EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Postul Mare și Paștele – În locul nostru: Devoțional pentru Postul Paștelui oferit de Time of Grace (2)

Scrie un comentariu


640x360 (2)

Pietrele vor cânta

Este amuzant când îi asculți pe copii când încearcă ei să priceapă caracterul divin al lui Dumnezeu – atotștiutor, omnipotent, veșnic în trecut și viitor, omniprezent. „Tati, dacă Dumnezeu este atotputernic, asta înseamnă că El poate să facă orice, nu-i așa?” „Da.” „Păi, atunci, poate El să facă o piatră atât de mare încât nici El să nu o poată ridica?”

Dumnezeu este într-adevăr omnipotent, dar sunt anumite lucruri pe care El nu le poate face și nici nu le va face. El refuză să forțeze pe cineva să I se închine. Închinarea, precum și dragostea, nu poate fi forțată. Trebuie oferită de bună voie ori nu are nici o valoare. În ziua când Regele Isus a intrat în Ierusalim călare pe măgărușul Său, trebuie că S-a bucurat imens de osanalele și închinarea pe care a primit-o pe drumul său. Cu siguranță că exista încă credință în Israel!

Totuși, unii nu I s-au închinat. „Unii farisei din norod au zis lui Isus: „Învățătorule, ceartă-Ți ucenicii!” «El a răspuns: „Vă spun că, dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.”» (Luca 19:39,40). Dumnezeu va avea parte de închinare. El poate face pietrele să cânte dacă îngerii Săi rămân fără suflu.

Dar el nu te va forța pe tine. În această duminică a Floriilor, predă-te umilului Slujitor-Rege, care de buna voie a înaintat spre moartea Sa pentru a-ți da ție viață. Flutură crengile de palmier; apleacă-ți genunchii; predă-ți inima; și oferă-I ascultarea, închinarea și servirea care I se cuvin.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace?day=2&id=1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 45 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.