EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Cristian Tudor Popescu – Despre cazul Bodnariu

14 comentarii


DREPTATE ÎN DRAGOSTE

cristian-tudor-popescu1Nu mai este nici un secret faptul că, domnul Cristian Tudor Popescu, este un jurnalist cu multă experiență, mare parte din ea dobândită în perioada comunistă și nici faptul că s-a auto declarat de religie, „ATEIST”.

Pornind de la aceste realități, nu este de mirare că el, aproape întotdeauna are o opinie diferită față de majoritatea celorlalți jurnaliști și comentatori. În cele mai multe situații, chiar are dreptate, dar din păcate, în cazul familiei Bodnariu, este pe cât se poate de departe de o analiză corectă și echilibrată. Este adevărat că pesimismul lui ateist îl ajută în ceea ce privește situația politicienilor, care sunt în mare parte oameni compromiși și egoiști; le mai nimerește uneori și în lucrurile legate de lumea sportului, dar în ce privește situația de față, a familiei Bodnariu, este complet paralel.

Face o speculație neadmisă la nivelul de comentator la care se pretinde a fi.

Domnule…

Vezi articolul original 391 de cuvinte mai mult

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 48 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

14 gânduri despre „Cristian Tudor Popescu – Despre cazul Bodnariu

 1. Romani, 13
  1 Oricine* să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi** stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu.
  2 De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii* se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu, şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.
  3 Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei dar să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă* binele şi vei avea laudă de la ea.
  4 El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.
  5 De aceea trebuie* să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci** şi din îndemnul cugetului.
  6 Tot pentru aceasta să plătiţi şi birurile. Căci dregătorii sunt nişte slujitori ai lui Dumnezeu, făcând necurmat tocmai slujba aceasta.
  7 Daţi* tuturor ce sunteţi datori să daţi: cui datoraţi birul, daţi-i birul; cui datoraţi vama, daţi-i vama; cui datoraţi frica, daţi-i frica; cui datoraţi cinstea, daţi-i cinstea.

  Deci, dacă respectau legile acelei țări, nu era acum aceste probleme, Pocăința e prea grea pentru unii uneori. Multă sănătate

 2. E posibil ca să greșească și ei, e ceva normal să greșim că suntem oameni, dar Biblia nu greșește, aștept răspunsul d-voastră. Multă sănătate

  • Sigur că Biblia nu greșește. Ok, dacă legislația este greșită și este împotriva familiei, credeți că ar trebui urmată?

   • Nu mi-ai răspuns la întrebare, eu ți-am răspuns

    • „1. Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt, au fost rânduite de Dumnezeu.
     – Orice stăpânire este de la Dumnezeu. Dar eu cred că chiar și așa pot exista deraieri care trebuiesc corectate. Iar dacă autoritățile devin îndărătnice trebuie să luăm atitudine.
     2. De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii, se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu; şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.
     – În cazul Bodnariu nu este vorba despre împotrivire, deoarece, sub pretextul (chipurile) al respectării drepturilor copilului, nu numai că acestea nu au fost respectate, dar chiar au fost încălcate prin, de exemplu, încălcarea dreptului bebelușului de a fi alăptat zilnic de mama naturală. Plus multe altele.
     3. Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele, şi vei avea laudă de la ea.
     – Așa cum lumea s-a pervertit, și dregătorii s-au pervertit. De exemplu, spre știința dumneavoastră, Norvegia este una dintre țările care A LEGIFERAT căsătoria între persoane de același sex. Va veni vremea când bisericile vor fi obligate să oficieze astfel de căsătorii. În Olanda și în SUA deja s-a început. Așa-i că bunii creștini ar trebui să se supună unor astfel de autorități (dregători)? Sunt sarcastic, desigur!
     4. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău.
     – Din moment ce autoritățile fac astfel de lucruri ca cele enumerate de mine mai sus, ele au ieșit de sub autoritatea lui Dumnezeu și slujesc Satanei. Nu vreau să aud de astfel de autorități! Ele nu lucrează nicicum pentru binele meu. Cum să-L răzbune astfel de autorități pe Dumnezeu și cum să pedepsească ele răul când ele însele sunt rele și fac răul?
     5. De aceea, trebuie să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci şi din îndemnul cugetului.
     – Cugetul meu mă îndeamnă să NU ascult de niște autorități corupte și seculare, care nu mai au ABSOLUT NIMIC de-a face cu Dumnezeu.
     6. Tot pentru aceasta să plătiţi şi birurile. Căci dregătorii sunt nişte slujitori ai lui Dumnezeu, făcând necurmat tocmai slujba aceasta.
     – Taxele trebuie plătite, însă ar trebui ca și aici să existe transparență, adică orice om ar trebui să știe ce fac autoritățile cu banii de la el. Întreb: Știe? Eu sunt plătitor de taxe și impozite, dar habar nu am unde merg banii mei!.
     7. Daţi tuturor ce sunteţi datori să daţi: cui datoraţi birul, daţi-i birul; cui datoraţi vama, daţi-i vama; cui datoraţi frica, daţi-i frica; cui datoraţi cinstea, daţi-i cinstea. ”
     – Uneori autoritățile nu prea merită cinstea. Totuși, da, eu respect autoritățile din țara mea care, cel puțin deocamdată, au spus NU homosexualității, NU legalizării prostituției etc.
     (Romani 13:1-7)

     Este ok acum

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.