EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (9)

Scrie un comentariu


Viața lui Elisei părea plină de momente ciudate și ridicole. Unul dintre cele mai ciudate apare în 2 Împărați 6:1-7. În acest pasaj citim despre un grup de profeți care tăiau copaci cu topoare pentru a construi locuințe noi. Unul dintre profeți își pierde fierul de la topor în apă și se supără pentru că era împrumutat. Elisei răspunde prin a arunca un băț în apă în locul unde căzuse fierul; acesta plutește imediat și iese la suprafață. Când citești prima oară această întâmplare, ar părea că este fără rost, dar avem atât de mult de învățat din ea. Lui Dumnezeu Îi pasă de lucrurile pe care le-ai pierdut. Niciun lucru nu este prea nesemnificativ pentru Dumnezeul nostru, nici chiar un topor fără coadă.

Tu ce ai pierdut? Ai ratat o binecuvântare, o relație, ai pierdut pacea, puterea financiară, reputația ta, sau altceva? Vestea bună este că lui Dumnezeu Îi pasă atât de mult de orice ai pierdut încât El te poate ajuta să recuperezi acest lucru pierdut. Dumnezeu te poate ajuta să regăsești ce ai pierdut privind la locul unde a căzut. Întoarce-te la locul în care te-ai abătut de la cărare și permite-I lui Dumnezeu să te ajute să te întorci pe drumul cel bun. Poate va fi nevoie să oprești ceva și să începi să ceva diferit. Toporul tău nu este pierdut.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith?day=9&id=661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Anunțuri

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s