EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Postul Mare și Paștele – În locul nostru: Devoțional pentru Postul Paștelui oferit de Time of Grace (3)

Scrie un comentariu


640x360 (2)

Binecuvântat este regele

Nici o țară nu îndeplinește mai bine spectacolul regalității decât Marea Britanie. Elisabeta a II-a a domnit atât de mult încât doar cei vârstnici își mai pot aminti ultima încoronare în 1953, dar în curând lumea va vedea alta. Noul monarh va sosi în procesiune regală, urmându-i Marelui Steward al Regelui cu coroana de aur curat a Sfântului Eduard, și urmând a fi investit cu ordinul Golden Spurs (datând din 1189), mănușa regală, sfera de aur, și sceptrul de aur.

Cât de diferită a fost plimbarea regală a lui Isus în jurul Muntelui Măslinilor înspre Ierusalim. Calul Lui înșăuat era un măgăruș, un animal mic care abia îi înălța capul deasupra mulțimii. Și cu toate acestea, atât de multe persoane din mulțime L-au recunoscut ca rege încât au început un cântec: „Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului!” (Luca 19:38). Mantia regală care îl aștepta era o veche mantie militară romană; sceptrul care i-a fost dat era o trestie firavă; coroana pusă pe capul Lui nu era făcută din aur ci din spini.

Sângele care i-a curs pe față din cauza spinilor era atât sîngele unui om, cât și sângele lui Dumnezeu. Ca atare, are puterea de a cumpăra și de a răscumpăra. Ca om, Hristos ne poate reprezenta la judecata lui Dumnezeu; ca Dumnezeu, El poate reprezenta întreaga lume de săraci păcătoși. Prin rănile Lui suntem vindecați.

Muntele Măslinilor a servit ca o altă procesiune de încoronare importantă. Din acel loc, Hristos cel înviat s-a înălțat la cer. Umilința Lui este acum înlocuită cu glorie; slujitorii lui sunt acum de zece mii de ori zece mii de îngeri; prezența și Spiritul Său umple universul; El conduce toate lucrurile spre binele fraților și surorilor Lui. Prin credință și noi avem parte de regalitate. Regalitate cerească.

 Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace?day=3&id=1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.