EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Elisei: O povestire a credinței ridicole (13)

Scrie un comentariu


Viața lui Elisei se încheie în 2 Împărați 13:10-21 și el a păstrat minunea cea mai bizară și ridicolă pentru final. După ce Elisei este mort și îngropat, niște cete de moabiți atacă Israelul tocmani când niște israeliți îngropau un mort. Atacul trebuie să-i fi surprins astfel încât au reacționat rapid și au aruncat pe omul pe care-l îngropau în mormântul lui Elisei. Când omul mort a intrat în contact cu oasele lui Elisei, a fost adus înapoi la viață. Chiar și în moarte Dumnezeu a continuă să-l folosească pe Elisei ca un canal pentru a ajuta pe cei în nevoie și de a face lucruri uimitoare în viețile altora. Elisei a fost un profet a cărui credință, ascultare, compasiune și curaj erau ridicole. Fie că a făcut un topor să plutească, a ars plugul în ascultare față de chemarea lui Ilie, sau a adus un om mort înapoi la viață după ce el însuși a murit, Elisei este fără îndoială unul din oamenii cei mai memorabili din Biblie.

E timpul să devii ridicol ca Elisei și să nu mai dai înapoi. E timpul să începi să-ți asumi riscuri și să iei decizii pe care lumea s-ar putea să nu le înțeleagă. Elisei este un exemplu perfect de cum ar putea arăta viața atunci când îți dai drumul și decizi să trăiești cu o credință ridicolă. Când Îi dai toate lui Dumnezeu, El poate face în viața ta lucruri uimitoare pe care nu le credeai posibile. Totul depinde de tine. Ce pași trebuie să faci pentru a avea acea credință ridicolă pe care a avut-o Elisei?

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith?day=13&id=661-elisha-a-tale-of-ridiculous-faith

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.