EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Postul Mare și Paștele – În locul nostru: Devoțional pentru Postul Paștelui oferit de Time of Grace (13)

Scrie un comentariu


640x360 (2)

Un lucru măreț

Piramidele magnifice din Egipt erau de fapt construite ca și cavouri pentru faraoni: trupurile lui Djoser, Khufu, și Khafra, mumificate și învelite cu grijă erau îngropate acolo. Însă, în ziua de azi, cavourile sunt goale. Isus Cristos a fost executat ca cel mai rău criminal, dar el a fost îngropat ca un prinț într-un mormânt nou sculptat în stâncă. Și mormântul lui este gol, dar dintr-un motiv cu totul altul. Hoții de morminte au jefuit locurile unde erau îngropați faraonii. Isus a ieșit afară din mormântul său viu din nou.

Te-ai aștepta ca ne-creștinii să nu creadă în istorisirea Paștelui. Dar s-ar putea să te surprindă faptul că mulți profesori creștini sunt ocupați răspândind ideea că învierea lui Cristos înseamnă ceva mai mult decât doar procesul de înviere a corpului său. De fapt, Salvatorul nostru a fost foarte, foarte mort. Fără puls. Fără respirație. Fără activitate cerebrală. De fapt, Salvatorul nostru este foarte, foarte viu.

Acesta este lucrul măreț. Învierea trupului lui Isus Hristos este aprobarea publică a Tatălui cu privire la întreaga viață a Fiului său. „Dar dacă Cristos n-a fost înviat, atunci predicarea noastră este zadarnică și, de asemenea, și credința voastră este zadarnică” (1 Corinteni 15:14) Dacă trupul lui Hristos este încă mort, tu ești tot în păcatele tale. Vina ta nu a fost iertată. Trupul tău nu va părăsi niciodată mormântul.

Dar Hristos s-a înălțat. La fel și speranțele noastre. Noi spunem ca și în Crezul Apostolilor „Cred în învierea trupului” Crezi tu asta? Aceia care cred sunt iertați și nemuritori.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace?day=13&id=1381-in-our-place-lenten-devotions-from-time-of-grace

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 45 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.