EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Postul Mare și Paștele – În locul nostru: Devoțional pentru Postul Paștelui oferit de Time of Grace (6)

Scrie un comentariu


640x360 (2)

Curaj! Cele opt zile incredibile, din Duminica Floriilor până în ziua de Paști, sunt de obicei cunoscute ca și Săptămâna Mare de către creștinii care onorează și prețuiesc această sărbătoare. Cea mai fulminantă demonstrație a lucrării de mântuire a lui Dumnezeu din toate timpurile a întrecut însăși creația.

Cu toate acestea, aproape toată săptămâna, ucenicii lui Isus au fost ținuți în tensiune maximă. Isus le-a spus multe lucruri pe care nu le-au înțeles la momentul respectiv. Iar ceea ce au înțeles n-a fost pe placul lor. În această săptămână extraordinară, în ziua de joi au celebrat o ultimă masă de Paști cu Isus, au primit prima împărtășanie, trupul și sângele din pâine și vin. Isus le-a spălat pe rând picioarele prăfuite ca un exemplu viu a conducerii prin slujire.Le-a dat multe învățături, până târziu în noapte. A fost o adevărată pregătire pentru luptele și încercările care îi așteptau, atât pe ei, cât și pe cei care îi slujeau deschis Domnului și Împărăției Lui. În aceeași măsură a fost o proclamare calmă și senină a victoriei finale a tuturor celor uniți de credința în Isus. „V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33).

Iată speranța tuturor credincioșilor de azi care se confruntă cu temeri și suferă. Biblia ne spune că viața noastră este ascunsă în Hristos. La o primă privire pare o viață risipită. Dar este o iluzie. Realitatea este că viața, speranța și relațiile noastre sunt în mâna minunată a lui Hristos. Când treci prin multe necazuri, nu te teme! Hristos le-a biruit. Pentru că El a câștigat, și tu vei câștiga. Poți răsufla ușurat.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace?day=6&id=1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.