EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Devoțional pentru copii: Copil al lui Isus (3)

Scrie un comentariu


640x360

Un prieten de încredere Citește în Biblie: Proverbe 18:24 „Cine își face mulți prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ține mai mult la tine decât un frate.” Mie nu îmi prea plăcea să citesc când am fost mic. Pentru mine erau de ajuns temele de la școală și nu mai voiam să aud despre nimic în plus, ca de exemplu despre cititul Bibliei. De memorat versete nici atât nu simțeam că trebuie.

Până într-o zi când m-am certat cu prietenul meu cel mai bun, Răzvan. Nu mai aveam acum cu cine să mă joc, la cine să merg, cu cine să glumesc și să mă bucur. Îmi stricase intenționat o jucărie. Supărat am închis ușa la camera mea și am început să plâng și să mă rog așa: „Doamne, de ce nu mai am nici un prieten? Săptămâna trecută vărul Paul m-a bătut, acum Răzvan m-a dezamăgit…! Nu există prieteni adevărați!” Printre lacrimi am văzut un carnețel al surorii mele mai mari pe un colț de masă, deschis, în care scria așa: „Versete despre prietenie”. Iar dedesubt erau niște referințe biblice. Foarte curios, mi-am căutat Biblia care zăcea prăfuită în dulapul meu. Și am citit câteva: Exodul 33:11 „Domnul vorbea cu Moise față în față, cum vorbește un om cu prietenul lui.” Iov 16:20 „Prietenii mei râd de mine, dar eu mă rog lui Dumnezeu cu lacrimi.” Proverbe 18:24 „Cine își face mulți prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ține mai mult la tine decât un frate.” Ioan 15:14 „Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ce vă poruncesc Eu.” Ioan 15:15 „Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu știe ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu.” Mi-am amintit că Dumnezeu este Prietenul meu adevărat dar mai mult, că toate răspunsurile și încurajările de care aveam nevoie erau în Biblie, le puteam avea oricând. Gândul de azi: Citește în fiecare zi din Biblie. Nu este o simplă carte ca oricare altele ci cartea Prietenului tău cel mai bun.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/2363-copil-al-lui-isus?day=3&id=2363-copil-al-lui-isus

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.