EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Postul Mare și Paștele – În locul nostru: Devoțional pentru Postul Paștelui oferit de Time of Grace (4)

Scrie un comentariu


640x360 (2)

Este timpul

Dacă vreodată vii la mine acasă, unul din primele lucruri pe care le vei vedea este că am o pasiune pentru ceasuri – doar în living am șase. Toate sunt mecanice; e ceva legat de ticăitul şi sunetul care pur și simplu îmi calmează sufletul. Cu siguranță am o teamă interioară de a fi în întârziere. Probabil toate acele ceasuri îmi potolesc frica mea că voi pierde ceva important.

Isus întotdeauna știa pentru ce era timpul – timpul pentru vindecare, timpul pentru a învăța, timpul pentru a mustra, timpul pentru a se retrage, timpul pentru a merge la cine de celebrare. Tatăl Lui L-a anunţat când era timpul să moară. Isus le-a spus ucenicilor săi că misiunea lor de a călători învățând pe alții era pe cale de a se termina. „De atunci încolo, Isus a început să spună ucenicilor Săi că El trebuie să meargă la Ierusalim, să pătimească mult din partea bătrânilor, din partea preoților celor mai de seamă și din partea cărturarilor; că are să fie omorât și că a treia zi are să învie” (Matei 16:21). El știa că intrarea Lui regală în Ierusalim în duminica Floriilor va fi ultima.

O mare minune a avut loc în mijlocul palmierilor. Mulțimi mari de oameni au recunoscut că omul tăcut de pe umilul măgăruş era Mesia, împlinirea întregului Vechi Testament. Osanalele lor arătau că ei știau pentru ce era timpul – timpul în care regele venea călare direct în viața lor revendicându-le supunerea.

Tu știi pentru ce este timpul? Este timpul să lași deoparte ezitările și să Îl revendici, sau să Îl revendici din nou, pe Isus Hristos ca Domnul și Regele tău. Prin Cuvântul Său, prin stropirea cu apa botezului, prin trupul și sângele de la Cina Domnului, Isus se îndreaptă spre tine personal, la fel cum a făcut și atunci. Palmierii te cheamă: slăvește-L acum.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace?day=4&id=1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 45 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.