EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (11)

Scrie un comentariu


Începând cu 2 Împărați 6:24 și continuând în capitolul 7, ne întoarcem la tema predominantă din viața lui Elisei: Dumnezeu îl folosește pe Elisei pentru a satisface nevoile poporului. În acest pasaj israeliții suferă din cauza foametei deoarece capitala lor este asediată de sirieni. Elisei profețește că Dumnezeu va da atât de multă mâncare încât aproape nu va avea valoare din cauza abundenței ei. Ceea ce avem în final este o altă situație ciudată din viața lui Elisei când israeliții își dau seama că armata siriană a dispărut și în mod ridicol a lăsat în urmă toate alimentele și lucrurile. Încă odată Dumnezeu satisface nevoia israeliților. Dumnezeu este prezent pentru poporul Lui și este prezent și pentru tine.

Gândește-te la momentele când ai fost în nevoie. Gândește-te la felurile în care în mod constant Și-a făcut simțită prezența în viața ta pentru a-ți satisface nevoile, la fel cum a făcut cu poporul Israel. Filipeni 4:19 ne spune că Dumnezeu va satisface toate nevoile noastre conform cu bogăția Sa în slavă în Isus Cristos. Această promisiune era adevărată cu mii de ani în urmă pentru israeliți și rămâne adevărată în ziua de azi și pentru tine. Dumnezeu nu te va părăsi și-ți va satisface nevoile, nu contează cât de mari sau mici vor fi. În ce feluri L-ai văzut pe Dumnezeu împlinind nevoile în mod continuu în viața ta?

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith?day=11&id=661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s