EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Postul Mare și Paștele – În locul nostru: Devoțional pentru Postul Paștelui oferit de Time of Grace (1)

Scrie un comentariu


640x360 (2)

Miercurea Cenușii

Probabil ca ai văzut colegi venind înapoi de la un serviciu divin din timpul săptămânii cu o pată gri pe frunțile lor. Unele biserici creștine nu doar că folosesc terenul de „Miercurea Cenușii” pentru a marca începutul Postului Paștelui, dar chiar aplică o cremă cu cenușă pe frunțile credincioșilor ca o reamintire a păcatului nostru, a mortalității noastre și a prețului teribil care a trebui plătit pentru ambele.

Indiferent că porți sau nu cenușă pe fruntea ta, este potrivit în această perioadă să vii înaintea Domnului în umilință, în genunchi, știind și recunoscând cât de mult ai nevoie de un Salvator. „Nu sunt decât praf și cenușă,” a spus Avraam odată (Geneza 18:27), și la fel suntem și noi.

Creați de către Dumnezeu, trăind în lumea lui Dumnezeu, sub legea lui Dumnezeu și răspunzători în fața judecății lui Dumnezeu, ne aflăm într-o poziție rea. DNA-ul păcătos pe care l-am moștenit ne face vinovați înaintea lui Dumnezeu încă dinainte de a ne naște, și noi ne grăbim a adăuga grămezii de răutate, în fiecare zi pe care o trăim. Vina ce o purtăm aduce cu ea verdictul lui Dumnezeu – „În țărână te vei întoarce.” Și mai rău – „În iad vei merge.”

Dar perioada aceasta a Postului Paștelui ne aduce istoria incredibilă a suferinței, condamnării și morții lui Isus Hristos în locul nostru. El este Mielul lui Dumnezeu care ia păcatul lumii. El este Mielul lui Dumnezeu care îți ia păcatul tău, vina ta și condamnarea ta. Și cenușa.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.