EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (12)

Scrie un comentariu


2 Împărați 8:1-6 este povestea unei coincidențe ridicole. În acest pasaj vedem întoarcerea femeii sunamite al cărui fiu a fost înviat din morți prin Elisei în 2 Împărați 4. Femeia decide să se întoarcă în Israel în urma unei foamete. Când se întoarce pentru a-l vedea pe împărat, ea intră în momentul în care slujitorul lui Elisei, Ghehazi, îi povestea împăratului cum a fost înviat din morți fiul ei. Acel moment de coincidență ridicolă l-a făcut pe împărat să dea femeii pământul înapoi. Pentru Dumnezeu nu există coincidența.

Gândește-te la acele momente din viata ta pe care le-ai crezut coincidențe. E posibil ca, dacă privești înapoi, să-l vezi pe Dumnezeu la lucru și ca ceea ce ai crezut că a fost o coincidență să fi fost, de fapt, un moment divin pe care Dumnezeu l-a plănuit pentru tine. Și mai important, fii totdeauna gata pentru aceste momente divine pentru că Dumnezeu le va plănui din nou. Fii cu curaj în credință și în loc să aștepți ca Dumnezeu să aducă aceste „coincidențe” în viața ta, fii proactiv(ă) și cere-i lui Dumnezeu să aducă aceste momente în viața ta mai des. Amintește-ți, nu există coincidențe atunci când ești pe deplin deschis(ă) pentru a fi folosit(ă) de Dumnezeu. Descrie un moment în care ai experimentat o coincidență. Cum l-ai văzut pe Dumnezeu la lucru în această situație?

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith?day=12&id=661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Anunțuri

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s