EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Postul Mare și Paștele – În locul nostru: Devoțional pentru Postul Paștelui oferit de Time of Grace (5)

Scrie un comentariu


640x360 (2)

What do you mean, “Maundy”?

Seara arestării și condamnării lui Isus în tribunalele evreiești și romane a început în liniște cu masa anuală a Paștelui evreiesc într-o cameră de sus din Ierusalim. Isus a folosit acele ultime ore de libertate de aur refugiindu-se în învățare. Mare parte din ce a spus și a făcut i-a șocat pe ucenici: a îngenunchiat și le-a spălat picioarele, a prezis moartea și învierea Lui, și apoi a spus asta: „Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții. Cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții” (Ioan 13:34).Mai devreme în timpul uceniciei lor, El le-a spus că eticheta unui credincios autentic este aderarea la Cuvântul Lui. Acum, El a adăugat o „nouă” poruncă, care nu era tocmai nouă, ci nesfârșită: „Iubiți-vă unii pe alții.” Ce o face nouă este faptul că firea noastră păcătoasă generează încontinuu gânduri egoiste, vorbe egoiste și comportamente egoiste. Așa cum harul iertător al lui Hristos se înnoiește față de noi în fiecare dimineață, oferindu-ne un duș al iertării care ne împrospătează spiritual, așa și noi putem alege din nou să-i tratăm pe ceilalți la fel cum Hristos ne tratează pe noi – cu răbdare, cu blândețe, cu dragoste necondiționată.

„Mandatum” este cuvântul latin pentru „poruncă”, care probabil a oferit numele zilei speciale de joi de dinaintea morții lui Isus. Pe măsură ce ne gândim la acea minunată seară și la imaginile Mielului lui Dumnezeu mâncând mielul Paștelui cu prietenii Lui, spălându-le picioarele cu umilință și dezvăluindu-le misterele Cuvântului lui Dumnezeu pentru a-l înțelege, suntem cum nu se poate mai inspirați. Inspirați să iubim.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace?day=5&id=1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 44 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s