EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (8)

Scrie un comentariu


În 2 Împărați capitolul 5 citim despre un căpitan militar străin numit Naaman care suferă de lepră. El află de la o fetiță sclavă că Elisei l-ar putea vindeca și deci pornește spre Israel însoțit de daruri pentru rege. Când Naaman îl întâlnește în sfârșit pe Elisei, se așteaptă ca Elisei să dea pur și simplu din mâini pentru a înlătura lepra. În schimb, Elisei îi cere să facă ceva ce lui Naaman i se pare ridicol, și anume să meargă și să se scufunde de șapte ori în Iordan. Naaman refuză mai întâi să facă ceea ce îi cere Elisei dar la urmă se supune la îndemnurile oamenilor săi. Când a făcut ce a cerut Elisei, Naaman este în sfârșit vindecat. Reacția lui Naaman este una foarte obișnuită.

La un moment dat în viața ta probabil te-ai simțit îndemnat(ă) de Dumnezeu să faci ceva ce ți s-a părut puțin nebunesc sau ridicol. Poate că ai cerut lui Dumnezeu să facă ceva în viața ta, ca și Naaman, dar răspunsul Său inițial nu a fost ceea ce te-ai așteptat și nu ai fost dispus(ă) să te smerești suficient pentru a te supune metodelor lui Dumnezeu. Când Îl rugăm pe Dumnezeu să facă ceva în viețile noastre nu ar trebui să o facem niciodată cu o atitudine anume sau cu așteptări specifice cu privire la modul și momentul în care El ar trebui să intervină. Noi nu suntem mai presus de Dumnezeu și trebuie să ne punem toată credința în El, că El va acționa la momentul potrivit și în modul potrivit. Nu noi suntem cei ce poruncim. Dumnezeu este cel ce poruncește și așa cum spune Isaia 55:8, căile lui Dumnezeu nu sunt căile noastre. Ce pași poți face pentru a te smeri total înaintea lui Dumnezeu și a realiza că modalitățile Lui nu sunt modalitățile tale?

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith?day=8&id=661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Anunțuri

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s