privește problema foarte diferit de cum o vezi tu.

Pe întreg parcursul Scripturii vedem situații în care Dumnezeu se specializează în a înfăptui mult cu puțin și această istorisire este un exemplu foarte bun. Lumea poate considera aceasta ca pe ceva ilogic sau ridicol, dar Dumnezeu nu gândește așa. Dumnezeu a luat un vas cu untdelemn și l-a înmulțit în așa fel încât văduva și-a putut plăti datoriile. În acele momente în care te simți copleșit(ă) și nu mai ai nici o opțiune, amintește-ți că ceea ce ai este ceea ce Dumnezeu are nevoie. Dumnezeu ți-a dat tot ce ai nevoie. În ce aspecte ale vieții tale simți că nu mai faci față și că nu ți-a mai rămas nimic? Care sunt lucrurile pe care le ai și care te-ar putea ajuta să-ți schimbi centrul atenției?

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith?day=5&id=661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s