EvangheBlog – Un blog din suflet, pentru suflet

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (IOAN 3: 16) „Dacă cred că există Dumnezeu şi El nu există, n-am pierdut nimic. Dar dacă nu cred că există şi El există cu adevărat, atunci am pierdut foarte mult.” (BLAISE PASCAL, filosof, matematician și fizician creștin francez)

Devoțional pentru copii: Copil al lui Isus (5)

Scrie un comentariu


640x360

Cain și Abel vor camere separate Citește în Biblie: 1Corinteni 13:4-5 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău. Când s-a născut frățiorul meu Mihai, eu aveam 7 ani. Și pe la 9 a trebuit să împărțim camera. Nu este simplu să ai un coleg de cameră de o așa vârstă. Doar în câteva momente îmi răsturna toate jucăriile și caietele de pe rafturi, îmi umplea tastatura de bale și covorul de pipi. Și pe deasupra, mama nu îl pedepsea niciodată pentru simplu fapt că era mai mic. Dacă măcar s-ar fi putut juca cu mine, dar nu făcea decât să strice și să arunce. Îmi amintesc că tot felul de gânduri mi-au trecut atunci prin minte. Îl uram, eram gelos pe dragostea și atenția pe care o primea, voiam să dispară. În fiecare seară coceam în minte câte un plan cum să scap de el. Până într-o noapte când am visat că frățiorul meu murise.

Și ghiciți ce: în loc să sar în sus de bucurie, eram terminat de durere. M-am trezit plângând în hohote și mama a venit să vadă ce s-a întâmplat. – Mami, i-am spus printre suspine, găsește o altă cameră pentru Mihăiță, nu vreau să moară din cauza mea. Mama a râs și mi-a spus un lucru pe care nu l-am uitat niciodată: – În viață o să întâlnești tot felul de oameni și nu o să îți placă toți, nu o să simți că sunt persoane lângă care să stai, cu care să lucrezi sau să petreci timp. Dar dacă treci cu bine acest test de a locui cu frățiorul tău năstrușnic, atunci o să fii pregătit pentru orice. Avea dreptate. Altfel cum aș fi învățat să-mi iubesc aproapele ca pe mine însumi? Gândul de azi: Iubește-i și ai răbdare cu cei din jur, fie ei frați, colegi, prieteni de joacă sau persoane pe care doar le întâlnești.

Sursa: https://www.bible.com/ro/users/pucheadorel/reading-plans/2363-copil-al-lui-isus?day=5&id=2363-copil-al-lui-isus

Reclame

Autor: Dorel Puchea - Biserica „Harul” Lehliu Gară

profesor, 46 de ani, creștin penticostal, îndrăgostit de Dumnezeu, de natură și de profesie

Lasă un răspuns, dar fără jigniri și vulgarități! Acestea vor fi șterse și înlocuite cu (...).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.